Τι είναι το Reduce Reuse Recycle;

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος θέλει να μάθετε τα τρία “R” όταν πρόκειται για τα σκουπίδια σας. Αυτές οι τρεις λέξεις είναι πολύ σημαντικές αν θέλετε να συνεχίσετε να ζείτε σε έναν καθαρό πλανήτη που δεν ξεχειλίζει από τα σκουπίδια του χθες.

Η μείωση της επαναχρησιμοποίησης ανακύκλωσης είναι το μάντρα που πρέπει να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας κάθε φορά που πηγαίνετε να πετάξετε κάτι. Μόλις μάθετε τα τρία “R”, θα μπορείτε να δώσετε ένα καλύτερο παράδειγμα και να βοηθήσετε το πρόγραμμα περιβαλλοντικών υπηρεσιών σας να καταπολεμήσει την ατελείωτη προσφορά σκουπιδιών.

Το πρώτο “R” στα τρία αναφέρεται στη μείωση. Αυτό σημαίνει να μειώσετε την ποσότητα των σκουπιδιών που δημιουργείτε. Προσπαθήστε να αγοράσετε αντικείμενα που θα διαρκέσουν περισσότερο, ώστε να μην χρειάζεται να τα αγοράζετε τόσο συχνά. Σίγουρα, θα υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά μπορείτε ακόμα να προσπαθήσετε να βρείτε αυτά που έχουν.

Ορισμένες συσκευασίες περιέχουν πιο σκληρές χημικές ουσίες από άλλες. Μπορεί να σας κοστίσει ένα ή δύο δολάρια παραπάνω, αλλά προσπαθήστε να πάτε με αντικείμενα που έχουν λιγότερη συσκευασία.

Στην αναζήτηση για μείωση της επαναχρησιμοποίησης ανακύκλωσης. η επαναχρησιμοποίηση είναι επόμενο στην ημερήσια διάταξη. Προσπαθήστε να επαναχρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα στο δικό σας νοικοκυριό. Οι πλαστικές κανάτες γάλακτος κάνουν υπέροχες κανάτες για τσάι και νερό.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φυτοθήκες μόλις τα διακοσμήσετε λίγο. Σε δημοτικό επίπεδο, η επαναχρησιμοποίηση συμβαίνει επίσης όταν τα ανακυκλώσιμα υλικά μετατρέπονται σε διαφορετικά προϊόντα, όπως άσφαλτος για ασφαλτοστρώσεις δρόμων ή νέα σημειωματάρια.

Το τελικό “R” αφορά την ανακύκλωση. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης από το τμήμα υγιεινής ή τις τοπικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες. Μπορείτε να τους ρωτήσετε ποια υλικά γίνονται δεκτά τοπικά και στη συνέχεια να προμηθευτείτε τα κατάλληλα δοχεία ανακύκλωσης στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε αυτό το υλικό για παραλαβή.

Τα πλαστικά μπαίνουν σε ένα δοχείο. Το χαρτί μπαίνει σε άλλο δοχείο και το γυαλί σε ξεχωριστό δοχείο. Στη συνέχεια, και τα τρία, μαζί με τα σκουπίδια που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, παραλαμβάνονται από το τοπικό πρόγραμμα υγιεινής ή ανακύκλωσης. Επίσης, μπορείτε να ανακυκλώσετε τα υπολείμματα των τροφίμων σας ξεκινώντας ένα σωρό κομποστοποίησης.

Η μείωση της επαναχρησιμοποίησης ανακύκλωσης ξεκινά από εσάς στο σπίτι. Μειώστε την ποσότητα των απορριμμάτων που δημιουργείτε επιλέγοντας να χρησιμοποιείτε αντικείμενα που διαρκούν περισσότερο. Αγοράστε ανακυκλωμένα προϊόντα και επαναχρησιμοποιήστε μερικά από τα αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι σας, όπως πλαστικές κανάτες γάλακτος. Χωρίστε τα σκουπίδια σας στον κατάλληλο κάδο ανακύκλωσης. Διδάξτε στους ανθρώπους γύρω σας ότι η ανακύκλωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τρία «R» και πώς μπορείτε να κάνετε το κομμάτι σας, επισκεφτείτε το «Επα». Μάθετε πώς ένα άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σχολιάστε