Go Home & Go Green: Πώς να ελαχιστοποιήσετε τα απόβλητα στην κουζίνα σας

Σε παγκόσμια κλίμακα, το ένα τρίτο των προϊόντων που καλλιεργούμε πετιέται, με αποκορύφωμα 1,3 δισεκατομμύρια τόνους σπατάλης τροφίμων κάθε χρόνο. Αφού έρθουν αντιμέτωποι με αυτούς τους τρομακτικά υψηλούς αριθμούς, οι περισσότεροι λαχανιάζουν με δυσπιστία, αλλά στη συνέχεια απλώς αναστενάζουν και λένε, “Λοιπόν, εγώ προσωπικά δεν πετάω τόσα πολλά. Δεν μπορώ να είμαι μέρος του προβλήματος!”

Αλλά εκεί είναι που οι περισσότεροι κάνουν λάθος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι – τόσο μεγάλοι όσο και μικροί – με τους οποίους όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων στην καθημερινή μας ζωή. Εάν θέλετε να κάνετε τη διαφορά, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περιορίσετε τα σκουπίδια τροφίμων είναι να προσπαθήσετε να σπαταλήσετε σχεδόν μηδενικά απόβλητα στην κουζίνα σας. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, αλλά ακούστε μας: υπάρχουν τέσσερις εκπληκτικά απλές προσθήκες σε όλες τις ποιοτικές κουζίνες που θα μειώσουν τη σπατάλη σας όπως ποτέ πριν. Ας τα τσεκάρουμε!

1. Δώστε προτεραιότητα στην Ανακύκλωση και το Κομποστ

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι να θέσετε προτεραιότητες στην ανακύκλωση και τη κομποστοποίηση στην καθημερινή σας ρουτίνα – χωρίς εξαιρέσεις. Ανακυκλώνοντας θρησκευτικά όλο το πλαστικό, το μέταλλο και το γυαλί, καθώς και αφήνοντας όλα τα οργανικά υπολείμματα να αποσυντίθενται, το αποτύπωμά σας άνθρακα είναι βέβαιο ότι θα δεχτεί το απαραίτητο χτύπημα. Επιπλέον, ο κήπος σας μπορεί να επωφεληθεί μόνο από το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα που παράγει το κομπόστ. Είναι win-win!

2. Επαναχρησιμοποιήσιμο είναι όλη η οργή

Οι προοδευτικές, ποιοτικές κουζίνες είναι πάντα εξοπλισμένες με δοχεία αποθήκευσης που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Τελικά, γιατί να χρησιμοποιούμε χάρτινα πιάτα και πλαστικές σακούλες, που προκαλούν μόνο περισσότερα απόβλητα; Αντίθετα, υιοθετήστε μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για την αποθήκευση των υπολειμμάτων σας, επενδύοντας σε μερικά στιβαρά, πλενόμενα δοχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Ακόμα καλύτερα αν είναι φιλικά στο πλυντήριο πιάτων!

3. Μαζική αύξηση

Μαζί με τη συσκευασία επαναχρησιμοποιήσιμων τσαντών αγορών κάθε φορά που βγαίνετε στα καταστήματα, είναι συνετό να αγοράζετε τα συνδετικά σας σε χύμα μεγέθη όποτε είναι δυνατόν. Αυτό όχι μόνο θα σας γλιτώσει από μερικά ταξίδια για ψώνια (μειώνοντας για άλλη μια φορά το αποτύπωμα άνθρακα!), αλλά μπορείτε επίσης να χτυπήσετε τον εαυτό σας στην πλάτη για να πάτε λίγο πιο εύκολα στον Πλανήτη Γη: η αναλογία συσκευασίας προς προϊόν είναι χαμηλότερη όταν αγοράζετε χύμα πακέτο αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλάτι ή οτιδήποτε άλλο βασικό μπορεί να χρειαστείτε.

4. Αξιοποιήστε τα ποιοτικά ντουλάπια της κουζίνας σας

Τέλος, αλλά το πιο σημαντικό, δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς ενεργείτε στην κουζίνα σας – έχει να κάνει και με το πώς τη σχεδιάζετε. Εάν σκέφτεστε να αναδιαμορφώσετε το χώρο, έχουμε μια συμβουλή για εσάς: μην υποτιμάτε ποτέ την αξία του βολικά κατασκευασμένου ντουλαπιού, που μπορεί να κάνει τη διαφορά όσον αφορά την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων. Όταν επενδύετε σε ντουλάπια που έχουν κατά νου τις ανάγκες του καταναλωτή, το πιθανότερο είναι ότι θα μπορείτε να κάνετε απογραφή όσων έχετε με μια γρήγορη σάρωση, σε αντίθεση με τη μετακίνηση αντικειμένων ή την πλήρη θέα τους. Ως αποτέλεσμα, τα τρόφιμα είναι λιγότερο πιθανό να πάνε χαμένα και δεν θα κάνετε υπερβολικές αγορές. Ποιος ήξερε ότι το ποιοτικό ντουλάπι κουζινών θα μπορούσε να πάει τόσο μακριά;

Είτε σχεδιάζετε είτε όχι να εγκαταστήσετε νέα ντουλάπια, είναι αρκετά εύκολο να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές στις συνήθειες αγορών, μαγειρικής και αποθήκευσης. Λαμβάνοντας μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τη σπατάλη τροφής σας, κάνετε το δικό σας μέρος για τον πλανήτη μας και το συνεχές (και ελπίζουμε λαμπρό!) μέλλον του. Και αυτό δεν αξίζει μια μικρή ή δύο θυσίες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top