Τα 10 βήματα της ανακύκλωσης χαρτιού – Μάθετε πώς ανακυκλώνεται το χαρτί

Θυμάμαι ότι ήμουν παιδί και καθόμουν στην τάξη μαθαίνοντας για όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Ξέρεις, DARE, Smokey the Bear, κ.λπ. Θυμάμαι ότι έμαθα για την ανακύκλωση και τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων να την ακολουθήσω. Αν και οι αναμνήσεις μου είναι λίγο ασαφείς σχετικά με αυτό που μας διδάχτηκαν, εξακολουθώ να γνωρίζω ότι η ανακύκλωση είναι σημαντική και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του περιβάλλοντος μας.

Ένας καλός φίλος του πατέρα μου ήταν μηχανικός σε μια τοπική χωματερή, έτσι για μια από τις εκδρομές μας, επισκεφτήκαμε τον χώρο εργασίας του. Θυμάμαι την ξενάγηση, βλέποντας τα τεράστια μηχανήματα να περνούν από τα αστικά στερεά απόβλητα και να αηδιάζω από τη μυρωδιά όλων αυτών. Στην επίσκεψή μας, τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι να απορρίπτουμε σωστά τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.λπ., ώστε να μην καταλήξουν σε χωματερή.

Ευτυχώς για εμάς, πριν από πολλά χρόνια κάποιος ανέπτυξε μια διαδικασία για την ανακύκλωση ορισμένων υλικών, ώστε να μην θάβονται στο έδαφος αφήνοντας μια φρικτή μυρωδιά για οποιονδήποτε βρίσκεται σε μια εκπληκτικά μεγάλη εγγύτητα να μυρίζει. Για χάρη αυτής της ανάρτησης, θα επικεντρωθώ στη διαδικασία των 10 βημάτων για το πώς ανακυκλώνεται το χαρτί και σε επόμενη ανάρτηση θα συζητήσω τη διαδικασία ανακύκλωσης για άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Δείτε τα παρακάτω βήματα για τη διαδικασία ανακύκλωσης απορριμμάτων χαρτιού:

Βήμα 1: Ταξινόμηση απορριμμάτων χαρτιού- Η αφαίρεση όλου του χαρτιού που έχει προσμίξεις όπως τρόφιμα, πλαστικό, μέταλλο και άλλα σκουπίδια μπορεί να γίνει με το χέρι. Πολλές επιχειρήσεις ταξινομούν εύκολα το χαρτί τους με εργαλεία όπως αυτά που κατασκευάζονται από την MSS, Inc..

Βήμα 2: Συλλογή και μεταφορά- Τα απορρίμματα χαρτιού μπορούν να μεταφερθούν σε τοπικό κέντρο ανακύκλωσης, κάδος ανακύκλωσης ή κέντρο ανακύκλωσης που μπορεί να τα παραλάβει.

Βήμα 3: Αποθήκευση χαρτιού – Οι μύλοι χαρτιού αποθηκεύουν στη συνέχεια το χαρτί μέχρι να το χρειαστεί στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Αυτό το χαρτί στη συνέχεια μεταφέρεται σε μεγάλους μεταφορείς για το επόμενο βήμα.

Βήμα 4: Επαναπολτοποίηση και κοσκίνισμα- Ο πολτοποιητής στη συνέχεια κόβει το ανακτημένο χαρτί σε μικρά κομμάτια ενώ θερμαίνει το μείγμα για να το διασπάσει σε ίνες. Οι ίνες στη συνέχεια κοσκινίζονται για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν άλλοι μολυντές.

Βήμα 5: Καθαρισμός χαρτιού- Για περαιτέρω καθαρισμό των απορριμμάτων χαρτιού, πραγματοποιείται στη συνέχεια μια διαδικασία που ονομάζεται spinner. Αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει βαρύτερα, πιο δύσκολα αντικείμενα.

Βήμα 6: Αφαίρεση μελάνης- Επιτρέπει την αφαίρεση του χαρτιού από μελάνια και άλλα συγκολλητικά υλικά με τη χρήση φυσαλίδων νερού και αέρα.

Βήμα 7: Εξευγενισμός, λεύκανση και απογύμνωση χρώματος- Οι ανακυκλωμένες ίνες διαχωρίζονται σε μεμονωμένες ίνες, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν περαιτέρω. Εάν οι ίνες περιέχουν χρώμα, θα αφαιρεθούν από τις βαφές και εάν το ανακυκλωμένο χαρτί πρόκειται να είναι λευκό, θα λευκανθεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Βήμα 8: Παραγωγή χαρτιού- Ο πολτός αναμειγνύεται τελικά με νερό και χημικά μέχρι να τοποθετηθεί σε μια οθόνη που αποστραγγίζει τον πολτό του νερού. Μόλις στραγγιστεί ο πολτός είναι σε φύλλο και περνά από θερμαινόμενους μεταλλικούς κυλίνδρους που στεγνώνουν το χαρτί.

Έτσι, την επόμενη φορά που σχεδιάζετε απλώς να πετάξετε αυτό το χαρτί αντί να το ανακυκλώσετε, σκεφτείτε αυτή τη διαδικασία και τη δυσάρεστη μυρωδιά που οι άνθρωποι αναγκάζονται να μυρίσουν όταν κάποιος επιλέγει να μην ανακυκλώσει τα απορρίμματα χαρτιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top