Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό μαχαίρι για να κόψετε σανίδες χαλιού για κορνίζες εικόνων

Τα Utility Knives ή Stanley Knives είναι τα πιο επικίνδυνα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε όταν καδράρετε φωτογραφίες. Περισσότεροι άνθρωποι κόβονται με έναν από αυτούς τους τύπους μαχαιριών από ό,τι κάνουν σε ένα πριόνι ή όταν κόβουν γυαλί ή πολλά άλλα πράγματα. Όταν χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι που κουμπώνει ή ένα μαχαίρι τύπου Stanley, να είστε πολύ προσεκτικοί και φροντίστε να έχετε μια αιχμηρή άκρη.

Να έχετε πάντα μια ωραία κοφτερή άκρη της λεπίδας γιατί τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα κόψετε τη σανίδα πολύ καλύτερα από ό,τι όταν είναι αμβλύ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα αμβλεία μαχαίρια τείνουν να γλιστρούν και προκαλούν μεγάλη ζημιά, θα εξακολουθήσουν να κόβουν τα δάχτυλά σας, αλλά δεν θα κόβουν το ίδιο καλά μέσα από τη σανίδα.

Το άλλο πράγμα με ένα μαχαίρι χειροτεχνίας είναι ότι είναι κοφτερό στο κάτω μέρος. Παρόλο που έχει λίγο μυτερό κομμάτι στην άκρη που είναι μια αιχμηρή αιχμή, είναι στην πραγματικότητα το κάτω μέρος του μαχαιριού που κάνει τη δουλειά όταν κόβετε. Εάν έχετε το μαχαίρι σε απότομη γωνία όταν κόβετε, τότε δεν παρουσιάζετε μεγάλο μέρος αυτής της κοφτερής λεπίδας, επομένως θέλετε πραγματικά να το τοποθετήσετε κάτω σε μια πιο επίπεδη γωνία και με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να κόψετε τη σανίδα ψάθας.

Πρέπει να έχετε ένα σκραπ από σανίδα, ένα κομμένο κομμάτι για να το τοποθετήσετε στο τραπέζι που εργάζεστε και να βάζετε τη σανίδα σας από πάνω όταν κόβετε. Με αυτόν τον τρόπο όταν κόβετε πραγματικά αυτή τη σανίδα, δεν πρόκειται να κόψετε το τραπέζι σας και θα προστατέψετε τη σανίδα στην οποία εργάζεστε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό τα πάντα να διατηρούνται καθαρά στο πλαίσιο εικόνων. Εάν είναι βρώμικο, θα καταλήξετε με μια κακή δουλειά, οπότε κρατήστε τα πάντα καθαρά.

Τώρα ο χάρακας που πρέπει να χρησιμοποιείτε έχει συνήθως λαστιχένια βάση και λοξότμητη άκρη με τις μετρήσεις επάνω. Πάντα μου αρέσει να σκέφτομαι να έχω 2 πλευρές μαζί τους. Έχουν μια πλευρά μέτρησης που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε τα πράγματα και έχουν μια παχιά πίσω άκρη. Η παχιά πίσω άκρη είναι η πλευρά που χρησιμοποιούμε για να κόψουμε κατά μήκος. Δεν είναι μόνο επειδή ο χάρακας είναι παχύτερος στην πίσω άκρη και μπορεί να σας εμποδίσει να γλιστρήσετε, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να το κόψετε κατά μήκος. Είναι επειδή αν κόψετε την πλευρά μέτρησης του χάρακα σας, ο χάρακάς σας θα γίνει σταδιακά καμπύλος από το σημείο που κόβετε όλη την ώρα. Με τα χρόνια, αν θέλετε οι χάρακες σας να έχουν διάρκεια, κόψτε την πίσω άκρη όπου δεν έχει σημασία αν φθαρεί και κρατήστε την πλευρά μέτρησης μόνο για μέτρηση.

Βάλτε την πίσω πλευρά του χάρακα στη γραμμή που θέλετε να κόψετε και βάλτε την στο πλάι της σανίδας όπου καλύπτει το κομμάτι που θέλετε να κρατήσετε γιατί αν έχετε καλύψει το κομμάτι θέλετε να κρατήσετε και αν κατά τύχη γλίστρησε από τη γραμμή, θα κόψετε τα απόβλητα της σανίδας και όχι το καλό κομμάτι σανίδας που θέλετε να κρατήσετε. Κλειδώστε το μαχαίρι σας στη θέση του και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ο χάρακάς σας είναι ακριβώς στη γραμμή. Φροντίστε να κρατάτε σταθερά τον χάρακα.

Η πίεση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να κόψετε το εξωτερικό μέγεθος της σανίδας είναι πολύ ελάχιστη. Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να κόψετε τη σανίδα με μία κίνηση, αλλά όταν χρησιμοποιείτε ήπια πίεση ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο να γλιστρήσετε ή να κοπείτε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατάτε τον χάρακα και να πηγαίνετε πάνω από τη γραμμή ξανά και ξανά. Κάθε φορά που κόβετε, θυμηθείτε να κρατάτε το μαχαίρι ανοιχτό, έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε μεγάλο μέρος της επιφάνειας κοπής. Μπορεί να χρειαστούν μερικά περάσματα για να κοπεί μέχρι το τέλος.

Προσέχετε όταν κόβετε με μαχαίρι Craft ή Utility γιατί όταν χρησιμοποιείται λανθασμένα ή τυχαία είναι εύκολο να κοπεί μόνος σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top