Ψάρεμα για τη διαφορετικότητα – Όλα για τη χρήση γωνιακών ραφιών και βιβλιοθηκών "Ατετράγωνο" Το σπίτι σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να οργανώνουν τη ζωή τους με τετράγωνο τρόπο, 90 μοιρών. Οι οθόνες της τηλεόρασης και των υπολογιστών μας είναι τετράγωνες, τα τραπέζια μας, οι θέσεις στάθμευσης (εντάξει, τεντωμένη πλατεία…), τα λεφτά μας, εν ολίγοις, όλα έχουν γωνίες. Τα σπίτια μας είναι σχεδόν πάντα σχεδιασμένα με τετράγωνα δωμάτια. Αυτό είναι ωραίο, τακτοποιημένο, εύκολο στην οργάνωση και ΒΑΡΕΤΙΚΟ. Είναι πολύ εύκολο να προσαρμόσετε τα πάντα σε προσεγμένες και τακτοποιημένες γωνίες.

Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα έπιπλα δεν είναι σχεδιασμένα για να χωρούν στις γωνίες. Ακόμα κι αν βάλετε έναν καναπέ ή βιβλιοθήκη στη γωνία, χάνετε χώρο και τείνει να αισθάνεται στενό και με κάποιο τρόπο δεν είναι σωστό.

Η λύση είναι να βρείτε έπιπλα που είναι σχεδιασμένα να χωρούν σε γωνίες. Αυτό θα επιτύχει 2 αποτελέσματα:

  • 1. Είναι καλύτερη χρήση του χώρου στις γωνίες, και
  • 2. Φαίνεται πολύ πιο δροσερό

Όταν εγκαθιστάτε οποιονδήποτε τύπο γωνιακών ραφιών ή μονάδας, όχι μόνο διασώζετε πολύτιμο αναξιοποίητο χώρο, αλλά συχνά κάνετε όλο το δωμάτιο πιο ευρύχωρο και ευάερο.

Όταν σπάτε την «τετράγωνη» του δωματίου, προσθέτει ενδιαφέρον και γοητεία στη διακόσμησή σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση αυτής της περιοχής με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτρέψει σε ένα δωμάτιο να έχει περισσότερες από μία λειτουργίες. Για παράδειγμα, μια γωνιακή μονάδα ραφιού για παιδικά παιχνίδια μπορεί να χωρίσει αυτό το μέρος του σαλονιού σας για τα παιδιά, ενώ σας επιτρέπει να ανακτήσετε το υπόλοιπο μέρος για χαλάρωση χωρίς παιχνίδια.

Μερικές φορές, αντί να γεμίζετε απλώς ένα κατά τα άλλα αχρησιμοποίητο μέρος του δωματίου σας, μπορεί να γίνει το επίκεντρο του δωματίου. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι όταν τοποθετείτε μια γωνιακή βάση τηλεόρασης και, στη συνέχεια, τοποθετείτε τα έπιπλά σας γύρω της. Ξαφνικά, έχετε τη δική σας άνετη περιοχή θέασης.

Μια άλλη κομψή λύση στο γωνιακό αίνιγμα είναι η εγκατάσταση γωνιακών πλωτών ραφιών. Αυτό σας παρέχει έναν ελκυστικό και λειτουργικό τρόπο εμφάνισης συλλογών και περιέργειας. Αυτός ο τύπος ραφιών σας παρέχει λιγότερο χώρο στο ράφι, αλλά μπορεί να προσθέσει μια εντυπωσιακή έμφαση στο δωμάτιό σας.

Οι άνθρωποι τείνουν απλώς να πηγαίνουν σε ένα κατάστημα, να βρίσκουν κάτι, να το αγοράζουν και να το φέρνουν στο σπίτι. Το πρόβλημα με το να βρείτε κάτι τόσο μοναδικό όσο μια γωνιακή βιβλιοθήκη ή μια μονάδα ραφιών είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα διαθέτουν μόνο μερικά παραδείγματα. Καλό είναι να κάνετε λίγη έρευνα και να δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές πριν αποφασίσετε. Αυτό που αγοράζετε σήμερα θα το έχετε για πολύ καιρό, βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά ικανοποιημένοι που βρήκατε την καλύτερη λύση για εσάς.

Μην ξεχνάτε ότι η χρήση των γωνιών μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε χώρο και να μειώσετε την ακαταστασία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας από το μπάνιο μέχρι το γκαράζ. Μπορείτε να βρείτε ράφια σε μια μεγάλη γκάμα υλικών από γυαλί μέχρι αληθινό ξύλο και laminate σε μια μεγάλη ποικιλία από στυλ και φινιρίσματα.

Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε τι να κάνετε με αυτές τις ανεπαρκώς χρησιμοποιημένες γωνίες στο σπίτι σας είναι:

  • 1. Τι υπάρχει δίπλα σε αυτή τη γωνία;
  • 2. (αν σκέφτεστε μια γωνιακή βάση τηλεόρασης) υπάρχει κάποια ηλεκτρική πηγή κοντά;
  • 3. πόσο κοντά θα είναι τα άλλα έπιπλά σας στη γωνία;

Όλα αυτά είναι σημαντικά για να ενσωματωθεί η γωνία στο υπόλοιπο ντεκόρ. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει μια πόρτα δίπλα στη γωνία, η παρακολούθηση μιας τηλεόρασης σε αυτήν τη γωνία μπορεί να αποσπά την προσοχή καθώς οι άνθρωποι περνούν από την πόρτα. Επίσης, αν θέλετε να βάλετε μια γωνιακή βιβλιοθήκη σε εκείνη τη γωνία, υπάρχει κάποιο άλλο έπιπλο που θα είναι κοντά της. Δεδομένου ότι τα ράφια είναι ανοιχτά με στρογγυλό τρόπο, ένας καναπές κοντά στα ράφια θα μπορούσε κάλλιστα να εμποδίσει την πρόσβαση σε μέρος των κάτω ραφιών. Με λίγα λόγια, προσπαθήστε να φανταστείτε πώς θα φαίνεται η γωνία και πόσο καλά θα λειτουργήσει με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top