Μετατροπή των απορριμμάτων σε ενέργεια με χρήση ισχύς τόξου πλάσματος

Η επεξεργασία των απορριμμάτων και η παραγωγή εναλλακτικής ενέργειας είναι δύο από τις πιο δύσκολες και σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Μια ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια παραγωγή σε συνδυασμό με την ταχεία εκβιομηχάνιση που παρατηρείται σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες αναγκάζει τον κόσμο όχι μόνο να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα απόβλητα, αλλά και πώς βλέπει τα απόβλητα ως πόρο.

Οι δύο κυρίαρχες λύσεις επεξεργασίας απορριμμάτων – η αποτέφρωση και η υγειονομική ταφή – συνεχίζουν να δυσανασχετούν από τις ρυθμιστικές αρχές και το ευρύ κοινό για πολλούς λόγους (ρύπανση και ζητήματα χρήσης γης, σπατάλη πολύτιμων πόρων – ελάχιστη ανακύκλωση κ.λπ.) Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις αυξάνονται και τα απόβλητα συνεχίζουν να παράγονται, οι εναλλακτικές λύσεις είναι υποχρεωτικές.

Με αυστηρούς κανονισμούς και αυξανόμενη επιβολή, οι βιομηχανίες και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται σε νεότερες τεχνολογίες που θα ήταν αποτελεσματικές, μη ρυπογόνες, οικονομικές και εύχρηστες για τη διαχείριση επικίνδυνων/βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων.

Η τεχνολογία πυρήνα PTDR χρησιμοποιεί τόξο πλάσματος για να μετατρέπει σχεδόν κάθε είδος αποβλήτων σε μια μη τοξική εναλλακτική λύση αντί του φυσικού αερίου καθώς και σε άλλα χρήσιμα τελικά προϊόντα, όπως μια υαλοποιημένη μήτρα που δεν μπορεί να εκπλυθεί. Δεν δημιουργείται δευτερογενής ρύπανση ή υποπροϊόντα. Οι δύο τεχνολογίες είναι δοκιμασμένες, οικονομικά αποδοτικές και εμπορικά βιώσιμες λύσεις για την επεξεργασία απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την παραγωγή εναλλακτικών πόρων.

Χρησιμοποιώντας τον πατενταρισμένο, φιλικό προς το περιβάλλον πυρήνα Τεχνολογία PTDR παράγει τα ακόλουθα τρία τελικά προϊόντα από πρώτες ύλες επεξεργασίας απορριμμάτων:

  • Καθαρό συνθετικό αέριο («σύνθεμα») που είναι πολύτιμη πηγή εναλλακτικής ενέργειας (κατά προσέγγιση τιμή θερμότητας: 8 έως 10 MJ/Nm3, ~250 MMBTU/SCF).
  • Μια αδρανής υαλοποιημένη μήτρα γυαλιού που έχει εξαιρετικές εφαρμογές στον κατασκευαστικό κλάδο. και
  • Ανακτημένα μείγματα μετάλλων ή κράματα μετάλλων.

Όλη η πρώτη ύλη είναι 100% εκτροπή απορριμμάτων, η οποία εξαλείφει την υγειονομική ταφή ή/και την περαιτέρω επεξεργασία (ορισμένοι θεωρούν ότι αυτή είναι μια λύση “μηδενικών αποβλήτων”).

Υπάρχουν τέσσερα βασικά μοντέλα συστήματος PTDR. Τα συστήματα PTDR-100 (60 kg/hr ή 1,4 MT/ημέρα) και PTDR-200 (125 kg ή 3 MT/ημέρα) έχουν σχεδιαστεί για επιτόπια θεραπεία. Τα συστήματα PTDR-500 (350 kg/ώρα ή 8,4 MT/ημέρα) και PTDR-1000 (1.500 kg/hr ή 36MT/ημέρα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιτόπου από μεμονωμένες γεννήτριες με μεγαλύτερες ανάγκες χωρητικότητας ή κεντρική επεξεργασία (BOO ).

Οποιοδήποτε απόβλητο σε ενέργεια εμπορικού σταδίου που ειδικεύεται στην ανάπτυξη της ιδιόκτητης τεχνολογίας Plasma Thermal Destruction Recovery™ (“PTDR”) για την επεξεργασία και την ανακύκλωση ενός ευρέος φάσματος πρώτων υλών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων: βιομηχανικών, επικίνδυνων και ιατρικών αποβλήτων, με μια αποστολή να παρέχει μια ισχυρή, αποτελεσματική και περιβαλλοντικά ορθή μεθοδολογία για την επεξεργασία τοξικών αποβλήτων και επικίνδυνων αποβλήτων και τη μετατροπή τους σε εμπορικά βασικά προϊόντα δημιουργώντας μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και προϊόντων προστιθέμενης αξίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top