Πράσινες συμβουλές αγορών για τον καθημερινό καταναλωτή

Πολλοί από εμάς συνειδητοποιούμε το περιβάλλον και όλοι κάνουμε πράγματα για να μειώσουμε το «αποτύπωμα άνθρακα». Εφόσον όλοι ψωνίζουμε, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πιο πράσινοι με τα καταναλωτικά μας δολάρια και στο παντοπωλείο.

Ένα πράγμα που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί πριν είναι η συσκευασία στην οποία έρχεται το φαγητό μας. Θα πρέπει να αγοράσουμε το μεγαλύτερο προϊόν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Οτιδήποτε διατίθεται σε ατομική συσκευασία σερβιρίσματος μπορεί συνήθως να αγοραστεί σε μεγαλύτερη συσκευασία. Εάν θέλετε μια μικρότερη ποσότητα για να πάρετε μαζί σας αργότερα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο και απλώς να βγάλετε την ποσότητα που θέλετε. Η ατομική συσκευασία δημιουργεί τεράστια ποσότητα απορριμμάτων. Ακόμη και πράγματα όπως τα αναψυκτικά ή το παγωμένο τσάι εξοικονομούν πλαστικό και συσκευασία εάν αγοράσετε το μεγαλύτερο δοχείο.

Αποφύγετε χάρτινα πιάτα και πλαστικά κουτάλια. Αυτά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται σαν είδη ευκολίας, αλλά απλώς καταλήγουν στις χωματερές και είναι τόσο σπατάλη. Συνήθως είναι πιο ωραίο να τρώτε σε κανονικά πιάτα ούτως ή άλλως, οπότε αν είναι δυνατόν χρησιμοποιήστε αληθινά πιάτα και αληθινά ασημικά.

Μια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσης μπορεί να φαίνεται υπέροχη ιδέα, αλλά εξακολουθεί να δημιουργεί περιττά απόβλητα. Εάν χρησιμοποιείτε μια πραγματική κάμερα που χρησιμοποιεί φιλμ, εξακολουθείτε να αναπτύσσετε τις φωτογραφίες σας, αλλά δεν δημιουργείτε επιπλέον σπατάλη με την κάμερα. Εάν χρησιμοποιείτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μπορείτε απλώς να κατεβάσετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας και αυτή μπορεί να είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση μέχρι τώρα.

Γνωρίστε και χρησιμοποιήστε το τοπικό σας πρόγραμμα ανακύκλωσης. Μόλις μάθετε ποια είδη δοχείων και αντικειμένων μπορείτε να ανακυκλώσετε, μπορείτε να αναζητήσετε αυτά τα πράγματα όταν ψωνίζετε. Μερικά είδη που ανακυκλώνονται συνήθως είναι το #1 και #2 το πλαστικό και το γυαλί και οι περισσότερες συσκευασίες από αλουμίνιο. Αναζητήστε στο Διαδίκτυο τυχόν υπηρεσίες ανακύκλωσης κοντά σας.

Αγοράστε επαναχρησιμοποιήσιμα και μακράς διαρκείας αντικείμενα. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι βολικές και μένουν έξω από τις χωματερές. Η χρήση υφασμάτινων χαρτοπετσετών, σφουγγαριών και μαλακών μαντηλιών είναι μια πολύ πιο πράσινη λύση από τις χαρτοπετσέτες και τις χαρτοπετσέτες. Βεβαιωθείτε επίσης ότι παίρνετε τις δικές σας επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες στα καταστήματα όταν ψωνίζετε για να εξοικονομήσετε τα πλαστικά απορρίμματα.

Χρησιμοποιήστε περιβαλλοντικά ασφαλή προϊόντα καθαρισμού. Υπάρχουν πολλές μάρκες εκεί έξω τώρα που είναι ασφαλείς για τα παιδιά, τα κατοικίδια και το περιβάλλον. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά ή μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας από διάφορα άλλα προϊόντα που είναι ασφαλή και μη τοξικά όπως μαγειρική σόδα, ξύδι και αιθέρια έλαια.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας καταναλωτής για να έχει περιβαλλοντική συνείδηση, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών που αναφέρονται εδώ και άλλων λιγότερων σκέψεων για πράγματα όπως ο ορισμός μιας ημέρας την εβδομάδα ως ημέρα για χορτοφάγους ή η λιγότερη οδήγηση και το περπάτημα περισσότερο. Όλα αθροίζονται γιατί αν όλοι αρχίσουν να κάνουν λίγο για να είναι πιο πράσινοι, θα κάνει μεγάλη διαφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top