Οι κίνδυνοι από τη χρήση γυαλιών με τη λανθασμένη συνταγή

Εάν φοράτε γυαλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχετε βαρεθεί τους ετήσιους ελέγχους στον οπτομέτρη σας, επειδή γνωρίζετε ότι η συνταγή σας έχει αλλάξει και πάλι και χρειάζεστε ένα νέο ζευγάρι συνταγογραφούμενων γυαλιών. Αυτό μάλλον σε στενοχωρεί και είναι κατανοητό το συναίσθημα. Δυστυχώς, αυτό είναι γεγονός της ζωής – η όραση επιδεινώνεται νωρίτερα για κάποιους και πιο γρήγορα από άλλους.

Ενώ τα μάτια σας μπορεί να αρχίσουν να φθείρονται ανά πάσα στιγμή, δεν θέλετε να κολλήσετε φορώντας ένα ξεπερασμένο ζευγάρι σκελετών με παλιούς συνταγογραφούμενους φακούς. Αν και το να φοράτε γυαλιά με λάθος συνταγή δεν θα βλάψει τα μάτια σας, μπορεί να προκαλέσει μερικές πολύ δυσάρεστες παρενέργειες που πραγματικά δεν αξίζει να υποστείτε μόνο και μόνο για να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια από την αγορά νέων γυαλιών. Σκεφτείτε μόνο, πώς θα θέλατε να υποφέρετε από ναυτία, πονοκεφάλους, θολή όραση, καταπονημένα μάτια, ζάλη και ίλιγγο; Εκτός από το να σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστοι. Αυτές οι παρενέργειες μπορεί επίσης να αποδειχθούν επικίνδυνες εάν βρίσκεστε σε καταστάσεις όπως η οδήγηση, η μεταφορά ποτηριού ή ζεστών ροφημάτων, ο χειρισμός μηχανημάτων και ούτω καθεξής. Η απροθυμία σας να αγοράσετε νέα γυαλιά και να υποστείτε τις παρενέργειες, μπορεί να προκαλέσει βλάβη, όχι μόνο στον εαυτό σας αλλά και στους άλλους.

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και χωρίς επίσημο ταξίδι στον οφθαλμίατρό σας, αυτές οι παρενέργειες θα είναι η πρώτη σαφής ένδειξη ότι η όρασή σας εξασθενεί και ότι χρειάζεστε μια νέα, ισχυρότερη οπτική λύση. Εάν είστε αρκετά πεισματάρηδες για να συνεχίσετε να φοράτε τα παλιά σας συνταγογραφούμενα γυαλιά, τα συμπτώματα της ναυτίας, της ζάλης και των πονοκεφάλων μπορεί να μειωθούν ή ακόμα και να εξαφανιστούν εντελώς. Ωστόσο, η θολή όραση και η καταπόνηση των ματιών θα παραμείνουν επειδή δεν βλέπετε σωστά και οι φακοί δεν αντισταθμίζουν πλέον την απώλεια οπτικής αντοχής σας.

Ομοίως, όταν αρχίσετε να γερνάτε και η όρασή σας αρχίζει να αλλάζει, δεν θα μπορείτε να συνεχίσετε να φοράτε κανονικά συνταγογραφούμενα γυαλιά όταν χρειάζεστε πραγματικά πολυεστιακά γυαλιά. Εάν δεν διορθωθεί με την κατάλληλη συνταγογραφούμενη δύναμη, θα συνεχίσετε να καταπονείτε τα μάτια σας και να υποφέρετε από αυτά τα άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.

Όταν αποφασίζετε να ενδώσετε και να επενδύσετε σε γυαλιά για χάρη της συνολικής σας υγείας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά από μια ενδελεχή οφθαλμολογική εξέταση, ο οφθαλμίατρός σας θα έχει την πιο ενημερωμένη συνταγή για τα γυαλιά σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να φτιάξετε φακούς με τη σωστή συνταγογραφούμενη αντοχή για να ταιριάζουν στις δυσκολίες όρασής σας και να βλέπετε όπως θα έπρεπε.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι την πρώτη φορά που θα βάλετε τα νέα σας γυαλιά, θα αισθανθείτε μια μικρή ζάλη και ναυτία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μάτια σας θα χρειαστούν μερικές σύντομες στιγμές για να προσαρμοστούν στη νέα προηγμένη όρασή τους. Εάν, μετά από μία ή δύο ώρες, εξακολουθείτε να αισθάνεστε αυτά τα αρνητικά συμπτώματα, τότε είναι βέβαιο σημάδι ότι οι φακοί δεν κατασκευάστηκαν ακριβώς σύμφωνα με τη συνταγή σας και θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Αυτό, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετικό στην περίπτωση των πολυεστιακών γυαλιών. Με αυτά, η διαδικασία προσαρμογής είναι λίγο πιο δύσκολη, καθώς υπάρχει ένα οπτικό άλμα μέσα στους φακούς που χρειάζεται λίγη εξοικείωση. Αυτή η περίοδος προσαρμογής μπορεί να διαρκέσει λίγο, αλλά συνήθως κανονικοποιούνται εντός 72 ωρών. Κάποιοι έχουν αναφέρει ακόμη και ένα μήνα ή περισσότερο, ωστόσο, στο τέλος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οπτικές σας ανάγκες θα καλυφθούν πλήρως.

Εάν πάσχετε από κάποια από τις προαναφερθείσες παρενέργειες ή έχετε ήδη επισκεφτεί τον οφθαλμίατρό σας και η ενημερωμένη συνταγή των γυαλιών σας υπαγορεύει την ανάγκη για νέα πλαίσια, μην διστάσετε! Αποκτήστε σκελετούς γυαλιών που θα σας δώσουν την τέλεια όραση που σας αξίζει! Δεν είναι σπατάλη χρημάτων. είναι μια χάρη που κάνετε στον εαυτό σας, για να απολαύσετε την υγεία και τη ζωή σας.

Σχολιάστε