Innovating Green – Πώς να νικήσετε τον ανταγωνισμό σε έναν αβέβαιο κόσμο

Οι επιτυχημένοι ηγέτες του κλάδου κατανοούν ότι ακόμη και στην τρέχουσα οικονομική αναταραχή, η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις. Οι έμπειροι καινοτόμοι εισέρχονται σε έναν νέο χώρο σχεδιασμού και διαπιστώνουν ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά τον κόσμο μας προς το καλύτερο και να δώσει στις εταιρείες τους το πλεονέκτημα που χρειάζονται για να βρίσκονται στην κορυφή. Αυτός ο χώρος είναι πράσινος.

Η επιχείρηση καινοτομεί αναπτύσσοντας νέες και ενοχλητικές τεχνολογίες, βελτιώνοντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες ή αναπτύσσοντας νέες εφαρμογές για υπάρχουσες τεχνολογίες. Η ομάδα καινοτόμου ή καινοτόμου χωρίζει την εργασία σε τρία τμήματα: ορίζοντας το πρόβλημα, δημιουργώντας δημιουργικές λύσεις καταιγισμού ιδεών και συνδυάζοντας τα όλα μαζί. Ο θεμελιώδης στόχος είναι ένα προϊόν ή μια διαδικασία που είναι καλύτερο, φθηνότερο, ταχύτερο ή και τα τρία.

Τι είναι η Πράσινη Καινοτομία;

Η πράσινη καινοτομία έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν ή μια διαδικασία που έχει περιβαλλοντικά ουδέτερα χαρακτηριστικά ή μειωμένες ανάγκες σε πόρους. Η πράσινη καινοτομία επεκτείνει το πλαίσιο καινοτομίας για να συμπεριλάβει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του προϊόντος ή των διεργασιών. Εκπληρώνει επίσης τον θεμελιώδη στόχο του καλύτερου, φθηνότερου, ταχύτερου.

Περιβαλλοντικά ουδέτερα προϊόντα και διεργασίες είναι εκείνα στα οποία η χρήση υλικών, νερού και ενέργειας εξαλείφεται, ελαχιστοποιείται ή αντικαθίσταται από άλλες πηγές που έχουν μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα λαμβάνει υπόψη τη βιωσιμότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, τον τρόπο συσκευασίας, μεταφοράς, χρήσης και διάθεσης του προϊόντος ή της διαδικασίας.

Μπορεί να μην είναι διαισθητικό ότι μια εταιρεία μπορεί να επιτύχει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον. Η αντίληψη είναι ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις είναι απρόθυμοι να αγοράσουν πράσινα προϊόντα ή υπηρεσίες. Οι λόγοι που αναφέρονται περιλαμβάνουν απαγορευτικό κόστος, ανησυχίες συντήρησης και γενική αισθητική. Οι εταιρείες που έχουν ήδη προχωρήσει στο μονοπάτι της πράσινης καινοτομίας μετατρέπουν αυτούς τους λόγους σε μύθους αναπτύσσοντας προϊόντα και διαδικασίες που ενσωματώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά που όλα μεταφράζονται σε μειωμένο κόστος και καλύτερη τιμή:

  • Μειωμένη χρήση ενέργειας,
  • Εύκολο στην ανακύκλωση ή κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό για αρχή,
  • Χρησιμοποιήστε λιγότερο υλικό,
  • καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο,
  • Χρησιμοποιήστε λιγότερα υλικά συσκευασίας ή απαιτήστε λιγότερη συντήρηση.

Τρεις δυνητικά ανατρεπτικές νέες πράσινες τεχνολογίες

Hycrete είναι ένα νέο προϊόν που έχει τοποθετηθεί για να διαταράξει τη βιομηχανία σκυροδέματος. Αυτό το υλικό είναι ένα πρόσμιγμα που σφραγίζει τα τριχοειδή αγγεία στο σκυρόδεμα, καθιστώντας το αδιάβροχο. Παρατείνει την ωφέλιμη ζωή του σκυροδέματος και επίσης διευκολύνει την ανακύκλωση. Το τρέχον βιομηχανικό πρότυπο χρησιμοποιεί εξωτερικά πλαστικά φράγματα ατμών και επικαλύψεις, τα οποία προσφέρουν παρόμοιο κόστος, αλλά χωρίς δυνατότητα ανακύκλωσης. Το Hycrete έχει τη δυνατότητα να ωθήσει τους χρήστες προς ένα ανακυκλώσιμο προϊόν, καθώς η αποδόμηση κτιρίων και η ανακύκλωση ή η επαναχρησιμοποίηση υλικών γίνεται οικονομικά αποδοτική σε σύγκριση με την υγειονομική ταφή.

Φούρνοι μικροκυμάτων υψηλής θερμοκρασίας, όπως αυτά που παράγονται από την Spheric Technologies, αλλάζουν την κεραμική βιομηχανία όσο ο φούρνος μικροκυμάτων άλλαξε τις συνήθειες μαγειρικής στο σπίτι. Η θέρμανση με μικροκύματα χρησιμοποιεί έως και 80 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς φούρνους αερίου, ηλεκτρικού ή άνθρακα και μειώνει τον χρόνο επεξεργασίας κατά 90 τοις εκατό. Η θέρμανση με μικροκύματα παράγει ένα καλύτερο κεραμικό προϊόν με λιγότερα ελαττώματα από τις παραδοσιακές θερμικές μεθόδους. Η μεθοδολογία έχει τη δυνατότητα να εισχωρήσει σε άλλες βιομηχανίες όπου απαιτούνται διεργασίες υψηλής θερμοκρασίας και όπου το κόστος των ορυκτών καυσίμων έχει γίνει κινητήριος παράγοντας για τον εντοπισμό άλλων τεχνολογιών.

Φέρνοντας φυσικό φως σε κτίρια χωρίς τα προβλήματα που σχετίζονται με τον έλεγχο της μετάδοσης της θερμότητας και του φωτός έχει οδηγήσει σε ένα άλλο παράδειγμα πράσινων τεχνολογιών που ενδέχεται να διασπάσουν. Η Sage Electrochromatics έχει πάρει πράσινο χημεία ανόργανων μετάλλων, αναπτύσσοντας μια νέα σύνθεση ηλεκτρο-επικάλυψης που παράγει ένα “έξυπνο γυαλί” που, όταν εφαρμόζεται ένα μικρό φορτίο, μπορεί να ρυθμίσει την ποσότητα του φωτός και της θερμότητας που διοχετεύεται μέσω του γυαλιού, βελτιώνοντας έτσι την άνεση του γυαλιού. εσωτερικού χώρου ενώ παράλληλα ανακουφίζει τους λογαριασμούς ενέργειας. Το πλεονέκτημα σε σχέση με τις κουρτίνες ή τις αποχρώσεις που οδηγούνται από αισθητήρες είναι ότι δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη και λιγότερα υλικά, επομένως χαμηλότερο κόστος.

Χρήση του πράσινου για καινοτομία

Ξεκινά στο στάδιο του ορισμού του προβλήματος. Σκεφτείτε την κανάτα γάλακτος γαλονιού. Πώς μπορεί κάποιος να επανεφεύρει ή να βελτιώσει αυτό το προϊόν για να ικανοποιήσει την καλύτερη, φθηνότερη, ταχύτερη απαίτηση λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον;

Το πλαστικό δοχείο γάλακτος, μια καινοτομία της δεκαετίας του 1960 που ενσωματώνει μια λαβή μεταφοράς που επέτρεπε τη βολική συσκευασία οκτώ λίβρων (1 γαλόνι) γάλακτος, φέρει μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με το μέγεθός του. Το δοχείο πολυαιθυλενίου είναι κατασκευασμένο από μη ανανεώσιμους πόρους ορυκτών καυσίμων. Δεν μπορούν να στοιβάζονται χωρίς τη χρήση πλαστικών κιβωτίων, τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο αποθήκευσης και πρέπει να απολυμανθούν και να αντικατασταθούν, απαιτώντας σημαντική χρήση νερού και υλικό αντικατάστασης. Παρόλο που η κανάτα είναι τετράγωνη που βελτιώνει τη συσκευασία, τα κιβώτια καταλαμβάνουν χώρο και μέρος αυτού του χώρου είναι άδειο. Ένα κρυφό μέρος του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι ότι ο κλιματισμός του χώρου χρησιμοποιεί ενεργειακούς πόρους. Απαιτούνται περισσότερες διαδρομές μεταξύ του γαλακτοκομείου και του καταστήματος λόγω της αποστολής νεκρού χώρου μαζί με το προϊόν.

Ο δημιουργικός καταιγισμός ιδεών για μια νέα κανάτα γάλακτος υπερβαίνει πλέον τον απλό επανασχεδιασμό. Λαμβάνει υπόψη την πηγή των χρησιμοποιούμενων υλικών, τους φυσικούς πόρους (νερό και ενέργεια) και τις απαιτήσεις χώρου που απαιτούνται για τη μεταφορά του προϊόντος από το γαλακτοκομείο στο κατάστημα και την ελαχιστοποίηση της ροής αποβλήτων που δημιουργείται. Η Green innovation είναι μια στιβαρή, ορθογώνια κανάτα πολυαιθυλενίου που μειώνει τον νεκρό χώρο, επιτρέποντας μείωση κατά 50% του χώρου στοίβαξης χωρίς την ανάγκη για κιβώτια. Έχει μέγεθος ώστε να ταιριάζει σε μια τυπική παλέτα και συγκρατείται μαζί με ταινίες από χαρτόνι και συρρικνωμένο περιτύλιγμα με αποτέλεσμα τη μείωση κατά 50 τοις εκατό στις απαιτήσεις μεταφοράς και καυσίμου. Το χαρτόνι και το συρρικνωμένο περιτύλιγμα είναι και τα δύο ανακυκλώσιμα, αφήνοντας μηδενική ροή απορριμμάτων για το κατάστημα που πουλά αυτό το προϊόν. Και, ο καταναλωτής μπορεί ακόμα να ανακυκλώσει το πλαστικό δοχείο στο σπίτι.

Η Superior Dairy σχεδίασε αυτό το νέο σύστημα κανάτας γάλακτος και διανέμεται μέσω της Costco, της Sam’s Club και της Wal-mart, τρεις εταιρείες που κατανοούν την αξία της πράσινης καινοτομίας. Επειδή το γαλακτοκομείο χρησιμοποίησε μια προσέγγιση πράσινης καινοτομίας, η τιμή ενός γαλονιού γάλακτος στη νέα συσκευασία είναι 20-30 σεντ λιγότερο από την παραδοσιακή κανάτα γάλακτος.

Γιατί να καινοτομήσουμε το πράσινο

  1. Κόστος και ασφάλεια πόρων. Το κόστος ενέργειας και παρθένων υλικών δεν είναι πλέον σταθερό μακροπρόθεσμα. Η αναμονή έως ότου το πετρέλαιο αναρριχηθεί στα 140 δολάρια το βαρέλι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να σκέφτεστε τη μείωση της χρήσης ενέργειας ή υλικών. Η πράσινη καινοτομία μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους παράγοντας ένα καλύτερο προϊόν ανεξάρτητα από τις τιμές ενέργειας και εμπορευμάτων.
  2. Η αγορά αναζητά ήδη πράσινες λύσεις για να ικανοποιήσει τις κυβερνητικές και τις αυτοεπιβαλλόμενες απαιτήσεις. Η Wal-mart έχει δεσμευτεί να οικολογήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της. Τα πράσινα κτίρια, για παράδειγμα, αποτελούσαν το 2 τοις εκατό όλων των νέων κτιριακών εγκαινίων το 2005. το 2008 ήταν 6 τοις εκατό και αναμένεται να ανέβει εκθετικά με βάση τις ανησυχίες για την ενέργεια και το μακροπρόθεσμο κόστος. Τα πράσινα κτίρια έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις υλικών και ενέργειας που πρέπει να ικανοποιούνται. Εάν το προϊόν ή η διαδικασία σας δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, έχετε χάσει έναν πελάτη.
  3. Οι ανταγωνιστές σας μπορεί απλώς να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα της αγοράς και να καινοτομήσουν αντί για εσάς.

Πράσινοι Συνεργάτες

Ο χώρος πρασίνου είναι νέος σε πολλές βιομηχανίες. Δεν υπάρχει ενιαία προσέγγιση για την πράσινη καινοτομία. Κάθε κλάδος έχει τις δικές του ανάγκες που πρέπει να είναι πρωτοπόροι. Ακόμα κι έτσι, μπορούν να αντληθούν μαθήματα από όλους τους κλάδους και ένα τρίτο μέρος μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση νέων εφαρμογών.

Η συνεργασία με ειδικούς στην πράσινη καινοτομία μπορεί επίσης να βοηθήσει τις εταιρείες να κατανοήσουν τις μελλοντικές πράσινες τάσεις, να καθορίσουν τα προϊόντα ή τις διαδικασίες που θα ωφεληθούν σημαντικά από την πράσινη καινοτομία, να βοηθήσει στον εντοπισμό του πραγματικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός προϊόντος και να βοηθήσει στην αναζήτηση τρόπων τοποθέτησης προϊόντων ή διαδικασιών για εκρηκτική ανάπτυξη. η νέα οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top