Τα οφέλη της ανακύκλωσης πλαστικού

Το πλαστικό χρησιμοποιείται για τόσα πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Από τους προφυλακτήρες αυτοκινήτων μέχρι τη συσκευασία, το πλαστικό είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Μερικά από τα πιο κοινά προϊόντα που περιέχουν πλαστικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι τα μπουκάλια νερού και οι πλαστικές κανάτες γάλακτος. Αλλά πολλοί από εμάς δεν δίνουμε δεύτερη σκέψη για το τι συμβαίνει όταν τοποθετούνται στον κάδο ανακύκλωσης και στέλνονται στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Πολλά από τα ανακυκλωμένα πλαστικά προϊόντα, όπως οι πλαστικές κανάτες γάλακτος, βρίσκουν νέα ζωή ως πλαστική ξυλεία. Αυτές οι πλαστικές κανάτες γάλακτος πρώτα διαχωρίζονται από τα άλλα πλαστικά, καθαρίζονται και στη συνέχεια αλέθονται σε μικρά κομμάτια. Αφού αλέσουν οι κανάτες γάλακτος, στη συνέχεια λιώνουν. Μόλις λιώσουν όλα τα κομμάτια, περνούν από έναν εξωθητή που τα πλάθει σε ένα ορθογώνιο επίμηκες σχήμα. Η συνοχή του ανακυκλωμένου πλαστικού όταν βγαίνει από τον εξωθητή θυμίζει κάπως τη ζύμη παιχνιδιού. Η ουσία που μοιάζει με ζύμη στη συνέχεια περνά μέσα από έναν θάλαμο ψύξης σε έναν μεταφορικό ιμάντα που έχει εκατοντάδες πίδακες που εκτοξεύουν δροσερό νερό. Με την ψύξη το πλαστικό το προστατεύει από το να φουσκώσει σαν ζύμη και το κρυώνει. Η πλαστική ξυλεία στη συνέχεια ξηραίνεται στον αέρα και περνά μέσα από έναν άλλο θάλαμο ψύξης νερού. Αφού κρυώσει η πλαστική ξυλεία, η επάνω στρώση θερμαίνεται ξανά ελαφρά και περνά μέσα από ένα ανάγλυφο. Το ανάγλυφο του δίνει μια σφραγίδα κόκκων ξύλου. Αυτά τα ανάγλυφα και τα χρώματα μπορούν επίσης να κατασκευαστούν κατά παραγγελία.

Η πλαστική ξυλεία μπορεί στη συνέχεια να κατασκευαστεί σε πολλά διαφορετικά προϊόντα. Όταν επισκεπτόμαστε το τοπικό ή το κρατικό μας πάρκο, δεν σκεφτόμαστε πολύ το παγκάκι στο οποίο καθόμαστε ή το τραπέζι για πικνίκ που χρησιμοποιούμε. Πολλά από αυτά ήταν κάποτε κανάτες γάλακτος που κάθονταν στο ψυγείο μας τη μια ή την άλλη στιγμή. Αυτές οι πλαστικές κανάτες γάλακτος έχουν πάρει νέα ζωή ως εξοπλισμός παιδικής χαράς, παγκάκια και τραπέζια πικνίκ.

Όχι μόνο η ανακυκλωμένη πλαστική ξυλεία μπορεί να γίνει παγκάκια και τραπέζια στο πάρκο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως η παραδοσιακή ξύλινη ξυλεία. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού συνειδητοποιούν τώρα ότι τα καταστρώματα και οι φράχτες διαρκούν περισσότερο όταν είναι κατασκευασμένα από πλαστική ξυλεία σε σχέση με την παραδοσιακή ξύλινη ξυλεία.

Τα πολλά οφέλη της ανακύκλωσης πλαστικού είναι πολλά. Με την ανακύκλωση των πλαστικών, μπορούν να έχουν μια νέα ζωή όπως άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μέσα και έξω από το σπίτι. Έτσι, την επόμενη φορά στο πάρκο θυμηθείτε ότι πολλά από τα παγκάκια και τα τραπέζια για πικνίκ δεν θα ήταν εκεί αν δεν ανακυκλώνονταν πλαστικές κανάτες γάλακτος.

Σχολιάστε