10 ενδιαφέροντα γεγονότα για την ανακύκλωση που πρέπει να γνωρίζετε

Όλοι μιλάμε για θετικές αλλαγές που θα ωφελήσουν το περιβάλλον. Αν και η κυβέρνηση καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να βοηθήσει το περιβάλλον, είναι επίσης ατομική μας ευθύνη να μειώσουμε τη ρύπανση. Ενώ η καύση καυσίμων είναι μια σημαντική αιτία ρύπανσης, η καύση απορριμμάτων και ελαστικών που είναι εκτός χρήσης είναι επίσης μια σοβαρή απειλή που έχει προκύψει λόγω έλλειψης ανακύκλωσης.

Η ανακύκλωση είναι ένα ουσιαστικό βήμα σε μια χώρα όπου τα παραγόμενα απόβλητα υπερβαίνουν τους τόνους. Σύμφωνα με την πλατφόρμα Waste Atlas, περίπου 30 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Αυτά τα απόβλητα απλά δεν πέφτουν στη γη. Είμαστε υπεύθυνοι για αυτή τη δημιουργία απορριμμάτων και είναι καιρός να αναλάβουμε τα λάθη μας και να αρχίσουμε να λαμβάνουμε τα σχετικά μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης του περιβάλλοντος.

Η ανακύκλωση των προϊόντων είναι μια αρχή.

Όταν συγκρίνουμε την παρούσα κατάσταση του Ηνωμένου Βασιλείου με άλλα ευρωπαϊκά έθνη, βλέπουμε ότι η Ελβετία ανακυκλώνει το 52% των απορριμμάτων που τη βοηθά στη διατήρηση ενός καθαρού και πράσινου περιβάλλοντος.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ακολουθούν 10 ενδιαφέροντα στοιχεία για την ανακύκλωση που δεν γνωρίζατε ποτέ.

1. Εξοικονόμηση ενέργειας με την ανακύκλωση 1 κουτιού αλουμινίου

Αναρωτιέστε πόση ενέργεια μπορεί να εξοικονομηθεί με την ανακύκλωση ενός κουτιού αλουμινίου; Λοιπόν, το γεγονός είναι – ένα αλουμίνιο μπορεί να εξοικονομήσει αρκετή ενέργεια για να παίξει ένα ολόκληρο μουσικό άλμπουμ στο iPod σας. Αυτό σημαίνει απλά ότι αν ανακυκλώσετε 100 χρησιμοποιημένα κουτιά, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το φωτισμό του δωματίου σας για περίπου 2 εβδομάδες.

2. Πόσα απόβλητα μπορούμε να ανακυκλώσουμε και πόσα ανακυκλώνουμε

Σχεδόν τα πάντα μπορούν να ανακυκλωθούν. Από δοχεία αλουμινίου μέχρι χαρτί, η ανακύκλωση είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων κάθε είδους. Εάν γίνεται τακτικά, η ανακύκλωση μπορεί να παράγει 70% περισσότερη ενέργεια από αυτό που παράγεται από τη διαδικασία.

3. Οι μη ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες σκοτώνουν πάνω από 2 εκατομμύρια θαλάσσια πλάσματα

Η απόρριψή τους στον ωκεανό είναι η χειρότερη ιδέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αν και πιστεύετε ότι δεν θα βλάψει κανέναν, οι πλαστικές σακούλες από μόνες τους σκοτώνουν πάνω από 2 εκατομμύρια θαλάσσια πλάσματα κάθε χρόνο. Η απόρριψη άλλων μη βιοαποδομήσιμων αποβλήτων έχει παρόμοιες δυσμενείς επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή. Δεν είναι τόσο ενδιαφέρον σωστά;

4. Τι θα συμβεί αν ξεκινήσουμε την ανακύκλωση των απορριμμάτων στα σκουπίδια

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, περίπου το 60% των απορριμμάτων στα σκουπίδια δεν ανακυκλώνεται. Τώρα τι θα γίνει αν κάνουμε την ανακύκλωση συνήθεια; Λοιπόν, για αρχή, θα βοηθούσαμε το έθνος και θα μειώσουμε τις πιθανότητες κρίσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σπίτια και γραφεία. Αυτό θα επηρεάσει άμεσα το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και σύντομα οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απολαμβάνουν χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

5. Κόβονται 24 δέντρα για να παραχθεί 1 τόνος χαρτιού

Όλοι γνωρίζουμε ότι το χαρτί παράγεται με το κόψιμο μιας δέσμης δέντρων. Γνωρίζατε όμως ότι μόνο ένας τόνος χαρτιού παράγεται με την κοπή 24 δέντρων. Υπολογίζοντας πόσο χαρτί χρειάζεται στην καθημερινή μας ζωή (είτε σε σημειωματάρια, εφημερίδες και φυλλάδια) κόβονται κάθε χρόνο περίπου 3 με 6 δισεκατομμύρια δέντρα. Ο υπολογισμός γίνεται μετά από προσπάθειες επαναφοράς του ανακυκλωμένου χαρτιού σε χρήση.

6. Αν δεν ανακυκλωθεί, ένα γυάλινο μπουκάλι θα χρειαζόταν 4000 χρόνια για να αποσυντεθεί

Γνωρίζατε ότι το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο; Αλλά, εάν δεν ανακυκλωθεί, μπορεί να παραμείνει στη χωματερή για 4000 χρόνια ή μπορεί να είναι περισσότερα. Ωστόσο, μια τεράστια ποσότητα απορριμμάτων γυαλιού απλώς πετιέται στη χωματερή χωρίς να αναγνωρίζεται το γεγονός ότι το γυαλί μπορεί να ανακυκλωθεί χωρίς συμβιβασμούς στην καθαρότητα και την ποιότητά του.

7. Τα μέγιστα απόβλητα στο Ηνωμένο Βασίλειο παράγονται όλα με ανακυκλώσιμα προϊόντα

Γνωρίζετε ότι τα μέγιστα απόβλητα που βρίσκονται στα σκουπίδια περιλαμβάνουν στυλό, γυαλιά, λεπίδες, ξυράφια, αλουμίνιο, πάνες και ελαστικά. Βασικά όλα όσα είναι εύκολα ανακυκλώσιμα. Αυτά τα πράγματα μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν σε νέα προϊόντα, ωστόσο, όλα καταλήγουν στα σκουπίδια χωρίς να το γνωρίζει κανένας. Εάν οι απλοί άνθρωποι σαν εμάς συνηθίσουν να αποστέλλουν αυτά τα απόβλητα για ανακύκλωση, θα ωφελήσει πάρα πολύ το περιβάλλον και θα εξοικονομήσει ενέργεια.

8. Η χρήση Οργανικών Σκουπιδιών για λιπάσματα

Τα οργανικά σκουπίδια μπορούν να κομποστοποιηθούν για να παραχθούν λιπάσματα καλής ποιότητας. Έτσι, αντί να χρησιμοποιεί χημικά και φυτοφάρμακα, τα ανακυκλωμένα οργανικά σκουπίδια μπορούν να κάνουν θαύματα και να προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, καθιστώντας το γόνιμο και βοηθώντας την ποιότητα της απόδοσης της καλλιέργειας.

9. Το ανακυκλωμένο χαρτί βοηθά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το χαρτί παράγεται με την κοπή δέντρων. Αν και το χαρτί είναι σίγουρα μια ανάγκη, η κοπή δέντρων μπορεί να αποφευχθεί αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού. Επιπλέον, ενθαρρύνεται και η ανακύκλωση χαρτιού, καθώς μειώνει δραματικά το ποσοστό των αναθυμιάσεων του αέρα κατά 70%, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση στο περιβάλλον μας.

10. Η ανακύκλωση στο μέλλον θα βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές

Οι επιπτώσεις της ανακύκλωσης δεν είναι πολύ δραστικές. Ωστόσο, εάν ξεκινήσουμε την ανακύκλωση κάθε είδους από σήμερα, τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον. Συνολικά, θα υπάρξει μια στιγμή που αυτή η εποχή θα παρουσιαστεί ως η εποχή της ανακύκλωσης και η μελλοντική μας γενιά θα μας ευχαριστήσει που λάβαμε τα απαιτούμενα βήματα και θα σώσουμε το περιβάλλον από όλους τους ρύπους.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να πείσουν οποιονδήποτε ότι η ανακύκλωση είναι ο απόλυτος τρόπος για να συμπεράνουμε την ποσότητα των απορριμμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λοιπόν, ποιο είναι το πιο έξυπνο βήμα που πρέπει να κάνετε; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το περιβάλλον; Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα απόβλητα που πετάτε καταλήγουν σε κέντρο ανακύκλωσης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top