Πράγματα που μπορείτε να ανακυκλώσετε – Οφέλη από την ανακύκλωση

Η ανακύκλωση έχει ριζώσει στην κοινωνία μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να ανακυκλώσουν τα αλουμινένια κουτιά και τα παλιά περιοδικά τους, και πολλές κοινότητες έχουν υιοθετήσει προγράμματα και κανονισμούς ανακύκλωσης για να εξασφαλίσουν ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα αναλάβουν την υπόθεση. Οι λόγοι είναι τεράστιοι και νέα οφέλη από την ανακύκλωση ανακαλύπτονται καθημερινά. Αλλά η ανακύκλωση μπορεί να πάει πολύ, πολύ πέρα ​​από τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια σας. Η ηλεκτρονική ανακύκλωση γίνεται ένα μεγάλο ζήτημα, και μάλιστα σημαντικό. Και η αλήθεια είναι ότι μπορείς να ανακυκλώσεις σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να μην σημαίνει να το μεταφέρετε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, αλλά ανακύκλωση σημαίνει πραγματικά να επαναχρησιμοποιήσετε υπάρχοντα υλικά. Και αυτό θέλει μόνο δημιουργικότητα.

Πολλές πολιτείες υιοθετούν νόμους για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών, και με βάσιμους λόγους. Τα υλικά που προορίζονται για την κατασκευή τηλεοράσεων, συσκευών αναπαραγωγής DVD, υπολογιστών και στερεοφωνικών μπορεί να διαρκέσουν για αιώνες, ενώ μερικά ακόμη διαβρώνονται και απελευθερώνουν επικίνδυνα υλικά στο περιβάλλον. Μάλιστα, μόλις πέρυσι το περιοδικό National Geographic έγραψε ένα εκτενές άρθρο για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που δημιουργούν αυτά τα προϊόντα. Η ηλεκτρονική ανακύκλωση είναι μια απλή εργασία που πρέπει να εκπληρωθεί, καθώς η απόρριψη ενός καταναλωτικού ηλεκτρονικού προϊόντος συνεπάγεται την απόρριψή του ούτως ή άλλως, είναι συνήθως εξίσου εύκολο να το αφήσετε σε ένα κέντρο ανακύκλωσης που χειρίζεται ηλεκτρονικά είδη. Μπορείτε να είστε περήφανοι γνωρίζοντας ότι τα παλιά μικροτσίπ σας δεν γεμίζουν μια χωματερή.

Η ανακυκλωμένη ξυλεία και άλλα οικοδομικά προϊόντα είναι πολύ δημοφιλή στον κόσμο των κατασκευών αυτή τη στιγμή. Παλιά τούβλα, παράθυρα, ξύλο και σχεδόν οτιδήποτε άλλο αξίζει κάτι για κάποιον. Μια γρήγορη διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα σας ή στο Craigslist.com και πιθανότατα θα βρείτε κάποιον να σας τα βγάλει από το χέρι και ίσως ακόμη και να βγάλετε κάποια χρήματα. Αυτό είναι ένα από τα ενδιαφέροντα οφέλη από την ανακύκλωση – μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε επιπλέον χρήματα μερικές φορές. Αυτό το βουνό από ταινίες VHS στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας; Μπορεί να ανακυκλωθεί. Το ίδιο μπορεί και η παλιά σας ψησταριά ή δεξαμενή προπανίου. Σχεδόν κάθε μεγάλος λιανοπωλητής στην Αμερική διαθέτει πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών.

Τα δοχεία μελάνης και το παλιό χαλί μπορούν συνήθως να ανακυκλωθούν ανώδυνα. Και τα έργα τέχνης και χειροτεχνίας μπορούν να μετατρέψουν σχεδόν τα πάντα σε ανακυκλώσιμο αντικείμενο. Από σαγιονάρες και τζιν μέχρι κουρτίνες μπάνιου, υπάρχουν αμέτρητες χρήσεις για σχεδόν οτιδήποτε. Ίσως ένα από τα πιο μοναδικά οφέλη της ανακύκλωσης είναι η αύξηση της δημιουργικότητας που μπορεί να δημιουργήσει. Οι περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες θα χαρούν να σας πάρουν πίσω τυχόν φιστίκια συσκευασίας. Θα πρέπει να γίνει προφανές ότι σχεδόν οτιδήποτε στο σπίτι σας σκέφτεστε να πετάξετε μπορεί πραγματικά να ανακυκλωθεί ή να επαναχρησιμοποιηθεί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μόνο μια πινελιά δημιουργικότητας.

Σχολιάστε