Τι είναι το Dirty MRF;

Σε όποιον ακούει τον όρο Dirty MRF (προφέρεται “μουμφ”) ακούγεται αόριστα δυσάρεστο, ίσως και προσβλητικό. Ίσως, όταν το ακούσατε για πρώτη φορά να λέγεται, να σκεφτήκατε ότι το άτομο που το είπε πρέπει να είχε χτυπηθεί από κάποιο πρόβλημα ομιλίας!

Μια βρώμικη MRF (Μονάδα Ανάκτησης Υλικών) είναι μια εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων, η οποία δέχεται παραδόσεις από WCV (Waste Collection Vehicles), ως ροή μικτών στερεών αποβλήτων (αλλιώς γνωστή ως υπολειμματικά απόβλητα ή απόβλητα Μαύρης Σακούλας). Ο άλλος τύπος MRF, το Clean MRF, δέχεται μόνο συνδυασμένους τύπους υλικών που συλλέγονται στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συλλογής ανακυκλωμένων απορριμμάτων για δεκαπενθήμερα προγράμματα συλλογής απορριμμάτων ή στους ανακυκλωμένους κάδους που διατίθενται σε εβδομαδιαία προγράμματα συλλογής οικιακών απορριμμάτων.

Το εργοστάσιο και/ή το εργατικό δυναμικό που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο διαχωρίζει τα καθορισμένα ανακυκλώσιμα υλικά μέσω ενός συνδυασμού χειροκίνητης και μηχανικής διαλογής. Συχνά περιλαμβάνει ένα πλέγμα και έναν μαγνητικό διαχωριστή για την αφαίρεση τενεκέδων και κονσερβών και άλλων μεταλλικών αντικειμένων. Επίσης, τα διαλεγμένα ανακυκλώσιμα υλικά ενδέχεται να υποβληθούν σε περαιτέρω επεξεργασία που απαιτείται για την τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών που καθορίζονται από τις τελικές αγορές. Το υπόλοιπο, μετά από αυτόματη επεξεργασία ή συλλογή με το χέρι, της ροής μικτών αποβλήτων αποστέλλεται σε μια εγκατάσταση διάθεσης, όπως μια χωματερή.

Με άλλα λόγια, ένα βρώμικο MRF είναι εκείνο όπου όλα τα σκουπίδια μπαίνουν στην εγκατάσταση επεξεργασίας και οι εργαζόμενοι ταξινομούν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα σκουπίδια. Αυτός ο τύπος τεχνολογίας επεξεργασίας απορριμμάτων δέχεται απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά αναμεμειγμένα μεταξύ τους και ο διαχωρισμός γίνεται εντός της εγκατάστασης. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που αφαιρούνται αποστέλλονται στη συνέχεια σε προεπεξεργαστές και κάθε υπολειμματικό υλικό που δεν είναι κατάλληλο για επεξεργασία πηγαίνει για απόρριψη.

Ένα βρώμικο MRF ανακτά μεταξύ 5 και 45 τοις εκατό του εισερχόμενου υλικού ως ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια, η υπόλοιπη ποσότητα απορρίπτεται ως επί το πλείστον σε χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα απορριφθεί διαφορετικά, όπως με αποτέφρωση. Ωστόσο, επειδή το υλικό που εισέρχεται σε ένα καθαρό MRF ζυγίζει συνήθως 50 έως 100 λίβρες ανά κυβικό υάρδα και το υλικό που εισέρχεται σε ένα βρώμικο MRF ζυγίζει περίπου 350 λίβρες ανά κυβικό υάρδα, τα βρώμικα και καθαρά σχέδια MRF ποικίλλουν σημαντικά.

Το κόστος επεξεργασίας μπορεί να αυξηθεί (λόγω του κόστους κεφαλαίου και της αδυναμίας απόκρυψης του κόστους εργασίας με απλήρωτους ιδιοκτήτες σπιτιού) και οι τιμές πώλησης μπορεί να μειωθούν εάν η διαδικασία παράγει ανακυκλώσιμα προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας. Η μυρωδιά της διαδικασίας μπορεί να προκαλέσει σημαντικά παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, εάν τα απόβλητα δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με υγρό πλυντήριο.

Οι υπηρεσίες ανακύκλωσης είναι διαθέσιμες στα περισσότερα βρώμικα MRF και συνήθως βρίσκονται στην είσοδο του σταθμού μεταφοράς MRF και στο κέντρο ανακύκλωσης γίνονται δεκτές εφημερίδες, χαρτόνι, αλουμίνιο, κασσίτερος/χάλυβας, πλαστικό και καφέ, διαφανές και πράσινο γυαλί.

Η ανακύκλωση αφορά τη δημιουργία νέων υλικών από παλιά και αυτά τα υλικά πρέπει να ανταγωνίζονται τις παρθένες πρώτες ύλες. Ως αποτέλεσμα, οι αγορές ανακυκλώσιμων υλικών παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, επηρεαζόμενες από την προσφορά και τη ζήτηση τόσο για παρθένα όσο και για ανακυκλωμένα υλικά.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά αφαιρούνται με χειροκίνητη και αυτοματοποιημένη διαλογή. Κοσκινισμένα δύο ιντσών μείον τα λεπτά λεπτά (το κλάσμα μικτών οργανικών αποβλήτων) συνήθως κομποστοποιούνται με στολίδια αυλής και ξύλο.

Ο διαχωρισμός και η διαλογή των απορριμμάτων επιτυγχάνεται αρχικά με συνδυασμό του ιδιοκτήτη και του πληρώματος συλλογής, υπερασπιζόμενοι τον τύπο του οχήματος που χρησιμοποιείται για τη συλλογή και τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες του MRF.

Μια τέτοια δραστηριότητα θα μπορούσε να λάβει χώρα εντός των πόλεων σε οποιαδήποτε περιοχή, ίσως σε υπάρχουσες περιοχές Γενικής Απασχόλησης ή γη με χρήση απασχόλησης. Οι διαχωριστές είναι απαραίτητοι για εκείνες τις εργασίες που αφορούν τόσο μεγάλες ποσότητες όσο και πολλαπλούς τύπους απορριμμάτων. Οι περιορισμένες ροές υλικών ενός ή δύο τύπων ανακυκλώσιμων υλικών μπορούν να αντιμετωπιστούν με χειροκίνητη διαλογή και διαχωρισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top