Μια μονάδα παραγωγής Case ιδρύθηκε στο Eskişehir για την υποστήριξη των κατασκευαστών

Τουλάι Τασκίν

Ο Μητροπολιτικός Δήμος του Εσκισεχίρ δημιούργησε μια Εγκατάσταση Παραγωγής Πλαστικών Κλουβιών (Esplast) για να λύσει το πρόβλημα των πλαστικών κιβωτίων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που επωφελούνται από την καλλιέργεια θερμοκηπίου στις περιοχές Mihalgazi και Sarıcakaya.

Η Επιχείρηση Κατασκευής Πλαστικών Καπακιών, η οποία είναι εγκατεστημένη σε ανοιχτό χώρο 1300 τετραγωνικών μέτρων και παράγει σε κλειστή έκταση 685 τετραγωνικών μέτρων, ανήκει στην Eskişehir Kent Hizmetleri Ltd., θυγατρική του Μητροπολιτικού Δήμου Eskişehir. Ε.Π.Ε. Το Sarıcakaya θα διευθύνεται από τη γειτονιά Mayıslar και θα παρέχει υπηρεσίες με την επωνυμία Esplast. Υιοθετώντας φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή, η επιχείρηση θα ασκήσει τις δραστηριότητές της με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων, τα οποία είναι παλιά και ληγμένα πλαστικά κουτιά ως πρώτες ύλες.

Έτσι, η ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων πλαστικών κουτιών θα συμβάλει θετικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με αποτελέσματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η προστασία των φυσικών πόρων και η μείωση των αποβλήτων και των αερίων του θερμοκηπίου. Χάρη στα πλαστικά κουτιά που θα παράγονται σε διάφορα μεγέθη θα εξαλειφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θερμοκηπιοπαραγωγοί στη μεταφορά και αποθήκευση του προϊόντος.

Στοχεύουμε στη μείωση του κόστους παραγωγού

Ο Yılmaz Büyükerşen δήλωσε ότι ίδρυσαν το Εργοστάσιο Πλαστικών Κλουβιών για να μειώσουν σε κάποιο βαθμό το κόστος παραγωγής. Για τη μείωση του κόστους μεθόδου και παραγωγής στις περιοχές Mihalgazi και Sarıcakaya.

Πολλοί από τους παραγωγούς μας φέρνουν μεταχειρισμένα κιβώτια από την Κωνσταντινούπολη στις περιοχές τους όπου το κόστος μεταφοράς είναι υψηλό. Η χρήση μεταχειρισμένων χρηματοκιβωτίων δεν είναι μόνο πρόβλημα υγείας, αλλά προκαλεί και τεράστιες απώλειες καθώς πολλά από αυτά είναι παραμορφωμένα. «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε αυτή την εγκατάσταση εδώ», είπε.

Δηλώνοντας ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της εγκατάστασης είναι ότι θα συμβάλει στην προστασία των φυσικών πόρων και στην αύξηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ο Büyükershen συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Πλαστικά υλικά που παράγονται ως αποτέλεσμα διεργασιών όπως η εξόρυξη, ο καθαρισμός και η επεξεργασία πολύτιμων προϊόντα και φυσικοί πόροι όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο προκαλούν εντατική κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ανακυκλώνουμε και να επαναχρησιμοποιούμε αυτά τα πλαστικά υλικά.

Το εργοστάσιο που φτιάξαμε κάνει ακριβώς αυτό. Σε αυτή την εγκατάσταση, τα παλιά πλαστικά κιβώτια που συλλέγονται από τους αγρότες καταστρέφονται πρώτα από μια μηχανή σύνθλιψης. Αυτά τα μέρη στη συνέχεια τήκονται σε υψηλές θερμοκρασίες και διαμορφώνονται σε ένα νέο καλούπι έγχυσης πλαστικού.

Αφού ελεγχθεί η ποιότητα, η αντοχή και η χρηστικότητα των νέων πλαστικών κιβωτίων, παραδίδονται στους κατασκευαστές για επαναχρησιμοποίηση. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε ένα μηχάνημα 2.800 τόνων εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αλλά θα μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των μηχανών μας ανάλογα με τις ανάγκες. Οι παραγωγοί μας κερδίζουν λιγότερα από πριν λόγω του αυξημένου κόστους.

Επομένως, ως δήμος προσπαθούμε να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους παραγωγούς μας». Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν νέοι στα χωριά, η παραγωγή έχει μειωθεί, ο Büyükerşen είπε: «Πονάει η καρδιά μου που οι νέοι φύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Γνωρίζουμε ότι ο πληθυσμός στα χωριά μας μειώνεται, τα χωράφια είναι άδεια, οι νέοι δεν μένουν στα χωριά.

Οι χωρικοί μας σχημάτισαν στρατό με τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και δεν εμπόδισαν τους ξένους να πατήσουν το πόδι τους σε αυτά τα εδάφη. «Για την ανάπτυξη πρέπει όλοι να δουλεύουν, να παράγουν, να αποταμιεύουν και να επενδύουν. Δόθηκαν δωρεάν χρηματοκιβώτια σε 330 παραγωγούς που έκαναν αίτηση ειδικά για το έργο υποστήριξης πλαστικών κιβωτίων για το άνοιγμα του εργοστασίου και οι παραγωγοί φόρτωσαν τα πλαστικά κιβώτια σε φορτηγά και τρακτέρ και τα παρέλαβαν.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top