Πώς να κάνετε τέλειο εξαερισμό σε ένα ξύλινο γκαράζ

Το γκαράζ σας θα χρειάζεται πάντα εξαερισμό ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, και ως εκ τούτου, πρέπει να το αερίζετε. Το γκαράζ θα παρουσιάσει αύξηση της θερμοκρασίας τα καλοκαίρια καθώς και μείωση τους κρύους μήνες. Αν και το ξύλο είναι εξαιρετικός μονωτήρας, υπάρχουν φορές που οι θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν αφόρητες, καθιστώντας έτσι δύσκολο για εσάς να εργαστείτε στο γκαράζ σας κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ένα γκαράζ χωρίς επαρκή αερισμό θα ενθαρρύνει επίσης την αύξηση του ωιδίου καθώς και τη συσσώρευση χημικών αναθυμιάσεων που θα επηρεάσουν τη συνολική ευεξία σας και μπορεί να σας αρρωστήσουν. Είναι πάντα καλό να εργάζεστε σε αεριζόμενα περιβάλλοντα που θα σας επιτρέψουν να αισθάνεστε άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και θα αποτρέψουν επίσης περιστατικά όπως θερμοπληξία.

Τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της έλλειψης αερισμού;

Πολλά σοβαρά προβλήματα θα μπορούσαν να προκύψουν από ένα μη αεριζόμενο γκαράζ και επηρεάζουν όχι μόνο την υγεία σας αλλά και τη διάρκεια ζωής της επένδυσής σας.

Θερμότητα

Κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιριών, το γκαράζ σας μπορεί να γίνει τόσο ζεστό που η εργασία σε αυτό μπορεί να γίνει αφόρητη. Βλέπετε τις θερμοκρασίες αρκετά ζεστές για να ψήσετε ένα αυγό. Ούτε εσείς, ούτε κάποιος από την οικογένεια και τους φίλους σας θα θέλετε να είστε μέσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, και αυτό θα περιορίσει τον χρόνο που μπορείτε να περάσετε σε αυτό.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις δομές για τη στερέωση αυτοκινήτων και πολλοί γονείς τείνουν να δένονται με τα παιδιά τους ενώ επισκευάζουν αυτοκίνητα το καλοκαίρι. Αυτός ο χρόνος συγκόλλησης δεν θα είναι δυνατός σε τέτοιες συνθήκες. Τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να εξασκήσουν τη ζωγραφική και τη μουσική τους από την άνεση του γκαράζ, και θα σβήσει τις ζεστές μέρες, κάτι που είναι σπατάλη μιας τέτοιας επένδυσης.

κρύες εποχές

Οι κρύες εποχές μπορεί επίσης να δυσκολέψουν εσάς και την οικογένειά σας να απολαύσετε τα οφέλη του γκαράζ σας κάνοντας το εσωτερικό πολύ κρύο. Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να το αποφύγετε, επομένως περιορίζοντας τη χρήση του σε μερικούς μήνες το χρόνο που δεν είναι ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο.

Ένα άλλο πρόβλημα που έρχεται με τις κρύες εποχές είναι ότι ορισμένες προμήθειες στο γκαράζ είναι επιρρεπείς σε αλλαγές στη θερμοκρασία και μπορεί να καταστραφούν στη διαδικασία.

Χημικά

Τα γκαράζ αποθηκεύουν πολλές προμήθειες, μερικές από τις οποίες δεν πρέπει να εκτίθενται στη θερμότητα. Πάρτε ένα παράδειγμα χρώματος. Το χρώμα δεν πρέπει να διατηρείται σε κλειστό χώρο καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως δυσκολία στην αναπνοή και ζάλη.

Υγρασία

Το γκαράζ σας είναι μια επένδυση που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας και τις επόμενες γενιές εάν συντηρηθεί καλά. Η έλλειψη αερισμού μπορεί να οδηγήσει σε υγρασία, ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζείτε. Ας υποθέσουμε ότι ζείτε σε μια περιοχή με υψηλή υγρασία και δεν έχετε αερισμό, το ωίδιο, καθώς και η υπερβολική υγρασία, μπορεί να συσσωρευτεί και να οδηγήσει σε σκουριά και σήψη.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι παρατηρούν την παρουσία τέτοιων ζημιών όταν είναι πολύ αργά, αναγκάζοντάς τους έτσι να ανακατασκευάσουν τα γκαράζ τους. Μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα σε πρώιμο στάδιο και να διατηρήσετε την επένδυσή σας.

Κάνοντας τη σωστή επιλογή

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αερίσετε επαρκώς το γκαράζ σας για να αποφύγετε τα παραπάνω προβλήματα και πολλά άλλα. Όταν επιλέγετε τον σωστό εξαερισμό για το γκαράζ σας, είναι απαραίτητο να εξετάσετε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του, το μέγεθος της κατασκευής καθώς και τον σκοπό.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις μέσες θερμοκρασίες καθώς και τα επίπεδα υγρασίας στην περιοχή διαμονής σας. Για λόγους αποθήκευσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό αεραγωγό κορυφογραμμής ή έναν αεραγωγό χωρίς τροφοδοσία, το οποίο θα διασφαλίσει ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ελεγχόμενες. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το γκαράζ ως χώρο εργασίας σε μια περιοχή όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν εξαερισμό με τροφοδοσία, καθώς θα είναι πιο αποτελεσματικός σε σύγκριση με τις προηγούμενες επιλογές.

Το μέγεθος

Το μέγεθος του γκαράζ σας θα επηρεάσει τον εξαερισμό που χρειάζεστε. Πάρτε ένα παράδειγμα ενός μικρού γκαράζ. Αυτή η δομή μπορεί να διατηρήσει χαμηλές θερμοκρασίες με τη χρήση ενός μικρού πάνελ με ηλιακή ενέργεια που δεν θα λειτουργούσε για έναν πιο τεράστιο χώρο. Με τον ίδιο τρόπο, ένας ανεμιστήρας τουρμπίνας θα είναι χρήσιμος στην ψύξη ενός μεγάλου γκαράζ, αλλά δεν θα λειτουργήσει για μια μικρή κατασκευή και πρέπει να κάνετε μια επιλογή ανάλογα.

Πώς πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος;

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον σκοπό του γκαράζ σας καθώς και τον τύπο εξαερισμού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη λήψη αυτής της απόφασης. Για σκοπούς αποθήκευσης, ένας φεγγίτης ή ένας αεραγωγός οροφής λειτουργεί μια χαρά για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα και τη μείωση των επιπέδων υγρασίας.

Για έναν χώρο όπου σκοπεύετε να αφιερώσετε σημαντικό χρόνο εργασίας, χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό εξαερισμό για βελτιωμένη απόδοση. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε τους ανεμιστήρες χρησιμοποιώντας ηλιακή ή ηλεκτρική ενέργεια για να απωθείτε τον ζεστό αέρα ενώ αντλείτε κρύο αέρα από το εξωτερικό. Δουλεύουν επίσης για να φέρουν ζεστό αέρα από την ύπαιθρο κατά την κρύα εποχή.

Μην βασίζετε την απόφασή σας με βάση την τιμολόγηση, καθώς μπορεί να κάνετε λάθος. Αρχικά, εμβαθύνετε σε αυτό που χρειάζεστε και από εκεί μπορείτε να προχωρήσετε στη λίστα των πιθανών αναπνευστήρων με βάση την τιμολόγηση.

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν τρεις δημοφιλείς επιλογές αερισμού στην αγορά και όλες έρχονται με τα πλεονεκτήματά τους.

ο Αναπνευστήρας στροβίλου Whirlybird είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν ψάχνετε για έναν αναπνευστήρα που μπορεί να σπρώξει γρήγορα τον ζεστό αέρα κατά τη διάρκεια των ζεστών εποχών. Δεν απαιτεί συντήρηση και μπορεί να παράγει ανέμους έως και 147 mph. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

ο Θόλος υπόστεγου είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή και διατίθεται σε σχέδιο πύργου για ευκολία στην εξαγωγή ζεστού αέρα από τη δομή. Με έναν αεραγωγό σε κάθε πλευρά, μπορείτε να έχετε μέγιστη ροή αέρα ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου. Είναι πιο ευχάριστο αισθητικά σε σύγκριση με τον στρόβιλο whirlybird και μπορεί να μετακινήσει πολύ αέρα.

ο εξαερισμός περσίδων είναι πιο ευέλικτο όσον αφορά την τοποθέτηση κατά την τοποθέτηση και μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ένα ή και στα δύο άκρα της δομής σας. Θα πρέπει να το εγκαταστήσετε προς την κορυφή της οροφής σας για να επιτρέψετε στον ζεστό αέρα να φεύγει από τη δομή με γρήγορο ρυθμό. Μέσω της συνεχούς ροής του αέρα, τα επίπεδα υγρασίας παραμένουν χαμηλά καθώς και οι θερμοκρασίες.

Άλλες επιλογές στην αγορά περιλαμβάνουν τον αεραγωγό φεγγίτη και τον μικρό ανεμιστήρα με ηλιακή ενέργεια. Φροντίστε να επιλέξετε έναν αναπνευστήρα με βάση τον σκοπό σας και το μέγεθος του γκαράζ σας για να αποκτήσετε έναν κατάλληλο για το ξύλινο γκαράζ σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top