Πόσιμο νερό, αιμορροΐδες και κατανάλωση αλκοόλ

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μοιραστούμε σχετικά με τη σχέση μεταξύ του πόσιμου νερού, των αιμορροΐδων (σωρούς) και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Τα μέσα ενημέρωσης, τα ιστολόγια υγείας και τα περιοδικά υγιεινής ζωής υπενθυμίζουν συνεχώς στους ανθρώπους να πίνουν περισσότερο νερό για καλύτερη υγεία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι καλύτερο για εμάς από τη σόδα, τα ζαχαρούχα ποτά και όλα τα άλλα υγρά που οι περισσότεροι προτιμούν να πίνουν από το απλό νερό. Όλοι όμως έχουμε λαχτάρα. Έπινα πολύ σόδα νομίζοντας ότι έπαιρνα αρκετό νερό από αυτό.

Αυτές οι ίδιες πηγές υγείας προειδοποιούν επίσης ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι αιμορροΐδες είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους που πίνουν πολύ. Οι σωροί είναι φλεγμονώδεις φλέβες του πρωκτού που αναπτύσσονται σε μικρές ή μεγάλες μάζες μέσα ή έξω από τον πρωκτό.

Είναι κοινώς γνωστές ως εσωτερικές ή εξωτερικές αιμορροΐδες ή εξωτερικοί σωροί και εσωτερικοί σωροί. Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι ο χρόνιος κνησμός μέσα και γύρω από την κοιλότητα του ορθού. Προκαλούν επίσης έναν καυστικό πόνο που κάνει το περπάτημα ή ακόμα και το κάθισμα εξαιρετικά επώδυνο. Η σοβαρή φλεγμονή των φλεβών του πρωκτού μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία από την περιοχή του πρωκτού που μπορεί να είναι τρομακτική.

Ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά το πόσιμο νερό, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τις αιμορροΐδες.

Πόσιμο νερό και αιμορροΐδες

Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για την πέψη, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την αποβολή των σωματικών αποβλήτων μέσω της ούρησης και των κινήσεων του εντέρου. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνιστούν ως γενικό γενικό κανόνα να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια υγρών 8 ουγγιών την ημέρα. Εάν ασκείστε ή χάνετε σωματικά υγρά πιο γρήγορα, θα χρειαστεί να πίνετε περισσότερο, αλλά ο κανόνας “8 x 8” είναι καλός για μέτρηση.

Το πόσιμο νερό βοηθά στην πρόληψη της χρόνιας δυσκοιλιότητας, η οποία μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη σωρών. Η καταπόνηση κατά την κίνηση του εντέρου μπορεί να οδηγήσει σε διογκωμένες φλέβες γύρω από την περιοχή του πρωκτού. Όταν το σώμα ενός ατόμου δεν ενυδατώνεται σωστά από την κατανάλωση αρκετού νερού, μπορεί να συμβεί δυσκοιλιότητα που προκαλεί την ανάπτυξη επώδυνων σωρών εσωτερικά ή εξωτερικά.

Η αφυδάτωση συμβάλλει σημαντικά στις αιμορροΐδες. Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της πάθησης που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Μπορεί να προκληθεί από πεπτικά προβλήματα λόγω κακής ενυδάτωσης του σώματος. Θα εκπλαγείτε με το πόσες περιπτώσεις θα μπορούσαν να αποτραπούν χρησιμοποιώντας τον κανόνα “8×8”.

Η χρόνια διάρροια είναι μια άλλη σημαντική αιτία σχηματισμού σωρών. Η σπαστική κίνηση της διάρροιας προσθέτει μια τεράστια ποσότητα ανθυγιεινής πίεσης στον πρωκτό που μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση όπως με τη δυσκοιλιότητα. Ισχυρή σπαστική πίεση στον πρωκτό που μπορεί επίσης να προκαλέσει πρωκτικές ρωγμές εκτός από φλεγμονώδεις φλέβες του πρωκτού.

Όταν οι άνθρωποι αναπτύσσουν αιμορροΐδες, οι γιατροί τους πάντα τους λένε να πίνουν άφθονο νερό για να βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών, διατηρώντας παράλληλα το πεπτικό τους σύστημα υγιές για να αποτρέψουν μια μελλοντική εστία.

Εάν δεν σας αρέσει η γεύση του νερού της βρύσης ή θέλετε να ζήσετε φιλικά προς το περιβάλλον αποφεύγοντας το εμφιαλωμένο νερό, επενδύστε σε έναν οικονομικό καθαριστή νερού για τη βρύση της κουζίνας.

Ως πρώην πάσχων από αιμορροΐδες που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση λέιζερ στο Λος Άντζελες, φροντίζω να πίνω άφθονο νερό καθημερινά. Ενυδατωθείτε για να τα νικήσετε!

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και αιμορροΐδες

Σε καμία περίπτωση δεν λέω στους ανθρώπους να μην πίνουν. Απολαμβάνω ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το δείπνο τις περισσότερες νύχτες. Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν καλό για την καρδιά μου με μέτρο. Αν είμαι σε ένα δείπνο, δεν είναι ασυνήθιστο να πίνω δύο ή τρία ποτήρια κόκκινο κρασί ενώ απολαμβάνω καλή παρέα.

Όταν πηγαίνω για ψάρεμα ή κατασκήνωση με την οικογένεια και τους φίλους μου, απολαμβάνω περισσότερα από μερικά μπουκάλια Sierra Nevada Pale Ale. Καθώς μεγάλωσα στη ζωή, έμαθα τα όρια του ποτού μου και όχι πότε να μην το πιέζω στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Εκεί που η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι αιμορροΐδες γίνονται ένα επικίνδυνο μείγμα είναι όταν πρόκειται για βαριά ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το κολέγιο ήταν η πρώτη μου εμπειρία με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και σωρούς. Δεν έπινα αρκετό νερό ούτε έτρωγα σωστά. Το δεύτερο έτος μου ανέπτυξα μια πολύ μικρή εξωτερική αιμορροΐδα.

Πονούσε ακόμα σαν φλογερό τσίμπημα μέλισσας με φαγούρα και ντρεπόμουν να το πω στους φίλους μου. Οι γονείς μου με πήγαν σε έναν γιατρό που μου συνέταξε ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ) για να το αντιμετωπίσω και να το εξαλείψω. Η ανάπτυξη ήταν πολύ μικρή και πιάστηκε νωρίς, επομένως μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς χειρουργική επέμβαση ή επίδεση. Υπάρχουν πολλά άλλα εξαιρετικά προϊόντα για αιμορροΐδες που μπορείτε να αγοράσετε στο διαδίκτυο για ανακούφιση και θεραπεία αιμορροΐδων.

Το αλκοόλ αφυδατώνει άσχημα τον οργανισμό και του αφαιρεί πολύτιμες βιταμίνες. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πίνουν αλκοόλ παραλείπουν να πίνουν νερό ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά και δεν λαμβάνουν βιταμίνες για μια μέρα ή νύχτα.

Οι βαρείς πότες έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν αυτή την πάθηση του ορθού λόγω της αφυδάτωσης του αλκοόλ και της έλλειψης βιταμινών στο σώμα τους. Συνιστάται να παίρνετε μια πολυβιταμίνη 4 ώρες πριν πιείτε αλκοόλ. Όταν πίνετε αλκοόλ, φροντίστε να λαμβάνετε τις βιταμίνες σας.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσκοιλιότητα και μικρά, ξηρά κόπρανα που είναι δύσκολο να περάσουν κατά τη διάρκεια των κενώσεων. Η πίεση και η πίεση για να περάσει η κίνηση του εντέρου κάνει τις φλέβες μέσα και γύρω από τον πρωκτό να φλεγμονώνονται. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη εσωτερικών και εξωτερικών σωρών.

Τα άτομα που καταναλώνουν υπερβολικά αλκοόλ θα αντιμετωπίσουν συνήθως προβλήματα με το πεπτικό σύστημα και την κινητικότητα του εντέρου. Αυτό συμβαίνει γιατί το αλκοόλ σε οποιαδήποτε κοινή μορφή (μπύρα, κρασί, ουίσκι κ.λπ.) δρα ως διουρητικό που θα αφυδατώσει τον πότη.

Ένα άτομο που είναι αφυδατωμένο συνήθως βιώνει δυσκοιλιότητα και αναγκάζεται να καταπονείται πολύ όταν κάνει κενώσεις. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πολύ αυξημένη αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την πίεση στις ευαίσθητες φλέβες μέσα και γύρω από τον πρωκτό.

Το σημαντικό είναι να πίνετε νερό ακόμα και όταν πίνετε αλκοόλ για να παραμένετε καλά ενυδατωμένοι. Η αφυδάτωση, η δυσκοιλιότητα και η διάρροια συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στον κίνδυνο αιμορροΐδων ή μπορεί να επιδεινώσουν την τρέχουσα κατάσταση των αιμορροΐδων. Το νερό είναι ο φίλος σας όταν πρόκειται για αιμορροΐδες. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι αιμορροΐδες είναι δύο πράγματα που πρέπει να αποφύγετε αν μπορείτε.

Σχολιάστε