Τι είναι καλύτερο, με χάρτινη επένδυση ή διχτυωτό υπόστρωμα για γυάλινα πλακάκια;

Μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση όταν επιλέγετε γυαλί για οπίσθιο πιτσίλισμα κουζίνας είναι εάν πρέπει να είναι δικτυωτό ή με χαρτί; Αυτή μπορεί να είναι μια εύκολη απάντηση ή μπορεί να είναι μια σύνθετη απάντηση. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι γυάλινων πλακιδίων που θα πάρουν είτε το ένα είτε το άλλο.

Ο πρώτος τύπος πλακιδίων είναι ένα ημιδιαφανές γυαλί. Ένα ημιδιαφανές γυαλί είναι ένας τύπος πλακιδίων που μπορείτε πραγματικά να κρατήσετε ψηλά και να δείτε ακριβώς μέσα από αυτό. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι γυαλιού που είναι ημιδιαφανές είναι ένα ανακυκλωμένο γυαλί ή ένα οβάλ, στρογγυλό ή τούβλο τύπου πλακιδίων. Η πλειονότητα των ημιδιαφανών γυάλινων πλακιδίων είναι με όψη χαρτιού. Ο λόγος που τα περισσότερα από αυτά είναι επικαλυμμένα με χαρτί είναι επειδή το δικτυωτό υπόστρωμα φαίνεται μέσα από το γυάλινο πλακίδιο.

Κατά την τοποθέτηση αυτού του τύπου γυάλινου πλακιδίου, θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σπάτουλα με εγκοπή όταν απλώνετε τη μαστίχα σας στην επιφάνεια τοποθέτησης. Αφού απλώσετε τη μαστίχα, θα θέλετε να ισιώσετε ή να γκρεμίσετε τα σημάδια από το μυστρί. Ο λόγος για να το κάνετε αυτό είναι όταν τοποθετείτε τα γυάλινα πλακίδια, δεν θέλετε να δείτε τα σημάδια της μυστρί μέσα από τα γυάλινα πλακίδια.

Ένα άλλο κλειδί που πρέπει να σκεφτείτε κατά την εγκατάσταση του ημιδιαφανούς πλακιδίου είναι να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια πίσω από το πλακίδιο είναι λευκή. Εάν έχετε μια βαμμένη κουζίνα και οι τοίχοι είναι προς το παρόν σε σκούρο ή έντονο χρώμα, αυτό το χρώμα θα μπορούσε να εμφανιστεί μέσα από το γυάλινο πλακάκι. Εάν τοποθετήσετε το ημιδιαφανές πλακίδιο βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι βαμμένη με λευκό χρώμα και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε και λευκό λεπτό σετ.

Ο δεύτερος τύπος γυαλιού είναι όπου το ίδιο το γυαλί είναι κρυστάλλινος τύπος ποτήρι με το χρώμα να στηρίζεται στην πλάτη. Τα περισσότερα κρυστάλλινα κρύσταλλα 4mm ή 8mm είναι διαυγή και στη συνέχεια το χρώμα του πλακιδίου εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του πλακιδίου δίνοντάς του το χρώμα. Κανονικά δεν υπάρχει ανησυχία με το να δούμε το πλέγμα να στηρίζεται μέσα από αυτό το πλακίδιο. Οι ίδιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και κατά την εγκατάσταση.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το ενέματα. Για να το παίξετε με ασφάλεια, ο καλύτερος ενέματα για χρήση είναι είτε ενέματα χωρίς γυαλόχαρτο είτε ειδικοί ενέματα. Ο λόγος για τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε έναν ενέματα χωρίς γυαλόχαρτο είναι ότι δεν υπάρχουν σωματίδια άμμου στον μη τριμμένο ενέματα. Τα σωματίδια άμμου που βρίσκονται σε τριμμένο ενέματα μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια του γυαλιού. Οι ειδικοί αρμόστοκοι δεν έχουν σωματίδια άμμου, συμπεριλαμβανομένων των εποξειδικών ενέματα και των ενέματα ουρεθάνης.

Ελέγχετε πάντα με τον προμηθευτή εάν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή του πλακιδίου για το υπό εξέταση έργο.

Σχολιάστε