Ποιο είναι το νόημα της ανακύκλωσης απορριμμάτων;

Έχοντας μόλις παρακολουθήσει ένα εκρηκτικό ντοκιμαντέρ για τα εγκληματικά στοιχεία πίσω από την απόρριψη των απορριμμάτων στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ πρέπει να θέσουμε την ερώτηση. Εκατομμύρια δολάρια βγαίνουν από αδίστακτες εταιρείες που συλλέγουν απορρίμματα και χρησιμοποιούν ιδιωτικές ιδιοκτησίες για να τα πετάξουν. Μόνο σε μια τοποθεσία, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τόνοι απορριμμάτων πετάχτηκαν σε ένα παλιό γήπεδο γκολφ και περισσότερα έρχονται καθημερινά. Άλλες τοποθεσίες περιλαμβάνουν εγκαταλελειμμένα ανθρακωρυχεία και άλλα τέτοια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι περηφανεύονται για την ανακύκλωση πλαστικού, χαρτιού και γυαλιού στους κάδους που παρέχονται από τα δημοτικά συμβούλια. Το φορτηγό συλλογής ανακύκλωσης έχει μια πινακίδα ότι τόσα πλαστικά μπουκάλια θα παρέχουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει ένα σπίτι για έξι ώρες. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλά όταν φροντίζουμε να κάνουμε το σωστό.

Μετά την αποκάλυψη του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα με αυτά τα απόβλητα στη Νέα Νότια Ουαλία με κάνει να ανησυχώ για το τι συμβαίνει σε αυτά στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα Επικράτεια και αλλού. Τα βουνά από θραύσματα γυαλιού δεν ανακυκλώνονται αλλά αποθηκεύονται σε τεράστιες πλαστικές σακούλες και αποστέλλονται στη Μελβούρνη όπου αποθηκεύονται σε αποθήκες. Η τιμή του έχει πέσει από 200 $ ο τόνος σε 25 $, καθιστώντας το πολύ ακριβό για να πουληθεί».

Τι είναι λοιπόν; Πού είναι οι κυβερνήσεις και η Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) όσο συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν αδίστακτα στοιχεία σε όλους τους τομείς της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών και πολλοί πληροφοριοδότες φοβούνται για την ασφάλειά τους καθώς υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα.

Με βουνά υλικών που κυμαίνονται από αμίαντο έως βιομηχανικά απόβλητα και σωρούς από πλαστικό, το μέγεθος του καθαρισμού αυτών των χώρων απόρριψης αυξάνεται καθημερινά. Πρέπει να επιβληθούν τεράστια πρόστιμα για να πληρωθεί γι’ αυτό. Εν τω μεταξύ, θα θέσουμε το ερώτημα ποιο είναι το νόημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top