Προτείνω τη χρήση αισθητήρων που μπορούν να τοποθετηθούν στρατηγικά σε ανακυκλωμένα μπουκάλια, που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε τις προσπάθειές μας για ανακύκλωση. Πάρα πολλά από τα σημερινά ανακυκλωμένα σκουπίδια δεν ανακυκλώνονται ποτέ. Η παρακολούθηση των ανακυκλωμένων απορριμμάτων μας με αισθητήρες μπορεί εύκολα να γίνει για να βεβαιωθείτε ότι οι εργολάβοι ανακύκλωσης κάνουν τη δουλειά τους. Πολύ συχνά επισκέφτηκα μια εγκατάσταση ανακύκλωσης μόνο για να διαπιστώσω ότι ορισμένοι τύποι μπουκαλιών και κονσερβών δεν ανακυκλώνονταν καθόλου, αυτό συνέβη για πολλούς λόγους, μερικοί οφείλονταν σε έλλειψη εργασίας, συσσώρευση υλικού πιο γρήγορα από ό,τι μπορούσε να διαχωριστεί έξω. Κάποια στιγμή οι ρομποτικοί διαχωριστές απορριμμάτων θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν γρήγορα κάθε τύπο υλικού με βάση ένα σόναρ των σκουπιδιών, γνωρίζοντας το πάχος πολυπροπυλενίου, πολυαιθυλενίου, αδιαφανών και έγχρωμων πλαστικών. Γυαλί, χαρτί, προϊόντα από κερωμένο χαρτί ή καουτσούκ.
Τώρα θα πρέπει να βάλουμε κρυφά αισθητήρες στα δοχεία των ανακυκλωμένων δοχείων και να βεβαιωθούμε ότι όντως φτάνουν στο μέρος που ανακυκλώνονται, στο τελικό σημείο. Πρέπει να ελέγχουμε τους εαυτούς μας. Η τοποθέτηση διαφορετικών τύπων σκουπιδιών σε διαφορετικά χρωματιστά δοχεία στο πεζοδρόμιο είναι μια πολύ ωραία αίσθηση για τους ανθρώπους. Αλλά όλο το καλό συναίσθημα για αυτό που κάνετε είναι για όχι, αν αυτό το υλικό δεν φτάσει ποτέ στο σημείο όπου θα λιώσει και θα μεταμορφωθεί στην επόμενη ζωή του. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ετικέτες “Plastic RFID”. που έχουν σχεδιαστεί από τους Γερμανούς. Μπορούμε να προσαρτήσουμε μια μικρή μπαταρία λιθίου ιόντων και να την παρακολουθήσουμε.
[http://www.computerworld.com/hardwaretopic…1],98932,00.html
Ακόμα κι αν φαίνεται ο μικρός αισθητήρας, αυτό είναι εντάξει γιατί σημαίνει ότι κάποιος τον έψαχνε και έτσι ήξερε ότι οποιοδήποτε από ένα εκατομμύριο εμπορευματοκιβώτια μπορεί να είναι ένας από τους αισθητήρες ελέγχου για να βεβαιωθούμε ότι πραγματικά μιλούμε για τους στόχους ανακύκλωσης.