Πώς να εγκαταστήσετε το Perfect Steam Shower

Τι πρέπει να έχουμε πριν ξεκινήσουμε:

ΝΕΡΟ ΤΡΟΦΕΣ:

Πρώτον, οι συνδέσεις ζεστού και κρύου νερού, όλες οι καμπίνες ατμού θα λειτουργούν με σύνδεση 15mm/1/2 ίντσας. Κάπου πίσω από τη μονάδα θα χρειαστείτε μια παροχή νερού τόσο για το ζεστό όσο και για το κρύο, έτοιμο να προσαρμοστεί ώστε να συνδεθεί στη μονάδα ατμού σας. Η σύνδεση στο πίσω μέρος της βαλβίδας καμπίνας ατμού θα είναι πάντα μια αρσενική σύνδεση 15 mm ή ”. Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση μεταξύ της μονάδας και της τροφοδοσίας είναι μέσω «εύκαμπτων σωλήνων με πλεκτά». Λόγω του τρόπου με τον οποίο ένα ντους ατμού είναι χτισμένο μακριά από την τελική του θέση ανάπαυσης για να καταστεί δυνατή η κατασκευή του, οι πλεκτοί σωλήνες επιτρέπουν την ευελιξία που απαιτείται για τη μετακίνηση της μονάδας εμπρός και πίσω. Η σύνδεση μέσω των εύκαμπτων σωλήνων θα πρέπει να γίνει με τη σύνδεση με σπείρωμα 15 mm στη βαλβίδα και ορισμένες βαλβίδες απομόνωσης τοποθετημένες στις σωληνώσεις που τροφοδοτούν την παροχή νερού για να μπορείτε να κλείσετε το νερό στο ντους εάν χρειαστεί στο μέλλον (καλή πρακτική) και αυτό επιτρέπει επίσης να γυρίσετε το νερό πίσω στο σπίτι όσο συνεχίζετε με την εγκατάσταση. Οι καλύτερες μονάδες θα έρθουν με αυτούς τους εύκαμπτους σωλήνες που παρέχονται.

ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ:

Για να μπορέσει η μονάδα σας να προσαρμόζεται πλήρως στον τοίχο ή τη γωνία που επιθυμείτε, χωρίς να χρειάζεται «κόψιμο» ή με άλλο τρόπο τροποποίηση της μονάδας, ο αγωγός απορριμμάτων στη μονάδα θα πρέπει να τροφοδοτηθεί κάτω από το δάπεδο. Ένας αγωγός απορριμμάτων 1” με επαρκή πτώση «προς τα κάτω» θα πρέπει να βρίσκεται κάπου κάτω από το ντους ατμού. Και πάλι, λόγω της ανάγκης μετακίνησης της μονάδας κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η σύνδεση με την παγίδα ντους πρέπει να γίνει μέσω ενός «ευέλικτου συνδετήρα απορριμμάτων». Οι καλύτερες μονάδες θα παρέχονται με αυτές, εάν όχι, είναι διαθέσιμες για αγορά από οποιοδήποτε καλό κατάστημα υλικού.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ:

Οι πιο συνηθισμένες καμπίνες ντους με ατμό, η ηλεκτρική τροφοδοσία θα γίνεται με μια τυπική σύνδεση 240v 13 amp (δύο εάν έχει λειτουργία μπάνιου υδρομασάζ). Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και με όλες τις ηλεκτρολογικές εργασίες, ειδικά όταν υπάρχει νερό ΠΡΕΠΕΙ να εκτελούνται από εξειδικευμένο επαγγελματία. Οι μονάδες ατμού απαιτούν την τοποθέτηση ενός απομονωμένου λιωμένου σπιρουνιού 13 amp για να διασφαλιστεί η πλήρης αδιάβροχη σύνδεση. Οι πρίζες πρέπει να βρίσκονται σε RCD για να διασφαλίζεται η ασφάλεια και να απομονώνεται η μονάδα εάν απαιτείται. Ο ηλεκτρολόγος σας θα σας συμβουλεύσει για αυτό, όπως είπα ένας εξειδικευμένος έμπορος πρέπει να κάνει την ηλεκτρική τοποθέτηση. Η ισχύς μέσα στη μονάδα μετατρέπεται για τη λειτουργία του φωτισμού και το ραδιόφωνο μετατρέπεται σε ασφαλές 12 βολτ.

Κατασκευή της Μονάδας:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!

1. PTFE, που σημαίνει Poly Tetra Fluoro Ethylene ή όπως ο υδραυλικός το ονομάζει Plumbers Tape For Everything. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε σύνδεση 15mm/”.

2. Μην βιδώνετε και βιδώνετε σφιχτά μέχρι το τέλος. Αυτό επιτρέπει στα πάνελ και το γυαλί να κινούνται και να στρίβουν στη θέση τους καθώς προχωράτε.

3. Ελέγξτε κάθε στοιχείο πριν ξεκινήσετε

4. Χρειάζεστε PEV; Βαλβίδα εξισορρόπησης πίεσης; Αυτό προστατεύει μόνο τη διάρκεια ζωής και τη λειτουργικότητα οποιασδήποτε βαλβίδας ντους, αλλά βοηθά επίσης στη διασφάλιση σταθερών θερμοκρασιών.

5. Εάν είναι δυνατό να γεμίσετε τη μπανιέρα ή το δίσκο με νερό πριν αρχίσετε να ελέγχετε για ρωγμές διαρροών, κάντε το.

6. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, αφήστε τη μονάδα 24 ώρες για να αφήσετε τη σιλικόνη να σταθεροποιηθεί πλήρως πριν τη χρήση

ΒΑΣΗ/ΜΠΑΝΑΚ:

Όταν όλα είναι στη θέση τους και είστε έτοιμοι να πάτε, με το κλειδί στο χέρι, το πρώτο εμπόδιο που θα αντιμετωπίσετε είναι ο δίσκος ή η βάση της μπανιέρας στο ίδιο το ντους. Η πρώτη θύρα κλήσης είναι η πλήρης σύνδεση και η διασφάλιση της στεγανής σύνδεσης της παγίδας δίσκων και του σωλήνα απορριμμάτων. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ελαστικά παρεμβύσματα και τα εξαρτήματα είναι σφιχτά και καλά τοποθετημένα, μπορεί να είναι μια ιδέα να βάλουμε λίγο νερό στην παγίδα ή να γεμίσουμε τη μπανιέρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν σταγόνες σε αυτό το στάδιο, καθώς είναι πιο εύκολη η πρόσβαση. Δεύτερον, είναι να ισοπεδώσετε πλήρως το δίσκο ή τη μπανιέρα μέσω των ρυθμιζόμενων ποδιών. Ελέγξτε, ελέγξτε και ελέγξτε ξανά, το να έχετε τη μπανιέρα πλήρως οριζόντια είναι απαραίτητη για την υπόλοιπη κατασκευή, όχι μόνο για να διασφαλιστεί ότι η βάση της είναι ίσια και όρθια, αλλά και για να διασφαλιστεί ότι όλες οι συνδέσεις γίνονται ενώ τα μεμονωμένα εξαρτήματα είναι χωρίς κενά και «κάθονται». “όπως θα έπρεπε να είναι.

ΤΟΙΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ:

Αυτό είναι όταν θα χρειαστείτε δύο άτομα. Πρώτα κοιτάξτε πάνω από κάθε πίνακα και το πίσω μέρος του πίνακα ελέγχου και σφίξτε τις συνδέσεις με τη βαλβίδα, τους πίδακες νερού και οτιδήποτε μπορείτε να δείτε, καθώς πολλά είναι στεγανά μόνο στο χέρι για λόγους μεταφοράς και δεν θα είναι αρχικά στεγανά. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα «πίσω πάνελ» στη μπανιέρα και να σφίξετε όλες τις συνδέσεις με τη βάση, μην τα σφίξετε ακόμα πλήρως, αφήστε τα με τα εξαρτήματα στερέωσης για να τα κρατήσετε στη θέση τους, αλλά χαλαρώστε αρκετά για να επιτρέψτε τους να έχουν κάποια ευελιξία. Στη συνέχεια, τοποθετήστε στον πίνακα ελέγχου, οι καλύτερες μονάδες ντους ατμού θα έχουν είτε μια λαστιχένια ή πλαστική λωρίδα κατά μήκος του σημείου που συναντώνται τα πάνελ για να εξασφαλίσετε μια αδιάβροχη εφαρμογή. Όσον αφορά τα μήκη, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πολύ πυρίτιο παρά πολύ λίγο, καθώς κάθε περίσσεια μπορεί απλά να σκουπιστεί.

ΚΟΥΦΩΜΑ ΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ τζάμι:

Με το ντους σας τώρα να μοιάζει με ντους. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι το πλαίσιο για τις γυάλινες πόρτες. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να το φτιάξετε ξεχωριστά από το ίδιο το ντους και να το σηκώσετε στη θέση του μόλις ολοκληρωθεί. Οι βίδες σύνδεσης για το πλαίσιο είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να συνδυαστούν, επομένως πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο γύρω σας για να χειριστείτε πλήρως και να μετακινήσετε το πλαίσιο. Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, συνδέστε πρώτα τις δύο πλευρές στο κομμάτι βάσης και μετά το επάνω πλαίσιο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τυχόν «σταθερά γυαλιά» και εξαρτήματα στήριξης/συγκράτησης στο πλαίσιο. Μόλις γίνει αυτό, σηκώστε το πλαίσιο πάνω στο δίσκο ντους ή τη μπανιέρα, χρησιμοποιώντας ξανά σιλικόνη, εάν χρειάζεται, σφίξτε τη σύνδεση μεταξύ του πλαισίου και των πάνελ. ΘΥΜΑΣΤΕ τίποτα δεν πρέπει να βιδωθεί ακόμα σφιχτά για να επιτρέψετε σε όλα τα κομμάτια να πέσουν πλήρως στη θέση τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης.

ΣΤΕΓΗ:

Η οροφή είναι συνήθως το σπίτι για όλες τις κύριες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το ντους ατμού. Ανυψώνοντας προσεκτικά την οροφή στο ντους, βεβαιωθείτε ότι όλες οι τρύπες «παντρεύονται» όπως θα έπρεπε. (Δεν είναι τόσο σημαντικό να υπάρχει σιλικόνη ανάμεσα στην οροφή και τα πάνελ στα οποία τοποθετείται, καθώς θα πρέπει να είναι σε επίπεδο όπου οι όγκοι του νερού δεν πρέπει να φτάνουν)

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:

Τώρα είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να στερεώσετε τυχόν ράφια, ράγες ανύψωσης και οποιαδήποτε άλλα εξαρτήματα που συνοδεύουν το ντους στην ίδια τη μονάδα και να σφίξετε πλήρως όλες τις βίδες και τα εξαρτήματα στερέωσης στο ντους που έχουν απομείνει, ελέγξτε πριν το κάνετε αυτό ότι κάθε το πάνελ και το κομμάτι στέκονται πλήρως και εφαρμόζουν όπως θα έπρεπε. Επίσης, είναι καλή στιγμή τώρα να συνδέσετε τα ηλεκτρικά στην παροχή και να συνδέσετε όλες τις συνδέσεις στον ανεμιστήρα, τα ηχεία ή οποιεσδήποτε άλλες συνδέσεις πρέπει να είναι στη θέση τους. Είναι επίσης δυνατό τώρα να συνδέσετε το ζεστό και το κρύο νερό μέσω των πλεγμένων σωλήνων. Όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι ευθείες και να φέρουν σήμανση ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους. Η γεννήτρια ατμού θα έχει ως επί το πλείστον τρεις συνδέσεις με αυτήν, 1η την παροχή νερού, η οποία βρίσκεται πιο κοινά στη μέση και τροφοδοτείται από τη βαλβίδα ντους ή απευθείας από την τροφοδοσία κρύου νερού. 2η έξοδος ατμού, η οποία είναι τοποθετημένη στην υψηλότερη από τις τρεις και τροφοδοτεί την έξοδο ατμού της μονάδας και τέλος η 3η που είναι η αποστράγγιση του νερού, στις περισσότερες περιπτώσεις θα ταιριάζει στα απόβλητα μέσω ενός σωλήνα που είναι συνδεδεμένος σε αυτό σε τάπα.

ΠΟΡΤΕΣ:

Ας ελπίσουμε ότι, αν δεν έχω χάσει τίποτα, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να μείνετε είναι οι πόρτες της μονάδας. Πριν τοποθετήσετε τις διατριβές, είναι καλή ιδέα, όπως με κάθε καμπίνα ντους, να περάσετε μια μικρή χάντρα σιλικόνης κατά μήκος των πάνελ και του δίσκου/μπανιέρας για να εξασφαλίσετε αδιάβροχη εφαρμογή. Αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο, αλλά προσθέτει πολύ την ακεραιότητα του νερού της μονάδας. Στη συνέχεια, ανάλογα με την ποιότητα της μονάδας, αφιερώστε μερικά λεπτά αναζητώντας τυχόν κενά αδύναμων σημείων στο πλαίσιο όπου μπορεί να διεισδύσει νερό. Τέλος, οι πόρτες, χρησιμοποιώντας τους παρεχόμενους έκκεντρους πόρτας, απλώς τις προσαρμόζουν στους «δρομείς» των πλαισίων προσαρμόζοντάς τις ώστε να εφαρμόζουν και γλίστρησαν ευθεία μέσω των ρυθμιζόμενων έκκεντρων.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

Πρώτα εκτελέστε όλες τις λειτουργίες τόσο του ηλεκτρικού όσο και του νερού, ελέγχοντας από πάνω, από πίσω και από κάτω για τυχόν διαρροές, σταγόνες ή οποιοδήποτε σημάδι οτιδήποτε παράταιρου, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ!! Αφού όλα είναι εντάξει και θα είναι αν έχετε ακολουθήσει αυτόν τον οδηγό, ήρθε η ώρα για τον τελικό έλεγχο, τοποθετήστε τη βαλβίδα στην κεφαλή του ντους και ψεκάστε! Ψεκάστε μεθοδικά τις γωνίες και, στη συνέχεια, πάνω-κάτω στα συνδεδεμένα μήκη, μετακινηθείτε στο επόμενο, κατά μήκος του πυθμένα και ψεκάστε με τη σειρά του παντού, με ένα άτομο να ψεκάζει και ένα άλλο πίσω από τη μονάδα για να ελέγξετε την πλήρη ακεραιότητα του νερού πριν σύρετε το ντους ευτυχώς στην τελική του τόπος ανάπαυσης.

Αυτό είναι, τελειώσατε. Χαλαρώστε.

Ας ελπίσουμε ότι μαζί με αυτόν τον οδηγό και με λίγη σκέψη το ντους σας είναι τώρα τέλεια τοποθετημένο και έτοιμο για χρήση. Το ντους ατμού είναι ένα φανταστικό αντικείμενο πολυτέλειας που είναι απολύτως φανταστικό μέρος για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε, και όταν εγκατασταθεί σωστά είναι ένα δια βίου, ανθεκτικό χαρακτηριστικό για το μπάνιο σας.

Για περισσότερα άρθρα σαν αυτό, επισκεφθείτε μας

Σχολιάστε