Πρέπει να εγκαταστήσετε μια γυάλινη λεκάνη στον πάγκο σας;

Οι νεροχύτες πάγκου είναι απίστευτα μοντέρνοι, ιδιαίτερα αυτοί που κατασκευάζονται από γυαλί. Όχι μόνο θα δώσουν στο μπάνιο σας μια λεία, μοντέρνα εμφάνιση, αλλά είναι επίσης απίστευτα εύκολο να καθαριστούν. Επιπλέον, η παρατήρηση του νερού μέσα από μια διαφανή λεκάνη είναι πάντα μια καινοτομία – όσο παλιοί κι αν είμαστε.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε υπόψη πριν να τοποθετήσετε ένα στον πάγκο σας. Για αρχή, είναι το γυαλί το κατάλληλο υλικό για να φέρετε στο μπάνιο σας; Εάν έχετε μικρά παιδιά, για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι η πιο ασφαλής επιλογή – ίσως να είστε καλύτερα με πέτρα ή κεραμικά.

Αυτό συμβαίνει επειδή το γυαλί είναι επιρρεπές σε θραύση, και όχι μόνο ως αποτέλεσμα μεγάλης πρόσκρουσης – μπορεί επίσης να σπάσει λόγω ακραίων αλλαγών στη θερμοκρασία. Αυτό ονομάζεται θερμικό σοκ και μπορεί να συμβεί σε περιβάλλοντα όπου η θερμοκρασία δεν ρυθμίζεται. εάν κάποιος ρίξει νερό από τον βραστήρα στον νεροχύτη, για παράδειγμα.

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια ενός γυάλινου νεροχύτη, αλλά εξακολουθείτε να είστε σίγουροι ότι είναι η σωστή επιλογή για το σπίτι σας, είναι καλύτερο να επιλέξετε σκληρυμένο γυαλί ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι είναι στιβαρό. Πολλοί κατασκευαστές θα χρησιμοποιήσουν αυτό το υλικό ως τυπική πρακτική, αλλά είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε – ιδιαίτερα εάν έχετε παιδιά.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη σας συνοδεύεται από ένα σετ βρύσης και απορριμμάτων (πλήρης με βύσματα βρύσης) προτού ολοκληρώσετε την αγορά σας. Αυτά τα ανταλλακτικά μπορούν να αγοραστούν χωριστά, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτά που προορίζονταν για το συγκεκριμένο μοντέλο σας για να διασφαλίσετε ότι είναι συμβατά.

Ο νεροχύτης του πάγκου σας θα χρειαστεί επίσης μια λύση απορριμμάτων που θα συνδέεται εύκολα με τα υπόλοιπα υδραυλικά σας, επομένως φροντίστε να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τον νεροχύτη σας.

Η απόρριψη απορριμμάτων με push ή click pop up είναι μακράν η πιο απλή στη χρήση και θα κάνει τον καθαρισμό της λεκάνης σας. Φαίνονται επίσης τα πιο κομψά, κάτι που θα προσθέσει στην κομψή εμφάνιση του νέου σας χαρακτηριστικού μπάνιου.

Εάν αγοράζετε μια λεκάνη πάγκου που συνοδεύεται από βρύση και σετ απορριμμάτων, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συνοδεύεται από κιτ στερέωσης. Ενώ συνιστάται να φέρετε έναν εξειδικευμένο υδραυλικό για να εγκαταστήσει τον νεροχύτη σας, θα πρέπει να μπορείτε να τοποθετήσετε μόνοι σας τη βρύση και το σετ απορριμμάτων.

Ένα άλλο αντικείμενο που μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστά είναι ένας δακτύλιος στήριξης. Βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε έναν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γυάλινους νεροχύτες, καθώς αυτοί θα πρέπει να προσφέρουν διαφορετικό επίπεδο υποστήριξης από εκείνους που προορίζονται για κεραμικούς ή πέτρινους νεροχύτες.

Είναι επίσης σημαντικό ο δακτύλιος να σφίγγεται με το χέρι όταν τοποθετείται. Αυτό συμβαίνει επειδή εάν κάθεται πολύ σφιχτά πάνω στη λεκάνη, το γυαλί μπορεί να σπάσει, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο υδραυλικός σας ξέρει να μην χρησιμοποιεί κλειδί ή κλειδί.

Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, οι γυάλινοι νεροχύτες καθαρίζονται εκπληκτικά εύκολοι. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα απαλό καθαριστικό τζαμιών που προορίζεται για τα παράθυρα ή τις πόρτες ντους, είτε θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρήματα ανακατεύοντας λίγο ξύδι και νερό για να αφαιρέσετε τα σημεία νερού και να συσσωρευτεί.

Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή άλλα βαριά χημικά στο γυαλί και να έχετε κατά νου ότι η χρήση λειαντικών σφουγγαριών ή καθαριστικών μπορεί να προκαλέσει μόνιμα σημάδια στο υλικό.

Οι γυάλινες λεκάνες έχουν πολλά πλεονεκτήματα και φαίνονται ιδιαίτερα κομψές σε έναν πάγκο από μάρμαρο ή δρυς. Εάν παραγγείλετε ένα online, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις και συμβουλευτείτε έναν σύμβουλο εξυπηρέτησης πελατών εάν δεν είστε σίγουροι για κάποια από τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top