Τρόπος φινιρίσματος ψήγματα γυαλιού και άλλα διακοσμητικά για να προσθέσετε διάσταση σε έργα βιτρό

Η προσθήκη διάστασης σε ένα έργο βιτρό προσθέτει ενδιαφέρον και βάθος. Για να δημιουργήσετε διάσταση μπορείτε να προσθέσετε ψήγματα γυαλιού, κοσμήματα, θαλάσσια κοχύλια, ανακυκλωμένο γυαλί και άλλα αντικείμενα.

Όταν επιλέγετε να προσθέσετε αντικείμενα διαστάσεων σε ένα έργο, επιλέξτε ή σχεδιάστε ένα μοτίβο που θέλετε να δημιουργήσετε. Τοποθετήστε το μοτίβο σας ξεκινώντας από τα διαστατικά αντικείμενα. Αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει να κολληθούν με φύλλο και στη συνέχεια να συγκολληθούν, εάν χρησιμοποιηθούν σε ομαδοποιήσεις ή συνδυασμούς, στη συνέχεια προστίθεται περιβάλλον γυαλί.

Όταν επιλέγετε αλουμινόχαρτο για να τυλίξετε αντικείμενα με διαστάσεις, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε εάν θα χρησιμοποιήσετε πατίνα στο τελικό έργο σας. Για διαφανή αντικείμενα, θα θέλετε να επιλέξετε ένα φύλλο χαλκού που θα συνδυάζεται με το τελικό έργο σας. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μαύρη πατίνα στο τελικό έργο σας, χρησιμοποιήστε ένα φύλλο χαλκού με μαύρο πίσω μέρος. Για έργα που θα παραμείνουν ασημί, χρησιμοποιήστε ένα ασημένιο φύλλο αλουμινίου. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μια χάλκινη πατίνα, τότε χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο με επένδυση χαλκού. Για αντικείμενα που δεν είναι διαφανή, το πίσω μέρος του φύλλου χαλκού δεν θα είναι πρόβλημα.

Η επόμενη εξέταση αφορά το πλάτος του φύλλου χαλκού. Για πολύ μικρά ψήγματα γυαλιού, κοσμήματα ή λεπτό ανακυκλωμένο γυαλί, χρησιμοποιήστε 5/32″. Το φύλλο έρχεται σε 5/32″ έως 1/2″. Για τα περισσότερα αντικείμενα, το φύλλο χαλκού 7/32″ θα λειτουργήσει καλά.

Ο τελευταίος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το πάχος του φύλλου χαλκού. Το φύλλο χαλκού διατίθεται σε πάχος 1,0 χιλιοστού. έως 1,5 εκ. Για το έλασμα αντικειμένων διαστάσεων χρησιμοποιήστε 1,0 χιλ. Αυτό το φύλλο λυγίζει εύκολα και προσαρμόζεται στο διαστατικό αντικείμενο χωρίς να προκαλεί υπερβολικό όγκο λόγω τσακίσματος και κάμψης του φύλλου.

Μια συμβουλή για το αλουμινόχαρτο ψήγματα και κοσμήματα είναι να τυλίξετε το αλουμινόχαρτο γύρω από την άκρη του ψήγματος ή του κοσμήματος και, στη συνέχεια, πιέστε το με τα δάχτυλά σας. Αντί να προσπαθείτε να γυαλίσετε, απλώς τοποθετήστε τα ψήγματα και/ή τα κοσμήματά σας σε ένα πλαστικό δοχείο και ανακινήστε. Η κίνηση των ψήγματα/κοσμήματα το ένα εναντίον του άλλου θα κάνει όλη τη λάμψη για εσάς.

Για να αφαιρέσετε αλουμινόχαρτα άλλα αντικείμενα διαστάσεων, τυλίξτε αλουμινόχαρτο κατά μήκος της άκρης του αντικειμένου όπου θα στερεωθεί στο κομμάτι βιτρό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο γυαλίσματος, πιέστε σταθερά το αλουμινόχαρτο στο αντικείμενο στην επάνω άκρη και στις δύο πλευρές.

Μόλις το αντικείμενο ή τα αντικείμενά σας είναι αλουμινόχαρτα και γυαλισμένα, τοποθετήστε τα στο μοτίβο σας. Εάν χρησιμοποιείτε μια ομάδα αντικειμένων διαστάσεων, όπως ψήγματα γυαλιού, κολλήστε τα μεταξύ τους. Στη συνέχεια κόψτε τα κομμάτια μοτίβου για τα γύρω κομμάτια γυαλιού. Αυτό θα σας δώσει μια πιο ακριβή εφαρμογή.

Σχολιάστε