Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εγκατάσταση ενός γυάλινου νεροχύτη στο μπάνιο σας

Εάν έχετε εγκαταστήσει έναν γυάλινο νεροχύτη στο μπάνιο σας, θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί αρχικά να πτοηθούν από την προοπτική ενός γυάλινου νιπτήρα, αλλά αν χρησιμοποιήσετε τις σωστές μεθόδους καθαρισμού και περιποίησης, μπορεί να αποδειχθεί απίστευτα μελετημένο και ανθεκτικό – καθώς και να δώσει στο σπίτι σας μια κομψή και σύγχρονη εμφάνιση.

Συνολικά, οι νεροχύτες μπάνιου, οι μπανιέρες και οι τουαλέτες κατασκευάζονται για να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και κραδασμούς – ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένοι από γυαλί. Αλλά είναι ακόμα σημαντικό να τα φροντίζετε σωστά για να βεβαιωθείτε ότι θα συνεχίσουν να σας εξυπηρετούν καλά.

Χωρίς αμφιβολία, όταν αποφασίζατε ποια λεκάνη να φέρετε στο σπίτι σας, λάβατε υπόψη την ανθεκτικότητα κάθε υλικού, αλλά θα συνεχίσετε να θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε την αντικατάστασή του στο μέλλον. Προφανώς η μέθοδος καθαρισμού και περιποίησης θα διαφέρει από τις πέτρινες ή κεραμικές λεκάνες.

Όσον αφορά την αντοχή, η φροντίδα του νιπτήρα σας ξεκινά από την εγκατάσταση. Συνιστάται πάντα ένας επαγγελματίας υδραυλικός να εγκαθιστά τον νεροχύτη σας, καθώς η κύρια αιτία θραύσης τείνει να είναι η κακή εγκατάσταση. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι πώς θα φροντίσετε τη νέα σας λειτουργία μπάνιου.

Εάν η λεκάνη είναι κατασκευασμένη από γυαλί, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ρίχνετε ποτέ αλατόνερο σε αυτήν. Αυτό συμβαίνει επειδή μια δραματική, άμεση αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει θραύση και σπάσιμο, παρόλο που το γυαλί συνήθως αντέχει σε θερμοκρασίες έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί με ένα γυάλινο στήριγμα δακτυλίου από κάτω. αυτό θα διασφαλίσει ότι παραμένει σφιχτό και χωρίς διαρροές. Ένα στήριγμα δακτυλίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν η λεκάνη τοποθετείται σε επιφάνεια εργασίας από μάρμαρο ή γρανίτη.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν επιλέγετε μια γυάλινη λεκάνη είναι ότι θα είναι διαφανής. Αυτό σημαίνει ότι το υπερβολικό στεγανωτικό θα είναι ορατό μέσα από το υλικό, επομένως να έχετε υπόψη σας πόση σιλικόνη χρησιμοποιείτε και πού την εφαρμόζετε.

Όπως θα γνωρίζετε ήδη, το γυαλί είναι επίσης επιρρεπές στο θραύση, ακόμα κι αν είναι υψηλής ποιότητας, επομένως βεβαιωθείτε ότι ο υδραυλικός που εγκαθιστά τον νέο σας νιπτήρα ξέρει να σφίγγει τα απορρίμματα με το χέρι, αντί να χρησιμοποιεί κλειδί ή κλειδί.

Για περισσότερη ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν νεροχύτη κατασκευασμένο από γυαλί ασφαλείας, ο οποίος θα είναι ανθεκτικός σε μικρές τυχαίες θραύσεις – όπως να ρίξετε μια βούρτσα ή ένα μπουκάλι μέσα του. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι ένα βαρύ αντικείμενο θα σπάσει μια γυάλινη λεκάνη – όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν ήταν κατασκευασμένη από πορσελάνη.

Ομοίως, οι περισσότεροι κατασκευαστές γυάλινων λεκανών συνιστούν να μην εγκαθίστανται σε χώρους όπου οι εσωτερικές θερμοκρασίες δεν ρυθμίζονται, καθώς οι τεράστιες διακυμάνσεις του κλίματος μπορούν να προκαλέσουν θερμικό σοκ – τελικά σπάσιμο του γυαλιού.

Δυστυχώς, ένας από τους κινδύνους του γυαλιού είναι ότι το θερμικό σοκ θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει τη θραύση του. Λόγω της φύσης του υλικού, μόλις συμβεί ένα σπάσιμο, όσο μικρό κι αν είναι, θα πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρος ο νεροχύτης για να παραμείνει ασφαλής για χρήση.

Όσον αφορά τον καθαρισμό, οι γυάλινες λεκάνες δεν απαιτούν κάποια ειδική μέθοδο, αν και είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση λειαντικών προϊόντων καθαρισμού μπάνιου, καθώς αυτά θα σημαδέψουν μόνιμα το γυαλί. Για παρόμοιους λόγους, μη χρησιμοποιείτε συρματόσχοινα ή τραχιά μαξιλαράκια.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε μια γυάλινη λεκάνη είναι με ένα μαλακό πανί, ξύδι και νερό – όπως θα καθαρίζατε ένα παράθυρο. Αυτό θα αφαιρέσει το σημείο του νερού και θα το διατηρήσει λαμπερό καθαρό.

Έτσι, όταν υποβάλλονται σε κατάλληλη επεξεργασία, οι γυάλινες λεκάνες μπορούν να αποδειχθούν απίστευτα ανθεκτικές στη φθορά και θα παραμείνουν όμορφες όπως την ημέρα που αγοράστηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top