Οργανώστε ένα Green Office Party

Χριστουγεννιάτικο πάρτι, πάρτι γενεθλίων, πάρτι γνωριμιών ή τι έχετε, πάρτι γραφείου σπάνια είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Όπως πολλά σιντίγκ στις μέρες μας, τα πάρτι γραφείου συγκεντρώνουν πολλά πιάτα και σκεύη μιας χρήσης και είναι υπερφορτωμένα με πρόχειρο φαγητό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να οργανώσετε ένα πράσινο πάρτι γραφείου και να μάθετε σε όλους να αγαπούν τον πλανήτη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εμπνεύσετε πράσινο για την επόμενη συνάντηση στο γραφείο σας, μάθετε μερικούς από αυτούς παρακάτω:

Αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων – Ξεχάστε τα φανταχτερά χαρτιά. Αντί να δημοσιεύετε φυλλάδια ή να μοιράζετε προσκλήσεις σε χαρτί, συνδεθείτε στο διαδίκτυο και στείλτε ειδοποιήσεις για πάρτι μέσω email. Υπάρχουν επίσης πολλά διαδικτυακά λογισμικά που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε δημιουργικά μια ηλεκτρονική πρόσκληση δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται τα δέντρα και η ενέργεια, επίσης!

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ διακοσμητικά από χαρτί – Οι streamers, οι αφίσες και τα πανό δεν έχουν πού να πάνε παρά στα σκουπίδια μόλις τελειώσει το πάρτι. Σκεφτείτε λοιπόν δύο φορές αν σχεδιάζετε ένα πάρτι με θέμα το πράσινο. Αντ’ αυτού, μπορείτε να επιλέξετε φυσικά υλικά, όπως λουλούδια βιολογικής καλλιέργειας, μοναδικά φυτά κ.λπ. Μια άλλη πράσινη ιδέα για φωτισμό είναι να χρησιμοποιήσετε κεριά χωρίς πετρέλαιο, όπως κερί μέλισσας ή κεριά σόγιας. Αυτά τα φυσικά κεριά δεν παράγουν καπνό αιθάλης και εκπέμπουν καθαρή, καθαρή φλόγα.

Πηγαίνετε για μια γλύκα – Αποφύγετε τις παραλαβές και τις παραδόσεις φαγητού. Αντί να παραγγείλετε φαγητό από το αγαπημένο σας γρήγορο φαγητό, ζητήστε από τους συναδέλφους σας να φέρουν ένα σπιτικό πιάτο, κατά προτίμηση βιολογική κουζίνα. Αυτός είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να αποκτήσετε με κάποιο τρόπο μια αίσθηση των προτιμήσεων και της κουλτούρας των συναδέλφων σας. Υπάρχουν πολλά δοχεία τροφίμων από ανοξείδωτο χάλυβα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συσκευάσετε άνετα και να φέρετε το αγαπημένο σας πιάτο στο γραφείο.

Χρησιμοποιήστε πιάτα, φλιτζάνια και σκεύη που πλένονται – Τα πιάτα μιας χρήσης, τα φλιτζάνια και τα σκεύη είναι σίγουρος τρόπος για να γεμίσετε γρήγορα έναν κάδο σκουπιδιών, δημιουργώντας περισσότερα απόβλητα σε κάθε πάρτι. Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων στη δουλειά, χρησιμοποιήστε πιάτα και κύπελλα που πλένονται από βιώσιμα υλικά, όπως γυαλί, ανοξείδωτο ατσάλι και μπαμπού. Εάν δεν υπάρχει ή δεν υπάρχει νεροχύτης, αγοράστε ανακυκλωμένα και βιοδιασπώμενα είδη και σκεύη από χαρτί.

Διαχωρίστε και κομποστοποιήστε τυχόν υπολείμματα τροφίμων – Τοποθετήστε έναν κάδο ανακύκλωσης σε σημείο που είναι εύκολα ορατό και προσβάσιμο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να το σκεφτούν δύο φορές πριν πετάξουν οποιαδήποτε αναλώσιμα. Ζητήστε από τους συναδέλφους σας να μαζέψουν τα πιάτα τους σε έναν καθορισμένο κουβά για να κομποστοποιήσετε εύκολα τυχόν υπολείμματα φαγητού. Αυτά τα υπολείμματα τροφών βοηθούν στην παροχή πολλών θρεπτικών συστατικών στο κομπόστ, το οποίο αποτελεί καλό φυσικό λίπασμα.

Χρησιμοποιήστε φυτικά καθαριστικά – Για τον καθαρισμό μετά το πάρτι, φροντίστε να χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες που προέρχονται από φυτά. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ξύδι και διάλυμα μαγειρικής σόδας, το οποίο εξαλείφει την οσμή, καθαρίζει το τρίξιμο και κάνει τις επιφάνειες να γυαλίζουν. Πείτε όχι στις χαρτοπετσέτες με κάθε τρόπο, καθώς ίσως καταναλώσετε ένα ολόκληρο ρολό μόνο για ένα πάρτι. Μια καλύτερη εναλλακτική είναι η χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων πανιών που μπορούν να ξεπλυθούν μετά.

Για κομψά πάρτι, να είστε πράσινοι με ρούχα – Μπορεί να είναι το ετήσιο, πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο πάρτι σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αγοράζετε νέα ρούχα. Λάβετε υπόψη ότι μέρος της πράσινης ζωής είναι η μεγιστοποίηση αυτού που ήδη έχετε. Απλώς ανακατέψτε και ταιριάξτε τα ρούχα σας. αξεσουάρ? ή δανειστείτε από έναν μοντέρνο φίλο. Ένα ταξίδι στο μαγαζί είναι επίσης μια έξυπνη ιδέα για να πάρετε μερικές προσφορές κλοπής. Τώρα, αν θέλετε πραγματικά να ψωνίσετε για μια νέα στολή, επιλέξτε φυσικά και οργανικά υφάσματα

Ανταλλαγή δώρων; Πηγαίνετε για οικολογικά είδη δώρου – Για να ολοκληρώσετε πραγματικά ένα πράσινο πάρτι γραφείου, βεβαιωθείτε ότι όλα τα δώρα είναι εμπνευσμένα από πράσινο. Υπάρχουν τόνοι φιλικών προς τη γη προϊόντων στην αγορά σήμερα, όπως βιολογικές σοκολάτες, ποδήλατο, επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες κάνναβης και κουτιά γεύματος από ανοξείδωτο χάλυβαγια να απαριθμήσω μερικά.

Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να διοργανώσεις ένα πράσινο πάρτι γραφείου. Απλώς ακολουθήστε αυτές τις οικολογικές οδηγίες παραπάνω και σίγουρα θα έχετε πολλή πράσινη διασκέδαση στην επόμενη συνάντηση στο γραφείο σας.

Σχολιάστε