Τα καλύτερα συμπληρώματα για ποδοσφαιριστές – Γιατί οι ποδοσφαιριστές πρέπει να χρησιμοποιούν συμπληρώματα

Φώτα Παρασκευής Νύχτας

Είναι το τέταρτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι είναι ισόπαλο. Υπάρχει μια ψύχρα στον αέρα και το θόρυβο από το πλήθος των γηπεδούχων μεγαλώνει καθώς η επιθετική γραμμή πλησιάζει στα χαρακώματα. Ο χρόνος τελειώνει και οι γηπεδούχοι πρέπει να διανύσουν 90 γιάρδες για να εξασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν τα πλέι οφ. Τα γουρούνια στην μπροστινή γραμμή τοποθετούν το χέρι τους στο έδαφος, οι δέκτες τετράγωναν τον εχθρό τους, οι μπακ που τρέχουν σκάβουν τα πόδια τους στον χλοοτάπητα και ο στρατηγός των γηπεδούχων τοποθετεί τα χέρια του κάτω από το κέντρο. Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια δεν είναι σενάριο, αλλά είναι μια κορύφωση εβδομάδων σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας. Η ομάδα που αναφέρεται παραπάνω θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε ομάδα στην Αμερική κάθε Παρασκευή βράδυ. Κάθε ομάδα δουλεύει σκληρά στην αίθουσα με τα βάρη και στο γήπεδο. Αυτό που θα μπορούσε τελικά να κάνει τη διαφορά είναι το καύσιμο που βάζουν οι παίκτες στο σώμα τους. Τα συμπληρώματα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η γηπεδούχος ομάδα για να κάνει αυτή τη διαδρομή 90 γιάρδων.

Είναι τα συμπληρώματα ασφαλή;

Η απάντηση είναι απλά. ναι και ΟΧΙ. Τα συμπληρώματα δεν ελέγχονται από τον FDA. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 30.000 συμπληρώματα στην αγορά. Για να επιτύχουν αποτελέσματα γρήγορης δράσης και να διατηρήσουν το κόστος χαμηλό, ορισμένες εταιρείες περιλαμβάνουν συστατικά στο προϊόν τους που μπορεί να έχουν παρενέργειες ή να προκαλέσουν μακροχρόνιες βλάβες. Υπάρχουν πολλές αναφορές για τη σκοτεινή πλευρά της λήψης συμπληρωμάτων, αλλά για κάθε αρνητική αναφορά υπάρχει μια θετική αναφορά που υποστηρίζει την αποτελεσματικότητά τους. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στην αγορά που ελέγχονται από ανεξάρτητους οργανισμούς. Ένας τέτοιος οργανισμός ονομάζεται Informed Choice. Εάν ένα προϊόν έχει το πράσινο σημάδι έγκρισης Informed Choice, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το προϊόν δεν περιέχει ουσίες απαγορευμένες από NCAA, Ολυμπιακούς ή Επαγγελματικούς Στίβους μέσα σε αυτό το προϊόν. Εάν ένας επαγγελματίας αθλητής πάρει το προϊόν, τότε αυτό θα πρέπει να καθησυχάσει την εμπιστοσύνη σας στην ασφάλεια αυτού του προϊόντος. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε έχουν κατασκευαστή που έχει θετική φήμη στη βιομηχανία συμπληρωμάτων. Το σημαντικό είναι να κάνετε την έρευνά σας και να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα. Ποτέ μην βάζετε τίποτα μέσα στο σώμα σας που δεν εμπιστεύεστε.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για ποδοσφαιριστές

Υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα που προτείνονται για ποδοσφαιριστές. Αυτά τα συμπληρώματα είναι η πρωτεΐνη, η κρεατίνη, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη D, τα προβιοτικά και τα αμινοξέα.

Πρωτεΐνη

Η διατροφική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος Αμερικανός δεν λαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη καθημερινά. Οι παίκτες ποδοσφαίρου και οι αθλητές θα πρέπει να λαμβάνουν πρωτεΐνη καθημερινά, ειδικά ως μέρος της ρουτίνας μετά την προπόνηση. Συνιστάται στους ποδοσφαιριστές να καταναλώνουν τουλάχιστον 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ως μέρος ενός προγράμματος διαχείρισης βάρους. Η πρωτεΐνη βοηθά στη διατήρηση των μυών, έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να χρησιμοποιεί υδατάνθρακες και λίπη ως μορφή ενέργειας. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και την οικοδόμηση μυϊκής μάζας.

Κρεατίνη

Όταν οι αθλητές χτυπούν ένα οροπέδιο στις προπονήσεις τους, η κρεατίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους αθλητές να σπάσουν αυτή τη γυάλινη οροφή. Η κρεατίνη διεγείρει την ανάπτυξη των μυών για να αυξήσει το μέγεθος και τη μυϊκή δύναμη που είναι απαραίτητα για το παιχνίδι ποδοσφαίρου. Το σώμα μας παράγει κρεατίνη φυσικά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης το σώμα μας θα χάσει τη φυσική του κρεατίνη. Η λήψη κρεατίνης πριν από μια έντονη προπόνηση θα βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει τα επίπεδα κρεατίνης που χρησιμοποιούνται για την οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Για να αποκτήσει τα συνιστώμενα επίπεδα κρεατίνης φυσικά χωρίς συμπληρώματα, ένας αθλητής θα πρέπει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κρέατος πριν και μετά την προπόνησή του. Αυτό δεν συνιστάται και δεν είναι πρακτικό. Η λήψη ενός συμπληρώματος κρεατίνης είναι μια βιώσιμη επιλογή.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής. Οι ποδοσφαιριστές σε οποιαδήποτε δεδομένη σεζόν θα δέχονται ένα χτύπημα στο σώμα τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια ποδοσφαιρική σύγκρουση είναι παρόμοια με το να είσαι σε τροχαίο. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν το σώμα να επουλωθεί γρηγορότερα μετά από τραυματισμούς, μειώνει το πρήξιμο και τη φλεγμονή και λιπαίνει τις αρθρώσεις. Τα ωμέγα 3 μπορούν να περιορίσουν τη φθορά που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Βιταμίνη D

Λαμβάνουμε φυσικά βιταμίνη D από το ηλιακό φως που ακτινοβολεί από τον ήλιο. Σήμερα οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα περίπου το 95% του πληθυσμού να έχει ανεπάρκεια βιταμίνης D. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη διατροφή ενός ποδοσφαιριστή επειδή βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο. Το ασβέστιο θα ενισχύσει τα οστά των ποδοσφαιριστών αποτρέποντας αυτά τα δυσάρεστα σπασίματα από συγκρούσεις που συμβαίνουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

προβιοτικά

Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να πάρει όλα τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα που θέλει, αλλά είναι απλώς χάσιμο χρόνου και χρημάτων εάν το σώμα μπορεί να απορροφήσει σωστά τα θρεπτικά συστατικά. Τα προβιοτικά παρέχουν στο πεπτικό σύστημα εκατομμύρια μικροοργανισμούς που βοηθούν στη διάσπαση των τροφών και των συμπληρωμάτων που ένας παίκτης βάζει στο σώμα του. Στη συνέχεια, τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται σωστά στο σώμα. Τα προβιοτικά ενισχύουν την ικανότητα του σώματος να τρέφεται.

Αμινοξέα

Τα αμινοξέα είναι σαν καύσιμο για τους μυς σας. Η πρωτεΐνη κατά τη διαδικασία της πέψης διασπάται σε αμινοξέα. Η λήψη ενός συμπληρώματος αμινοξέων θα τροφοδοτήσει τους μύες σας βοηθώντας τους να γίνουν πιο αδύνατοι και δυνατοί. Πιο αδύνατος μυς σημαίνει ότι το σωματικό λίπος ενός παίκτη θα καίει πιο γρήγορα κάνοντας τον ποδοσφαιριστή πιο γρήγορο και πιο ευκίνητο.

Πού θα βρείτε τα καλύτερα συμπληρώματα για ποδοσφαιριστές

Η αναζήτηση των σωστών συμπληρωμάτων μπορεί να είναι μια τρομακτική εργασία. Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε παντοπωλείο ή κατάστημα υγιεινής και τα ράφια είναι γεμάτα με διάφορες μάρκες. Για να βρείτε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συμπλήρωμα θα χρειαστεί να κάνετε την έρευνά σας. Οι ειδικοί συνιστούν να ζητήσετε από κάποιον που εμπιστεύεστε να είναι ειδικός στο θέμα. Αυτός μπορεί να είναι γιατρός, διατροφολόγος, personal trainer ή προπονητής. Μόλις βρείτε το σωστό συμπλήρωμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης για τουλάχιστον 30-60 ημέρες για να έχετε τα πλήρη οφέλη του συμπληρώματος.

Σχολιάστε