Τρία βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε όταν αγοράζετε παράθυρα αντικατάστασης βινυλίου

Αποφασίσατε το βινύλιο ως υλικό της επιλογής σας για τα νέα σας παράθυρα αντικατάστασης. Δυστυχώς, δεν δημιουργούνται όλα τα παράθυρα βινυλίου ίσα. Υπάρχουν πολλά εξαρτήματα και διαδικασίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός παραθύρου αντικατάστασης βινυλίου. Αυτός ο οδηγός επισημαίνει τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε κατά τη σύγκριση των παραθύρων αντικατάστασης βινυλίου.

Το πλαίσιο
Το κεντρικό πλαίσιο ενός παραθύρου μπορεί να θεωρηθεί το πιο σημαντικό μέρος του σχεδιασμού του παραθύρου, επειδή παρέχει τη δομική ακεραιότητα του παραθύρου. Όλα τα σπίτια βιώνουν συνεχή μετατόπιση και κίνηση κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Για να καταπολεμήσετε αυτές τις κινήσεις, αναζητήστε παράθυρα με πλήρως συγκολλημένα κουφώματα. Τα παράθυρα που στερεώνονται μηχανικά ή χημικά κολλημένα ή δεν είναι πλήρως συγκολλημένα είναι δομικά πιο αδύναμα και μπορεί να λυγίσουν ή να ραγίσουν κατά τις αλλαγές θερμοκρασίας και την κίνηση.

Στη συνέχεια, ρωτήστε για την ποιότητα του βινυλίου που χρησιμοποιείται στα προφίλ παραθύρων. Ρωτήστε τον εργολάβο σας εάν υπάρχει σημαντικό ποσοστό “regrind” ή ανακυκλωμένου βινυλίου στο πλαίσιο. Τα παράθυρα που χρησιμοποιούν σημαντική ποσότητα άλεσης είναι πιο αδύναμα επειδή προστίθενται χημικές ουσίες για να αυξήσουν την αντοχή του ανακυκλωμένου βινυλίου.

Τέλος, το παράθυρο αντικατάστασης βινυλίου έχει σωστό σύστημα αποχέτευσης; Ένα σύστημα κλάματος διοχετεύει το νερό μακριά από το παράθυρο και το σπίτι σας μειώνοντας τη διείσδυση νερού.

Συστήματα μονωτικών υαλοπινάκων
Το γυαλί αποτελεί σχεδόν το 80% ενός παραθύρου και υπαγορεύει τη θερμική απόδοση ενός παραθύρου. Αναζητήστε παράθυρα με γυάλινες συσκευασίες διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα με επιστρώσεις Low-E με γεμίσματα αερίου αργού ή κρυπτόν. Το γυαλί Low-E περιέχει μικροσκοπικές επικαλύψεις που λειτουργούν σαν φίλτρο. Το καλοκαίρι, το γυαλί Low-E επιτρέπει να περάσει άφθονο ορατό φως, ενώ εμποδίζει την υπέρυθρη ηλιακή ενέργεια, διατηρώντας τα δωμάτιά σας πιο δροσερά. Το χειμώνα, το γυαλί βοηθά στη διατήρηση των χώρων πιο ζεστά, αντανακλώντας τη θερμότητα πίσω στο σπίτι, αφήνοντας παράλληλα τις θερμές, ηλιακές ακτίνες να εισέλθουν. Τα αποτελέσματα είναι απλά… χαμηλότερο κόστος ενέργειας! Επιπλέον, το γυαλί Low-E μπλοκάρει τις καταστροφικές ακτίνες UV, συμβάλλοντας στη μείωση του ξεθώριασμα των χαλιών και των επίπλων στο σπίτι σας. Μονωτικά αέρια, όπως αργό ή κρυπτό, μπορούν να προστεθούν στους χώρους αέρα σε γυάλινες μονάδες. Και τα δύο αέρια είναι πιο πυκνά από τον αέρα και εμποδίζουν το σχηματισμό ρευμάτων μεταφοράς, μειώνοντας τη μεταφορά θερμότητας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του σπιτιού σας. Αυτό βελτιώνει την άνεση του σπιτιού σας ενώ μειώνει τους λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης.

Σύστημα ισορροπίας

Εάν αγοράζετε το πιο δημοφιλές στυλ της αγοράς, διπλά αναρτημένα παράθυρα αντικατάστασης βινυλίου, ο τύπος του συστήματος ισορροπίας που χρησιμοποιείται είναι ο κύριος παράγοντας για την ευκολία λειτουργίας των φύλλων του παραθύρου. Ένα σύστημα ισορροπίας εφαρμόζει τάνυση στο φύλλο κρατώντας το στην επιθυμητή θέση και επιτρέπει στο φύλλο να λειτουργεί εύκολα πάνω και κάτω. Οι τρεις κύριοι τύποι συστημάτων ισορροπίας που είναι διαθέσιμοι περιλαμβάνουν την ισορροπία σταθερής δύναμης, τη σπειροειδή ισορροπία και την ισορροπία μπλοκ και τάκλ.

Η σταθερή ισορροπία δύναμης λειτουργεί με τη χρήση ενός ελασματοποιημένου χαλύβδινου ελατηρίου για την εξισορρόπηση του βάρους ενός φύλλου παραθύρου. Η ποσότητα των πηνίων που χρησιμοποιούνται στο σύστημα ισορροπίας σταθερής δύναμης καθορίζεται από το βάρος του φύλλου, απαιτώντας μονή, διπλή ή και τριπλή σπείρα. Καθώς η ποσότητα των πηνίων αυξάνεται, περιορίζουν τη διαδρομή και την έξοδο του παραθύρου.

Και όπως μια μεζούρα με ακαθαρσίες στο πηνίο κολλάει και είναι δύσκολο να μπει ξανά στη θήκη, το πηνίο με σταθερή ισορροπία δύναμης θα κολλήσει όταν βρωμιά και υπολείμματα μπουν στο πηνίο. Αυτό προκαλεί δυσκολία στη λειτουργία του παραθύρου.

Η σπειροειδής ισορροπία βασίζεται στην τάση που εφαρμόζεται σε μια σπειροειδή ράβδο μέσα σε έναν σωλήνα ισορροπίας. Η τάση εφαρμόζεται περιστρέφοντας τη σπειροειδή ράβδο που εκτείνεται έξω από το κάτω μέρος του σωλήνα αριστερόστροφα. Καθώς εφαρμόζονται περισσότερες στροφές, εφαρμόζεται μεγαλύτερη τάση στο ελατήριο, επιτρέποντάς του να εξισορροπήσει το βάρος του φύλλου. Καθώς το βάρος του φύλλου αυξάνεται, απαιτούνται περισσότερες στροφές στη ζυγαριά με αποτέλεσμα την αυξημένη πίεση στο εσωτερικό ελατήριο. Αυτή η πίεση μπορεί να κάνει το φύλλο του παραθύρου δύσκολο να ανυψωθεί και να χαμηλώσει, να αποδυναμώσει την ισορροπία και τελικά να προκαλέσει αστοχία της ισορροπίας με αποτέλεσμα τα επάνω φύλλα να πέφτουν και τα κάτω φύλλα να μην μένουν όρθια.

Τα συστήματα Block and Tackle Balance είναι πιο προηγμένα στο σχεδιασμό και την τεχνολογία τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα, τα Block and Tackle Balances θεωρούνται Σύστημα Διαχείρισης Βάρους. Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια σειρά τροχαλιών για να μετατρέψει το ελάχιστο τέντωμα ενός σπειροειδούς ελατηρίου στην απαιτούμενη ποσότητα διαδρομής φύλλου.

Τα συστήματα Block and Tackle Balance χρησιμοποιούν σύνθετα κορδόνια για να συνδέσουν το σπειροειδές ελατήριο με το πέδιλο ισορροπίας. Αυτό το σύνθετο μείγμα χρησιμοποιείται σε σχοινιά ορειβασίας και άλλες εφαρμογές υψηλής τάσης. Επιπλέον, τα συστήματα Block and Tackle Balance δεν χρειάζονται ποτέ λίπανση ή προσαρμογές για να διασφαλίσουν ότι λειτουργούν σωστά.

Αυτό το σύστημα διαχείρισης βάρους έχει σχεδιαστεί για να αντισταθμίζει το ακριβές βάρος κάθε φύλλου. Κατά μέσο όρο, η ισορροπία μπλοκ και τάκλιν έχει 40% χαμηλότερη δύναμη λειτουργίας από τη σπειροειδή ισορροπία.

Επομένως, όταν συγκρίνετε αγορές για παράθυρα αντικατάστασης βινυλίου, αναζητήστε ένα σύστημα παραθύρων που διαθέτει πλήρως συγκολλημένα πλαίσια και φύλλα, μονωτικές συσκευασίες γυαλιού υψηλής απόδοσης και σύστημα διαχείρισης βάρους μπλοκ και ταχυτήτων. Όταν συνδυάζονται αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε ένα σύστημα παραθύρων που θα σας προσφέρει χρόνια δύναμη, άνεση, εξοικονόμηση ενέργειας και ευκολία στη λειτουργία.

Σχολιάστε