Ψάχνω να ξεκινήσω ένα εστιατόριο, Τι είδους επαγγελματική ψύξη χρειάζομαι;

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το ξεκίνημα ενός εστιατορίου είναι να ετοιμάσεις τα πάντα. Γίνεται πολύ αγχωτικό, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε! Άδειες, έπιπλα, ένα επικό σχέδιο εστιατορίου, ένα φοβερό μενού, αλλά ας μην ξεχνάμε τι χρειάζεστε περισσότερο! Χρειάζεστε επαγγελματική ψύξη! Χωρίς ψύξη, πού θα αποθηκεύσετε όλο το απόθεμά σας; Για να λέμε την αλήθεια, η εμπορική σας ψύξη θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα υψηλής προτεραιότητάς σας, αν δεν είναι τώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να την ανεβείτε στην κορυφή.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε ένα εστιατόριο, έχετε εκπαιδευτεί για να πάρετε μια θετική απόφαση σχετικά με την εμπορική σας ψύξη; Μέσα από αυτόν τον οδηγό, θέλω να σας εκπαιδεύσω σχετικά με την εμπορική ψύξη. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να είστε σίγουροι και να γνωρίζετε ακριβώς ποιος εξοπλισμός ψύξης είναι ο καλύτερος για εσάς, πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και ενέργεια και τα οφέλη του προγραμματισμού προληπτικής συντήρησης.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο ψύξης

Δεν πωλούν όλα τα εστιατόρια το ίδιο φαγητό, ούτε το καθένα χρησιμοποιεί τον ίδιο εξοπλισμό ψύξης εστιατορίου. Η δημιουργία του εστιατορίου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ψύξη σας και τον τρόπο με τον οποίο οργανώνετε το απόθεμά σας. Φαίνεται ανόητο να έχετε έναν καταψύκτη και να χρησιμοποιείτε το μισό του παγωτό μαλακό σερβιρίσματος ή να αποθηκεύετε αναψυκτικά σε ψυκτικό συγκρότημα, αλλά τέτοια πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν. Η μη σωστή χρήση του ψυκτικού σας εξοπλισμού ή για τα σωστά εμπορεύματα μπορεί να βλάψει ή/και να μειώσει την απόδοσή του. Για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό εξοπλισμό ψύξης στο εστιατόριό σας, ρίξτε μια ματιά στους διαφορετικούς τύπους ψυγείων.

Προσεγγίστε τα Ψυγεία –

Αυτά είναι τα πιο κοινά ψυγεία που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Εδώ πρέπει να βάζετε το φαγητό σας που ετοιμάζετε συχνά. Συνήθως, κάθε ψυγείο με δυνατότητα πρόσβασης χωρίζεται σε 3 τμήματα με ράφια ή πάνελ και έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει κυρίως οτιδήποτε – από αναψυκτικά μέχρι φρέσκα προϊόντα.

Έμποροι γυάλινων πορτών –

Συνήθως, οι έμποροι γυάλινων πορτών χρησιμοποιούνται για να επιδεικνύουν τα προϊόντα σας ανοιχτά στους πελάτες σας. Διαθέτουν πόρτες που κλείνουν μόνοι τους, αιωρούνται ή συρόμενες πόρτες και οι περισσότερες διαθέτουν συστήματα ψύξης που τοποθετούνται στο κάτω μέρος, γεγονός που καθιστά εύκολη την πρόσβαση για καθαρισμό και συντήρηση.

Ψυγεία χωρίς συνταγή –

Ένα ψυγείο κάτω από τον πάγκο παρέχει αποθήκευση εξοικονόμησης χώρου για κρύα αντικείμενα που θα θέλατε να έχετε στη διάθεσή σας. Αυτό είναι υπέροχο εάν έχετε ένα μπαρ, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε μπύρα κάτω από τον πάγκο ή σε ένα σταθμό τηγανίσματος, όπου μπορείτε να έχετε τα υλικά σας στη διάθεσή σας και να δροσίσετε.

Θήκες Deli –

Δείξτε τα πρόσφατα κομμένα κρέατα και τα τυριά σας σε ένα ντελικατέσεν. Αυτά είναι υπέροχα για να αναδείξετε τα προϊόντα σας σε ένα κατάστημα σάντουιτς. Υπάρχουν πολλές επιλογές – ίσιο γυαλί, κυρτό γυαλί και μονάδες πάγκου – από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε που ταιριάζει καλύτερα με το στυλ και τη διάταξη ολόκληρου του εστιατορίου σας.

Blast Chillers –

Η διαδικασία μαγειρέματος/ψύξης είναι ένα επαναστατικό προϊόν ψύξης. Εάν ξεκινάτε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού ή ένα εστιατόριο που χρειάζεστε μόνο για να ζεστάνετε το φαγητό σας πριν εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας, πρέπει να αγοράσετε ένα από αυτά. Οι κανονισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων ορίζουν ότι πρέπει να έχετε μαγειρεμένο φαγητό από 160° έως 40° Fahrenheit εντός 4 ωρών. Ένα blast chiller είναι σε θέση να το επιτύχει αυτό με απλό τρόπο και είναι σχεδιασμένο να αποθηκεύει τρόφιμα μέχρι να θερμανθεί ξανά για ολοκλήρωση.

Καταψύκτες –

Αυτή είναι η επιτομή της εμπορικής ψύξης. Οι καταψύκτες με τα πόδια είναι απαραίτητοι για τα περισσότερα εστιατόρια, καθώς σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε μεγάλο μέρος του αποθέματός σας χύμα και να το διατηρείτε κρύο. Μπορείτε να μπείτε σε πολλούς καταψύκτες διαφορετικών μεγεθών, από 6′ τ.μ. έως άλλους που κατασκευάζονται κατά παραγγελία και δεν έχουν περιορισμούς μεγέθους. Εφόσον μπορείτε να μπείτε στον καταψύκτη σας, μπορείτε να είστε πολύ οργανωμένοι με το απόθεμά σας και να μην χρειάζεται να σκάβετε πίσω από άλλα αντικείμενα για να πάρετε αυτό που χρειάζεστε.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο που ταιριάζει στις ανάγκες σας

Τώρα που ξέρετε τι τύποι μοντέλων ψύξης υπάρχουν, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποια είναι τα καλύτερα για εσάς! Ακολουθούν μερικές πολύ καλές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψωνίζετε τον ψυκτικό σας εξοπλισμό.

Εμπιστευτείτε τις καλύτερες μάρκες –

Όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο προϊόν που αγοράζετε, θέλετε να συγκρίνετε τις επωνυμίες μεταξύ τους και να δείτε ποια είναι τα καλύτερα για εσάς. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές ψυκτικών, επομένως είναι πολύ σημαντικό να βρείτε και να μηδενίσετε μια εταιρεία στην οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Κάθε εταιρεία έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Ο κύριος στόχος ορισμένων εταιρειών είναι να παράγουν μονάδες υψηλής ποιότητας. άλλοι θα μειώσουν την ποιότητά τους για να είναι τα φθηνότερα στην αγορά. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ελέγξετε τα True, Turbo Air και Delfield. Αυτές οι τρεις εταιρείες είναι γνωστές και σεβαστές στην εμπορική βιομηχανία ψύξης και σίγουρα αξίζει να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό σας.

Ρίξτε μια ματιά στην Εγγύηση –

Ό,τι ανεβαίνει πρέπει να κατέβει. Αυτό ισχύει για τα πάντα στη ζωή, συμπεριλαμβανομένου του ψυγείου σας. Τελικά, θα πρέπει να λάβετε επαγγελματική συντήρηση ψύξης.

Οι περισσότερες μάρκες ψυκτικών προσφέρουν 3 χρόνια εγγύηση στα προϊόντα τους που καλύπτουν έξοδα εργασίας και αντικατάστασης. Συχνά, θα είστε ασφαλισμένοι από ένα μεγάλο δίκτυο πιστοποιημένων τεχνικών που είναι σε ετοιμότητα και είναι έτοιμοι να επαναφέρουν την ψύξη του εστιατορίου σας το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση που ποτέ χαλάσει το εμπορικό σας ψυγείο, θέλετε κάποιος από πάνω του να το επισκευάσει αμέσως. Δεν θέλετε να περιμένετε πολύ, διαφορετικά θα μπορούσατε να κοιτάξετε μερικά σοβαρά χαλασμένα τρόφιμα και μεγάλα έξοδα αντικατάστασης. Εάν ποτέ χρειαστείτε επείγουσα επισκευή, υπάρχει πάντα μια επιλογή διαθέσιμη για εσάς.

Επιλέξτε ένα μέγεθος –

Τα επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες διατίθενται σε όλα τα μεγέθη και σχήματα. Ανάλογα με τον τύπο επαγγελματικού μοντέλου ψύξης που χρειάζεστε, θα πρέπει να μετρήσετε τον χώρο που έχετε για την ψύξη σας και να εργαστείτε από εκεί. Μην ξεχάσετε να μετρήσετε και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο εστιατόριό σας για να ανοίξει και να κλείσει ο ψυκτικός εξοπλισμός σας.

Τώρα που βεβαιωθείτε ότι έχετε χώρο για την επαγγελματική σας ψύξη, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις εσωτερικές διαστάσεις. Πόσα τρόφιμα ψάχνετε να αποθηκεύσετε; Ξέρετε πόσο αποθηκευτικό χώρο χρειάζεστε; Ορισμένες μονάδες ψύξης μπορεί να έχουν τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις, αλλά θα διαφέρουν πολύ εσωτερικά λόγω διαφορετικών σχεδίων. Σκεφτείτε τι φαγητό θα αποθηκεύετε τακτικά μέσα σε αυτό και επιλέξτε την καλύτερη μονάδα που θα καλύψει τις ανάγκες του εστιατορίου σας.

Θυμηθείτε σχετικά με τη μονάδα συμπυκνωτή –

Μην παραβλέπετε τη σημασία μιας μονάδας συμπυκνωτή στη μονάδα ψυγείου σας. Η μονάδα συμπυκνωτή είναι το μέρος της ψύξης σας που λειτουργεί ασταμάτητα για να διατηρεί τα αποθηκευμένα σας τρόφιμα κρύα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ψυγείο με μονάδα συμπυκνωτή είτε στην επάνω είτε στην κάτω βάση.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και διαφορές μεταξύ των δύο θέσεων. Οι συμπυκνωτές στο κάτω μέρος είναι συχνά πιο εύκολο να καθαριστούν, να συντηρηθούν και να επιβαρύνουν λιγότερο το ψυγείο κατά τις καλοκαιρινές μέρες. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εστιατορίων προτιμούν τους συμπυκνωτές στην κορυφή, επειδή δεν πιάνονται με πολλή σκόνη και σκουπίδια και δεν προκαλούν την κυκλοφορία ζεστού αέρα στο εσωτερικό του ψυγείου όταν είναι ανοιχτό. Ενώ οι δύο τοποθεσίες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ποια είναι η καλύτερη για τις ανάγκες του εστιατορίου σας και να κάνετε μια καλή κρίση από εκεί.

Υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε όταν αγοράζετε το εμπορικό σας ψυγείο, επομένως εφαρμόζοντας αυτές τις παραπάνω συμβουλές, θα πάρετε μια εξαιρετική απόφαση αγοράς.

Εξοικονόμησης ενέργειας

Μόλις αποκτήσετε τις μονάδες ψύξης σας, τι στη συνέχεια; Απλώς ξοδέψατε πολλά χρήματα για να αποκτήσετε εκπληκτικό ψυκτικό εξοπλισμό που θα διαρκέσει πολύ μέσω της σωστής χρήσης και συντήρησης, οπότε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για να κάνετε τον ψυκτικό σας εξοπλισμό να αξίζει τον κόπο; Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εξοικονομήσετε ενέργεια!

Ακολουθούν μερικές φοβερές συμβουλές που μπορείτε να εξασκήσετε, οι οποίες θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα ετησίως από το κόστος ψύξης σας. Επωφελούμενοι από αυτές τις εξοικονομήσεις, μπορείτε να διαθέσετε πλήρως αυτά τα χρήματα για την προώθηση του εστιατορίου σας και την απόκτηση περισσότερων πελατών!

Απενεργοποιήστε τους θερμαντήρες πόρτας –

Οι περισσότεροι καταψύκτες διαθέτουν θερμάστρα πόρτας, ώστε να είναι πιο εύκολο για εσάς να ανοιγοκλείνετε και να μην έχετε πολύ κρύα χέρια μετά. Ωστόσο, εκτός και αν υπάρχει πολύς παγετός στην πόρτα ή δεν δημιουργείται μια δέσμη συμπυκνωμάτων κατά μήκος των πλευρών ή του μπροστινού μέρους της μονάδας, δεν χρειάζεται πραγματικά να έχετε ενεργοποιημένο το θερμαντήρα της πόρτας. Κλείνοντας τις θερμάστρες πόρτας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πάνω από 75 $ ετησίως.

Δώστε το ψυγείο σας –

Όταν κάνετε μετρήσεις για να δείτε τι μέγεθος ψυγείου μπορείτε να τοποθετήσετε, θέλετε να του δώσετε λίγο χώρο. Βεβαιωθείτε ότι δεν εγκαθιστάτε τα ψυγεία ή τους καταψύκτες σας σε στενά σημεία. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και θα σπαταλήσει λιγότερη ενέργεια. Αποτρέπετε τη συσσώρευση θερμότητας σε στενά σημεία, κάτι που θα έκανε το εμπορικό σας ψυγείο να λειτουργήσει σκληρότερα, να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια και, κατά συνέπεια, να αυξήσει άσκοπα τον λογαριασμό ενέργειας.

Παρακολουθήστε τη φόρτιση του ψυκτικού σας –

Εάν έχετε ενδιάμεσο καταψύκτη, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν εξαντλείται το ψυκτικό μέσο. Το να έχει πολύ λίγο θα προκαλέσει επιπλέον καταπόνηση στον συμπιεστή. Κάθε δωμάτιο κατάψυξης είναι χτισμένο με τζάμι ορατότητας, το οποίο χρησιμοποιείται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εάν δημιουργούνται ορατές φυσαλίδες στο γυαλί ενώ λειτουργεί η μονάδα, θα πρέπει να προγραμματίσετε έναν έλεγχο συντήρησης με μια εταιρεία HVAC το συντομότερο δυνατό. Η μη λήψη μέτρων μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας του καταψύκτη σας και τη μη λειτουργία του, κάτι που είναι πολύ χειρότερο και πιο δαπανηρό από το να λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Προσθήκη νυχτερινών καλυμμάτων σε προθήκες –

Ενώ τα ψυγεία με ανοιχτή θήκη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιδείξετε το φαγητό σας, μπορεί να γίνουν ένα τεράστιο ενεργειακό κόστος, ειδικά κατά τις κλειστές ώρες. Επενδύοντας σε νυχτερινά καλύμματα, μπορείτε να παγιδεύσετε τον κρύο αέρα μέσα στη θήκη, ώστε η μονάδα σας να μην χρειάζεται να εργάζεται τόσο σκληρά τη νύχτα.

Εγκαταστήστε ηλεκτρονικούς κινητήρες με μεταγωγή (ECM) σε ανεμιστήρες εξατμιστή –

Οι ECM είναι πιο αποδοτικοί κινητήρες ανεμιστήρα εξατμιστή από τους υπάρχοντες κινητήρες με σκιασμένο πόλο τυπικής απόδοσης και μόλις εγκατασταθούν οι ECM, εκπτώσεις μεταξύ $35 και $50 ενδέχεται να είναι διαθέσιμες σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν το PG&E. Αυτό το απλό πρόσθετο σε ψυγεία και καταψύκτες μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος του εστιατορίου μακροπρόθεσμα, με χαμηλότερους μηνιαίους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και λιγότερη ανάγκη συντήρησης

Το ECMS είναι κινητήρες ανεμιστήρα εξατμιστή που είναι πιο αποδοτικοί από τους τυπικούς κινητήρες σκιασμένου πόλου. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να λάβετε πίσω από 35 έως 50 $ σε εκπτώσεις από την PG&E, εάν έχετε καταχωρίσει τα ECM σας. Αυτή είναι μια εύκολη αναβάθμιση για τους καταψύκτες που μπορούν να μειώσουν πολύ μακροπρόθεσμα το κόστος του εστιατορίου σας, με χαμηλότερο μηνιαίο κόστος και λιγότερη ανάγκη για συντήρηση εμπορικής ψύξης.

Τα οφέλη της προγραμματισμένης προληπτικής συντήρησης

Μέχρι στιγμής έχω εξετάσει τα μοντέλα ψύξης και έχω επιλέξει αυτά που ταιριάζουν καλύτερα με το εστιατόριό σας. Εξέτασα πώς να εξοικονομήσετε χρήματα και ενέργεια με μερικές απλές, εύκολες συμβουλές. Το μόνο πράγμα που μένει να σας μιλήσουμε είναι πώς να προστατέψετε το εμπορικό σας ψυγείο και να το διατηρήσετε σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η καλύτερη επιλογή σας για να προστατεύσετε την εμπορική σας ψύξη είναι να προγραμματίσετε την προληπτική συντήρηση για αυτό. Δεν θα θέλατε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας να σταματήσει στα μισά της διαδρομής του αυτοκινητόδρομου, οπότε γιατί να μην αντιμετωπίζετε το ίδιο το εμπορικό σας ψυγείο; Τόσο ένα αυτοκίνητο όσο και το εμπορικό σας ψυγείο είναι σημαντικά πλεονεκτήματα και δεν θα θέλατε να σταματήσει ξαφνικά κανένα από τα δύο. Γι’ αυτό θα πρέπει να παίρνετε το αυτοκίνητό σας για τακτική συντήρηση και να έχετε έναν πιστοποιημένο τεχνικό HVAC να έρθει και να επιθεωρήσει διεξοδικά το εμπορικό σας σύστημα ψύξης.

Τι είναι τόσο σπουδαίο για τη συντήρηση εμπορικής ψύξης;

Πρώτα απ ‘όλα, θα μάθετε για τυχόν προβλήματα ψύξης πριν γίνουν πραγματικό πρόβλημα. Ένας εφιάλτης που δεν θέλετε να ζήσετε ως ιδιοκτήτης εστιατορίου είναι να μπείτε και να βρείτε ολόκληρο το απόθεμά σας χαλασμένο και να μυρίζει άφθονα.

Δεύτερον, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επισκευές μόνοι σας. Εάν η επισκευή του ψυγείου δεν σας ενδιαφέρει, δεν χρειάζεται να αφιερώνετε ώρες παρακολουθώντας τις οδηγίες στο Διαδίκτυο, τονίζοντας αν θα μπερδέψετε και θα καταστρέψετε ολόκληρη τη μονάδα σας. Υπάρχει λόγος που υπάρχουν πιστοποιημένοι τεχνικοί υψηλής ειδίκευσης που είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν!

Τέλος, η λήψη βοήθειας θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Η τακτική συντήρηση εγγυάται σχεδόν παρατεταμένη διάρκεια ζωής για το εμπορικό σας σύστημα ψύξης και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πολύ καιρό για την ανάγκη αντικατάστασης των ψυκτικών μονάδων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top