Τα κορυφαία 7 οφέλη της ανακύκλωσης

Η ανακύκλωση είναι μια διαδικασία – μια σειρά δραστηριοτήτων, αν θέλετε, που περιλαμβάνει: τη συλλογή και τη διαλογή των απορριμμάτων, την επεξεργασία αυτών των υλικών για την παραγωγή ολοκαίνουργιων προϊόντων και την αγορά και χρήση αυτών των νέων προϊόντων από τους καταναλωτές.

Η ανακύκλωση είναι πιο βελτιστοποιημένη και αποτελεσματική εάν ασκήσουμε τα τρία R της διαχείρισης απορριμμάτων: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση.

Ο περιορισμός των απορριμμάτων που διαφορετικά μεταφέρονται στα κέντρα ανακύκλωσης ή στους χώρους υγειονομικής ταφής επιτυγχάνεται μέσω της σκόπιμης μείωσης των αγορών και της κατανάλωσής μας, της κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων και της άρνησης χρήσης αναλώσιμων αντικειμένων όπως πολυστυρένιο και πλαστικές σακούλες. Η επαναχρησιμοποίηση υλικών χρησιμεύει για να επιμηκύνει τη χρήση ενός συγκεκριμένου αντικειμένου. Παραδείγματα αυτού είναι: η επαναχρησιμοποίηση των γυάλινων φιαλών σε καλλιτεχνικές αποχρώσεις φωτιστικών, η επαναχρησιμοποίηση των παλιών σας κινητών τηλεφώνων στην οικογένεια ή στους φίλους και η ανακύκλωση των κάδων απορριμμάτων του δρόμου σε κοινοτικές μπανιέρες.

Αλλά, γιατί ανακύκλωση; Γιατί να περνάτε όλο τον κόπο της ανακύκλωσης των σκουπιδιών σας; Πώς η ανακύκλωση ωφελεί εμάς και το περιβάλλον;

Ας δούμε τα οφέλη της ανακύκλωσης:

Η ανακύκλωση βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος

Η ανακύκλωση μειώνει απότομα την ποσότητα των απορριμμάτων που εναποτίθενται στις χωματερές μας ή καίγονται σε μονάδες αποτέφρωσης. Οι μηχανικοί χώροι υγειονομικής ταφής στις περισσότερες πόλεις έχουν σχεδιαστεί για να περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που διαρρέουν από αποσυντιθέμενα στερεά απόβλητα που φθάνουν στα συστήματα ύδρευσης μας. Αλλά, για πόσο καιρό; Ήδη, λαμβάνουμε αναφορές για επικίνδυνες χημικές ουσίες που μολύνουν τα αποθέματα νερού σε ορισμένες πόλεις. Η καύση στερεών αποβλήτων για ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά πληρώνουμε το τίμημα όσον αφορά την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η ανακύκλωση βοηθά στη διατήρηση περιορισμένων πόρων

Για να θέσουμε αυτό το όφελος στη σωστή προοπτική, ας εξετάσουμε αυτή τη δήλωση από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Πενσυλβάνια: «Με την ανακύκλωση πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους χάλυβα το 2004, οι κάτοικοι της Πενσυλβανίας εξοικονόμησαν 1,3 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλεύματος, 718.000 τόνους άνθρακα και 62.000 τόνους Ασβεστόλιθος. Μέσω της ανακύκλωσης χαρτιού εφημερίδων, χαρτιού γραφείου και ανάμεικτου χαρτιού, σώσαμε σχεδόν πάνω από 8,2 εκατομμύρια δέντρα».

Πόροι όπως το πετρέλαιο και τα πολύτιμα μέταλλα (χρυσός, ασήμι, βωξίτης, χαλκός κ.λπ.) είναι όλοι πεπερασμένοι πόροι που θα εξαντληθούν αργά ή γρήγορα. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, όπως η Dell και η Apple, αναγνωρίζουν την ανάγκη για σταθερή προμήθεια πρώτων υλών – οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται σε προγράμματα επαναγοράς για την ανακύκλωση υλικών από μεταχειρισμένα προϊόντα.

Η ανακύκλωση προάγει την ενεργειακή απόδοση

Η ανακύκλωση είναι πολύ πιο αποτελεσματική, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, από την παραγωγή κάτι από φρέσκια πρώτη ύλη. Σε εθνική κλίμακα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ενεργειακού μας κόστους. Η ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη, την επεξεργασία και τη μεταφορά μετάλλου από ένα ορυχείο σε ένα διυλιστήριο είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερη από αυτή που απαιτείται για την ανακύκλωση μετάλλων από μεταχειρισμένα προϊόντα – κοστίζει περισσότερη ενέργεια για την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου κουτιού αλουμινίου από φρέσκο ​​υλικό παρά για την κατασκευή 20 κουτιών από ανακυκλωμένα υλικά!

Η ανακύκλωση βοηθά στην οικοδόμηση μιας ισχυρής οικονομίας

Κάθε όφελος από τη μείωση του κόστους, την ενεργειακή απόδοση, τη διατήρηση των υλικών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας από την ανακύκλωση συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομίας για τη χώρα μας. Η ανακύκλωση, που γίνεται σε εθνική κλίμακα, έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία. Υπήρξε πτώση στην τιμή των ανακυκλώσιμων ειδών πέρυσι όταν ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά είναι απόδειξη της ανθεκτικότητας αυτού του κλάδου ότι οι τιμές έχουν πλέον επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα – μια ανάκαμψη που είναι πολύ μπροστά από τους περισσότερους άλλους κλάδους. Δημιουργούνται θέσεις εργασίας και οι κυβερνήσεις των πόλεων και των πόλεων απολαμβάνουν τεράστια εξοικονόμηση σε ηλεκτρισμό, αποκομιδή σκουπιδιών και κόστος υγειονομικής ταφής.

Η ανακύκλωση δημιουργεί θέσεις εργασίας

Η ανακύκλωση δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας από την υγειονομική ταφή ή την αποτέφρωση απορριμμάτων. Αυτό είναι ένα όφελος που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, σε αυτή την περίοδο ύφεσης και υψηλού ποσοστού ανεργίας. Ας εξετάσουμε τη διάθεση 10.000 τόνων στερεών αποβλήτων: η καύση τους για ηλεκτρισμό θα δημιουργήσει 1 θέση εργασίας. Η συλλογή και η απόρριψη σε χωματερή θα δημιουργήσει 6 θέσεις εργασίας. Η επεξεργασία των απορριμμάτων για ανακύκλωση θα δημιουργήσει 36 θέσεις εργασίας!

Recycling Builds Community

Οι άνθρωποι συσπειρώνονται και χτίζουν κοινότητες γύρω από κοινές αιτίες, ζητήματα και συνηγορίες. Η ανακύκλωση δεν διαφέρει. Σε πολλές γειτονιές και πόλεις σε όλη τη χώρα, βλέπουμε ενδιαφερόμενους πολίτες να συνεργάζονται σε πρωτοβουλίες ανακύκλωσης, ομάδες λόμπι για το περιβάλλον και ομάδες δωρεάν ανακύκλωσης. Εάν είστε νέοι στην ανακύκλωση ή την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, βρείτε μια τοπική ομάδα για να συνεργαστείτε. Η παραμονή στην πορεία είναι πιο διασκεδαστική και ανταμείβοντας όταν έχετε άλλους λάτρεις να σας επευφημούν.

Η ανακύκλωση μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη

Εάν θέλετε απλώς να κερδίσετε χρήματα για να τα βγάλετε πέρα ​​σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ή να ξεκινήσετε μια οικιακή επιχείρηση, η ανακύκλωση είναι μια κερδοφόρα επιλογή. Είναι σχετικά εύκολο και φθηνό να ξεκινήσετε μια οικιακή επιχείρηση ανακύκλωσης. Απλώς πρέπει να προγραμματίσετε ποιο υλικό (κινητό τηλέφωνο, χαρτί ή μέταλλα, κ.λπ.) σκοπεύετε να συλλέξετε, να προγραμματίσετε την αποθήκευση, να επικοινωνήσετε με το εργοστάσιο ανακύκλωσης για τιμολόγηση και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να συλλέγετε ανακυκλώσιμα και να τα μεταπωλείτε στην ανακύκλωση διευκόλυνση με αξιοπρεπές κέρδος. Οι μεγάλοι γίγαντες της ανακύκλωσης στις ΗΠΑ ξεκίνησαν όλοι ως οικιακές επιχειρήσεις πριν από χρόνια – μπορείτε να το κάνετε κι εσείς – αυτοί οι τύποι μόλις αναγνώρισαν τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της επιχείρησης πολύ μπροστά από το πλήθος.

Τα οφέλη της ανακύκλωσης για τον καθένα μας, την κοινωνία και το περιβάλλον είναι οι επιτακτικοί λόγοι για τους οποίους ανακυκλώνουμε. Για πολλούς από εμάς, η ανακύκλωση έχει γίνει δεύτερη φύση – τρόπος ζωής. Είναι ένα μικρό αλλά εξαιρετικά ζωτικό συστατικό της προστασίας του περιβάλλοντος – χωρίς ανακύκλωση, όλες οι προσπάθειές μας για την προστασία του πλανήτη θα είναι λιγότερο αποτελεσματικές, ακόμη και μάταιες. Ας συνεχίσουμε όλοι την ανακύκλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top