Τι είναι τα διάφορα βιομηχανικά χημικά και οι χρήσεις τους

Διάφοροι τύποι βιομηχανικών χημικών κατασκευάζονται από μεγάλο αριθμό κατασκευαστών για βιομηχανικές εφαρμογές. Σήμερα αυτές οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής εκρηκτικών, διαφορετικών τύπων καυσίμων που χρησιμοποιούνται σε κινητήρες, διαφόρων τύπων βαφών και χρωμάτων, μονωτών, καλλυντικών, απορρυπαντικών και σαπουνιών.

Η χημική βιομηχανία έχει αναπτυχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες. Τα βιομηχανικά χημικά χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας, του τομέα των υπηρεσιών, του κατασκευαστικού τομέα και της κατασκευής καταναλωτικών αγαθών. Η χρήση χημικών είναι ευρεία και ποικίλη με μεγάλο αριθμό καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.

Διάφοροι τύποι βιομηχανικών χημικών προϊόντων

Υπάρχουν περισσότερες από εκατοντάδες διαφορετικές ποικιλίες χημικών ουσιών που παράγονται κάθε χρόνο για διάφορους κατασκευαστικούς σκοπούς. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς τύπους χημικών ουσιών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

Χλώριο: Ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα χημικά στην παρασκευή λευκαντικών παραγόντων περιλαμβάνει το χλώριο. Τώρα όμως το χλώριο αντικαθίσταται από τη χημική ουσία που ονομάζεται υπεροξείδιο του υδρογόνου καθώς το χλώριο θεωρείται επιβλαβές για το περιβάλλον.

Φωσφορικό οξύ: Οι βιομηχανικές χημικές ουσίες περιλαμβάνουν επίσης φωσφορικό οξύ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λιπασμάτων. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή προϊόντων διατροφής και αναψυκτικών.

Άζωτο: Το άζωτο είναι μια αδρανής ουσία που χρησιμοποιείται συχνά στις βιομηχανίες για τον έλεγχο και την αποφυγή θερμικών αντιδράσεων. Χρησιμοποιείται επίσης σε στερεό φορέα αερίου μεταφοράς ως υποκατάστατο του αέρα.

Ανθρακικό νάτριο: Μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες περιλαμβάνει ανθρακικό νάτριο ή ανθρακικό νάτριο. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή γυαλιού και διαφόρων τύπων καθαριστικών.

Θειικό οξύ: Είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα χημικά οξέα που βοηθά στην εξουδετέρωση των αλκαλικών ουσιών.

Πυριτικό νάτριο: Είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα χημικά για βιομηχανική μόνωση.

Θειικό αλουμίνιο: Χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και στην κατασκευή χαρτιού.

Υδροξείδιο του νατρίου: Το υδροξείδιο του νατρίου χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή σαπουνιών και βαφών. Είναι μια από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες αλκαλικές ουσίες στις βιομηχανίες. Καθώς έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει τα οξέα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλό καθαριστικό.

Νιτρικό αμμώνιο: Αυτή η λευκή ουσία που μοιάζει με κρύσταλλο χρησιμοποιείται ευρέως ως γεωργικό λίπασμα. Χρησιμοποιείται επίσης σε κρύες συσκευασίες για τη μείωση των τραυματισμών και των οιδημάτων.

Ουρία: Μια άλλη σημαντική βιομηχανική χημική ουσία είναι η ουρία που χρησιμοποιείται κυρίως για τη λίπανση γεωργικών εκτάσεων. Διάφοροι τύποι ζωοτροφών περιέχουν επίσης ουρία.

Υδροχλωρικό οξύ: Ένα από τα πιο χρήσιμα χημικά περιλαμβάνει το υδροχλωρικό οξύ που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις φαρμακευτικές βιομηχανίες. Χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή άλλων χημικών ουσιών.

Κάλιο: Μια άλλη χημική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως για γεωργικούς σκοπούς περιλαμβάνει την ποτάσα. Χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή σαπουνιών, γυαλιού και κεραμικών.

Διοξείδιο του τιτανίου: Αυτή η χημική ουσία είναι μια λευκή χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή διαφόρων προϊόντων, από χρώματα μέχρι είδη διατροφής. Χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα.

Άλλα κοινά βιομηχανικά χημικά περιλαμβάνουν ακετόνη, αιθάλη, οξικό οξύ, προπυλενοξείδιο, αιθυλενοξείδιο, μεθανόλη, χλωριούχο βινύλιο και ούτω καθεξής. Είναι εύκολο να αποκτήσετε αυτά τα χημικά καθώς ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών και εμπόρων χημικών παρατίθεται στις διαδικτυακές πύλες.

Σχολιάστε