Πώς να βελτιώσετε τον χρυσό από τα απορρίμματα της επιχείρησής σας και να κερδίσετε χρήματα

Από όλα τα ορυκτά, ο χρυσός είναι ίσως το πιο χρήσιμο χάρη στην ποικιλία των ειδικών ιδιοτήτων του. Ο χρυσός μεταφέρει τον ηλεκτρισμό πολύ καλά, δεν αμαυρώνει, λιώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες καθιστώντας τον πολύ εύκολο στην εργασία του, μπορεί να συρθεί σε σύρμα, να σφυρηλατηθεί σε λεπτά φύλλα και να κραματωθεί με πολλά άλλα μέταλλα.

Ο χρυσός χρησιμοποιείται στα κοσμήματα για το υπέροχο χρώμα και τη λαμπερή του λάμψη, αλλά μπορεί να βρεθεί και σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Φορητοί υπολογιστές, τηλέφωνα, κάμερες και πολλές άλλες συσκευές χρησιμοποιούν χρυσό για τη σύνδεση εξαρτημάτων.

Όταν σκεφτόμαστε τους αγωγούς, οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζουν τον χαλκό, πιθανώς επειδή είναι το μέταλλο που χρησιμοποιείται συνήθως. Το ασήμι είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος μαέστρος, ακολουθούμενος από τον χρυσό. Το ασήμι, ωστόσο, αμαυρώνεται γρήγορα όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Ο χαλκός είναι φθηνότερος από τα πολύτιμα μέταλλα, αλλά είναι επίσης πολύ πιο αργός στη μεταφορά ηλεκτρονίων. Στον κόσμο των υπολογιστών και των επικοινωνιών, η ταχύτητα είναι πιο σημαντική από το κόστος, επομένως η χρήση χρυσού έχει γίνει πρότυπο.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του υλικού του χρυσού περιλαμβάνουν την εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, την ευκολία επεξεργασίας του και την υψηλή θερμική και ηλεκτρική αγωγιμότητα. Σε συνθήκες υπό τις οποίες τα περισσότερα άλλα μέταλλα είτε αμαυρώνονται είτε διαβρώνονται, ο χρυσός παραμένει αδρανής και εξαιρετικά ανθεκτικός.

Για ηλεκτρονικές εφαρμογές, η αντίσταση του χρυσού στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ίσως η πιο σημαντική ιδιότητά του, καθώς διασφαλίζει ότι η τεχνική απόδοση των συρμάτων χρυσού ή της επιμετάλλωσης χρυσού παραμένει ουσιαστικά αναλλοίωτη με το χρόνο.

Γενικά, όσο πιο εξελιγμένος είναι ο εξοπλισμός και όσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για αξιοπιστία, τόσο μεγαλύτερη είναι η απαίτηση εκμετάλλευσης των πλεονεκτημάτων του χρυσού ως υλικού. Αυτό σημαίνει ότι στις τηλεπικοινωνίες, τους υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα και τα αμυντικά συστήματα όπου η ασφάλεια είναι κρίσιμης σημασίας, ο χρυσός είναι απαραίτητος. Η σημασία της υψηλής ποιότητας και αξιόπιστης απόδοσης δικαιολογεί το υψηλό κόστος.

Οι πολλές ιδιότητες του χρυσού τον καθιστούν το μέταλλο της επιλογής για μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανιών.

Ηλεκτρονικά μέρη

Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που κατασκευάζονται με χρυσό είναι εξαιρετικά αξιόπιστα. Ο χρυσός χρησιμοποιείται σε συνδέσμους, επαφές διακόπτη και ρελέ, συγκολλημένες ενώσεις, καλώδια σύνδεσης και λωρίδες σύνδεσης.

Οι ακροδέκτες που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση μικροεπεξεργαστή και τσιπ μνήμης στη μητρική πλακέτα και οι υποδοχές βύσματος και υποδοχής που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση καλωδίων περιέχουν όλα χρυσό. Ο χρυσός σε αυτά τα συστατικά είναι γενικά επιμεταλλωμένος σε άλλα μέταλλα και κράμα με μικρές ποσότητες νικελίου ή κοβαλτίου για αύξηση της ανθεκτικότητας.

Στα τηλέφωνα, το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού βρίσκεται στην κάρτα SIM, στην κύρια πλακέτα και στα μικρότερα εξαρτήματα στο πίσω μέρος της οθόνης LCD.

Οδοντιατρική

Ο χρυσός χρησιμοποιείται για σφραγίσματα, στεφάνες, γέφυρες και ορθοδοντικές συσκευές. Ο χρυσός είναι ένα βιοσυμβατό μέταλλο, που σημαίνει ότι μπορεί να έλθει σε επαφή με το σώμα ενός ατόμου και να μην βλάψει την υγεία του. Χρησιμοποιήθηκε πολύ πιο γενναιόδωρα στην οδοντιατρική μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η απότομη άνοδος των τιμών του χρυσού εκείνη την εποχή οδήγησε στην ανάπτυξη υποκατάστατων υλικών. Ωστόσο, η ποσότητα χρυσού που χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική αρχίζει να αυξάνεται ξανά. Κάποιο κίνητρο για αυτό προέρχεται από τις ανησυχίες ότι τα λιγότερο αδρανή μέταλλα μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στη μακροπρόθεσμη υγεία.

Αεροδιαστημική

Πολλά μέρη κάθε διαστημικού οχήματος είναι εφοδιασμένα με μεμβράνη πολυεστέρα με επίστρωση χρυσού. Αυτό το φιλμ αντανακλά την υπέρυθρη ακτινοβολία και βοηθά στη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του διαστημικού σκάφους. Χωρίς αυτή την επίστρωση, τα σκουρόχρωμα μέρη του διαστημικού σκάφους θα απορροφούσαν σημαντικές ποσότητες θερμότητας.

Ο χρυσός χρησιμοποιείται επίσης ως λιπαντικό μεταξύ μηχανικών μερών. Στο κενό του διαστήματος, τα οργανικά λιπαντικά θα εξατμίζονταν και θα διασπώνταν από την έντονη ακτινοβολία πέρα ​​από την ατμόσφαιρα της Γης. Ο χρυσός έχει πολύ χαμηλή αντοχή στη διάτμηση και μια λεπτή μεμβράνη χρυσού ανάμεσα σε κρίσιμα κινούμενα μέρη χρησιμεύει ως λιπαντικό – τα μόρια χρυσού γλιστρούν το ένα δίπλα στο άλλο υπό τις δυνάμεις της τριβής και αυτό παρέχει μια λιπαντική δράση.

Το γείσο στο κράνος της διαστημικής στολής ενός αστροναύτη είναι επικαλυμμένο με μια πολύ λεπτή μεμβράνη χρυσού. Αυτό το λεπτό φιλμ αντανακλά μεγάλο μέρος της πολύ έντονης ηλιακής ακτινοβολίας του διαστήματος, προστατεύοντας τα μάτια και το δέρμα του αστροναύτη.

Υαλουργία

Ο χρυσός έχει πολλές χρήσεις στην παραγωγή γυαλιού. Η πιο βασική χρήση στην υαλουργία είναι αυτή της χρωστικής. Μια μικρή ποσότητα χρυσού, εάν αιωρηθεί στο γυαλί κατά την ανόπτηση, θα δώσει ένα πλούσιο ρουμπινί χρώμα.

Ο χρυσός χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή ειδικών γυαλιών για ελεγχόμενα από το κλίμα κτίρια και θήκες. Μια μικρή ποσότητα χρυσού διασκορπισμένη μέσα στο γυαλί ή επικαλυμμένη στη γυάλινη επιφάνεια θα αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία προς τα έξω, βοηθώντας τα κτίρια να παραμείνουν δροσερά το καλοκαίρι και να αντανακλούν την εσωτερική θερμότητα προς τα μέσα, βοηθώντας τα να παραμείνουν ζεστά το χειμώνα.

Πώς να καθαρίσετε τον χρυσό από τα απορρίμματα

Λοιπόν, πόσο πολύτιμο μέταλλο έχετε να μαζεύετε σκόνη, και το πιο σημαντικό, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε το πιθανό χρυσωρυχείο στα χέρια σας;

Τα ηλεκτρονικά προϊόντα είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες του χρυσού. Υπάρχουν πολλά απαρχαιωμένα ηλεκτρονικά είδη εκεί έξω με τηλεοράσεις, υπολογιστές, τηλέφωνα με διάρκεια ζωής 5 ετών ή λιγότερο.

Το κλειδί είναι να θυμόμαστε ότι με τη μαζική εξάπλωση των ηλεκτρονικών συσκευών έρχεται και η μαζική συσσώρευση ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Είναι τα ηλεκτρονικά απόβλητα που μπορούν εύκολα να καταλήξουν ως τεράστια επιβάρυνση για το περιβάλλον εάν κάθε μονάδα δεν απορριφθεί σωστά. Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ηλεκτρονικών αποβλήτων καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθιστώντας το ένα αρκετά σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα.

Εκτός από αυτό, τις περισσότερες φορές, ο χρυσός συνδέεται με πολλές άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες, επομένως είναι πάντα καλή ιδέα να ζητάτε βοήθεια από έναν επαγγελματία διυλιστή πολύτιμων μετάλλων.

Το βασικό συστατικό για τη μεγιστοποίηση των προφανών δυνατοτήτων των ηλεκτρονικών απορριμμάτων είναι η σωστή ανακύκλωση και εξόρυξη. Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, «οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανακύκλωση 1 εκατομμυρίου κινητών τηλεφώνων μπορεί να ανακτήσει περίπου 24 κιλά (50 λίβρες) χρυσού, 250 κιλά (550 λίβρες) ασήμι, 9 κιλά (20 λίβρες) παλλάδιο και περισσότερα από 9.000 κιλά (20.000 λίβρες) χαλκού.”

Πολλές επιχειρήσεις δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το παλιοσίδερο προς όφελός τους και το μόνο που χρειάζονται είναι ένας ειδικός ραφιναριστής πολύτιμων μετάλλων για να το φροντίσει για λογαριασμό τους και να εξασφαλίσει ότι έχουν την καλύτερη δυνατή τιμή για τα πολύτιμα υλικά τους .

Είναι σημαντικό για τους κατασκευαστές να γνωρίζουν τις διαδικασίες στις διεργασίες τους που μπορεί να δημιουργήσουν θραύσματα πολύτιμων μετάλλων κατάλληλα για ανακύκλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top