Στο Πανεπιστήμιο Ömer Halisdemir στο Niğde, τα απόβλητα εισάγονται στην οικονομία

Ο Πρύτανης Καθ. Ο Δρ. Ο Χασάν Ουσλού συναντήθηκε με δημοσιογράφους στο Κέντρο Μεταφοράς Απορριμμάτων 3ου επιπέδου που ιδρύθηκε υπό το πανεπιστήμιο.

Ο Ουσλού είπε ότι μέχρι στιγμής έχει σώσει περίπου 1.500 δέντρα, 86 τόνους χαρτιού και χαρτονιού, 17 τόνους πλαστικού, 15 τόνους γυαλιού και 10 τόνους μετάλλου έχουν ανακυκλωθεί.

του πανεπιστημίου μηδενικά απόβλητα Ο Uslu, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος για τα πανεπιστήμια της Τουρκίας και του κόσμου από αυτή την άποψη, είπε ότι έχουν υλοποιήσει πολλά έργα με φοιτητές σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Uslu είπε, “Οι μαθητές μας μεγαλώνουν με αυτή την επίγνωση και τους εκπαιδεύουμε γι’ αυτό. Εφόσον ενσταλάξουμε αυτή την ιδέα στους μαθητές μας, μπορούμε να τη μεταδώσουμε στις μελλοντικές γενιές.” αυτός είπε.


Ομέρ Χαλισντεμίρ Πανεπιστημιακών Υποθέσεων Περιβάλλοντος Ερευνα Διευθυντής Κέντρου και Συντονιστής Διαχείρισης Απορριμμάτων Αναπλ. Ο Δρ. Ο Ece Ummu Deveci επεσήμανε επίσης ότι το πανεπιστήμιο έχει γίνει ένα εξέχον πανεπιστήμιο στον τομέα του περιβάλλοντος μετατρέποντας τα απόβλητά του σε κυκλική οικονομία.

Στο Πανεπιστήμιο Ömer Halisdemir στο Niğde, τα απόβλητα εισάγονται στην οικονομία

Τονίζοντας ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν το πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ένα από τα 11 πιλοτικά πανεπιστήμια που επιλέχθηκαν ως βιώσιμη πανεπιστημιούπολη, ο Deveci είπε:

“Σε αντίθεση με άλλα πανεπιστήμια, κάνουμε κομποστοποίηση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Το 65 τοις εκατό των απορριμμάτων από τα πανεπιστήμια είναι ανακυκλώσιμα και τα υπόλοιπα είναι οργανικά βιοαποδομήσιμα απόβλητα. Όταν διαχωρίζετε τα απόβλητα στην πηγή τους, τα μετατρέπετε σε ακατέργαστα απόβλητα. πολύτιμο και πολύτιμο υλικό. Έρχονται στο κέντρο απορρίμματα πλαστικού, μετάλλου, γυαλιού και χαρτιού και μη ανακυκλώσιμα απόβλητα ενέργεια Πηγαίνει σε ένα εργοστάσιο παραγωγής. Μετατρέποντας τα απόβλητά μας, που είναι περίπου 300 χιλιάδες κιλοβάτ, σε κυκλική οικονομία εξοικονόμησης ενέργειας παρέχουμε. «Κερδίζουμε σημαντικό χώρο από χωματερές».

Σημειώνοντας ότι ανακυκλώνουν επίσης επικίνδυνα απόβλητα, ο Deveci είπε ότι επεξεργάστηκαν 1 τόνος ορυκτέλαιο, 37 κιλά μπαταρίες, 393 κιλά ηλεκτρικές συσκευές, 101 κιλά λαμπτήρες, 1 τόνος φυσίγγια και 2 τόνοι χημικά απόβλητα εργαστηριακής προέλευσης. αδειοδοτημένη διάθεση απορριμμάτων. ανακύκλωση Πρόσθεσε ότι παραδόθηκε στην εταιρεία.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top