5 Τύποι υλικών συσκευασίας για τα καλλυντικά σας

Αν θέλετε να φτιάξετε μια σειρά προϊόντων καλλυντικών, πρέπει να κάνετε πολλές εργασίες, όπως να φτιάξετε μια λίστα συστατικών, να δημιουργήσετε σκευάσματα και στη συνέχεια να δοκιμάσετε το προϊόν. Αλλά το πιο σημαντικό βήμα είναι να αναζητήσετε την καλύτερη συσκευασία για τα προϊόντα σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να θέλετε να περάσετε από αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Ο λόγος είναι ότι η συσκευασία είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή των υποψήφιων πελατών. Και γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εντύπωση στους πελάτες και τους πελάτες σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για μερικούς συνήθεις τύπους υλικών συσκευασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

1. Γυαλί

Το γυαλί είναι το ασφαλέστερο υλικό για καλλυντικά προϊόντα. Αυτό το υλικό είναι ιδανική επιλογή για προϊόντα που περιέχουν διαφορετικούς τύπους ελαίων και οξέων. Δεδομένου ότι το γυαλί δεν επηρεάζεται από τη διάβρωση, μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Το γυαλί έχει μεγάλη αισθητική γοητεία, γι’ αυτό και προσελκύει την προσοχή των πελατών. Αυτό το υλικό κάνει τα προϊόντα να φαίνονται πολυτελή και εκλεπτυσμένα. Ένα άλλο καλό με το γυαλί είναι ότι μπορεί να ανακυκλωθεί. Επομένως, αυτό το υλικό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και να διατηρήσει τον πλανήτη μας σε καλή κατάσταση.

2. Τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ή PET)

Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο μοιάζει με γυαλί. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτά είναι διαφανή πλαστικά μπουκάλια ή βάζα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται για ποτά και καλλυντικά προϊόντα. Με τα χρόνια, έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα καθώς είναι ανθεκτικά στη θραύση, φθηνά και ελαφριά.

Το PET είναι ένα από τα καλύτερα δοχεία καλλυντικών καθώς δημιουργεί ένα ισχυρό φράγμα μεταξύ του προϊόντος και του διαλύματος μέσα σε αυτό. Έτσι, το υλικό δεν αντιδρά με το πλαστικό. Το PET είναι μια τέλεια επιλογή εάν θέλετε να αποθηκεύσετε αιθέρια έλαια και αλκοόλ.

3. Πλαστικό πολυπροπυλενίου

Το πλαστικό προπυλενίου είναι επίσης γνωστό ως PP, το οποίο είναι μια άλλη αρκετά δημοφιλής λύση συσκευασίας για μάρκες καλλυντικών και περιποίησης δέρματος. Όσον αφορά τη στιβαρότητα, είναι καλύτερο από το PET. Μερικά παραδείγματα αυτών των μονάδων περιλαμβάνουν σωλήνες αποσμητικού, τετράγωνους σωλήνες λοσιόν και βάζα κρέμας χεριών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

4. Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)

Αν ψάχνετε για την ασφαλέστερη λύση συσκευασίας, το πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Δεδομένου ότι μπορεί να ανακυκλωθεί, είναι ένα πράσινο προϊόν.

5. Μέταλλο

Σήμερα, οι κατασκευαστές περιποίησης δέρματος και καλλυντικών χρησιμοποιούν κονσέρβες, όπως βάλσαμα, πομάδες φρυδιών, κρεμ ρουζ και scrub. Για αυτά τα υλικά, το μέταλλο είναι ιδανική επιλογή για τη vintage εμφάνισή του. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μεταλλική συσκευασία.

Με λίγα λόγια, αυτές είναι μερικές από τις πιο κοινές επιλογές όσον αφορά το υλικό συσκευασίας καλλυντικών. Μπορείτε να επιλέξετε από αυτές τις επιλογές με βάση τον τύπο του προϊόντος σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Σχολιάστε