Μόδα και αξεσουάρ που είναι εμπνευσμένα από τον καλλιτέχνη

Η φιλική προς το περιβάλλον μόδα έχει τεράστια δυναμική! Όλοι αυτές τις μέρες ανακυκλώνουν κάτι και αμέτρητοι άνθρωποι ανακυκλώνουν όσο περισσότερο μπορούν. Η ανακύκλωση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών πρώτων και μη, αλλά περιλαμβάνει επίσης την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων σε νέα προϊόντα που διαφορετικά μπορεί να πεταχτούν. Επόμενο θα ήταν η αγορά προϊόντων που έχουν ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Αυτός είναι ένας βρόχος ανακύκλωσης. Τα απορρίμματα ενός ατόμου γίνονται το πολύτιμο έργο τέχνης ενός άλλου!

Στον κόσμο των χειροποίητων αξεσουάρ μόδας, το παλαιωμένο μέταλλο που βρίσκεται σε μια τοποθεσία αποδόμησης ενός γείτονα μπορεί να κοπεί σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και να χρησιμοποιηθεί από καλλιτέχνες για να φτιάξουν απίστευτα κομμάτια όμορφα κοσμήματα διακοσμημένα με μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους. Σπασμένα κομμάτια από πολύχρωμα γυάλινα μπουκάλια που έπεσαν σε ένα γυαλιστικό βράχου δημιουργούν υπέροχα μενταγιόν. Ανταλλακτικά ποδηλάτου, παξιμάδια και μπουλόνια, καπάκια μπουκαλιών και πολλά άλλα επαναφέρουν το δρόμο τους στη ζωή μας σε διάφορα εμπορεύματα. Τα τζιν έχουν τον τρόπο να γίνονται σακάκια, τσάντες και σακίδια. Οι ζώνες γίνονται οι ιμάντες των τσαντών ώμου. Το μέταλλο που κόβεται από κουτιά καφέ μπορεί να γίνει εξαρτήματα σκουλαρικιών. Η δημιουργικότητα της ανακύκλωσης από τους ταλαντούχους καλλιτέχνες μας είναι απεριόριστη! Η ανακύκλωση απορριμμάτων και ανεπιθύμητων αντικειμένων σε όμορφα νέα αντικείμενα που μπορεί να φορεθούν ή να χρησιμοποιούνται καθημερινά εμπνέει πολλούς καλλιτέχνες. Το να κοιτάς ένα αντικείμενο που πετάς και να προσδιορίζεις πώς μπορεί να μετατραπεί δημιουργικά σε κάτι χρήσιμο είτε πρόκειται για κοσμήματα, ρούχα, οικιακά είδη ή διακόσμηση σπιτιού είναι μια διασκεδαστική καλλιτεχνική πρόκληση.

Οι άνθρωποι νιώθουν πολύ καλά όταν αγοράζουν αξεσουάρ μόδας, έπιπλα σπιτιού και οικιακά προϊόντα από καλλιτέχνες που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, επαναχρησιμοποιώντας υλικά που διαφορετικά θα είχαν πεταχτεί. Σας εμπνέει η δημιουργικότητά τους να ανακυκλώσετε αντικείμενα που ίσως σκέφτεστε να πετάξετε στην άκρη; Για πολλούς το κάνει.

Η αγορά αντικειμένων που κατασκευάζονται με μεταχειρισμένα υλικά είναι μια κερδοφόρα κατάσταση τόσο για τον καλλιτέχνη όσο και για τον καταναλωτή. Όχι μόνο αποτρέπουμε την ανάγκη για μελλοντικές χωματερές, αποτρέπουμε επίσης τη μελλοντική ρύπανση από την επεξεργασία των πρώτων υλών. Επίσης, εξοικονομούμε ενέργεια και διατηρούμε τους μεγάλους φυσικούς μας πόρους, όπως η βλάστηση, το νερό, τα κοιτάσματα ορυκτών και τα πολύτιμα δάση μας.

Οι φιλικοί προς το περιβάλλον καλλιτέχνες δεν δημιουργούν μόνο κοσμήματα πολύτιμων λίθων χρησιμοποιώντας υλικά και εξαρτήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως, τα κουτιά στα οποία συσκευάζονται τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτί, οι φάκελοι αλληλογραφίας είναι κατασκευασμένοι με ανακυκλωμένα υλικά και το περιτύλιγμα με φούσκα είναι για δεύτερη ή τρίτη φορά. Ακόμη και οι συσκευασίες στις οποίες φτάνουν οι καλλιτέχνες στα στούντιο τους ανακυκλώνονται και όλα τα τιμολόγια τυπώνονται σε χαρτί που έχει ανακυκλωθεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top