Μαθητές νηπιαγωγείου στη Σακαριά ανέβηκαν στο βάθρο φορώντας ρούχα φτιαγμένα από σκουπίδια

SAKARYA (AA) – Μαθητές νηπιαγωγείου που θέλουν να επιστήσουν την προσοχή στην ανακύκλωση στη Σακαριά διοργάνωσαν επίδειξη μόδας με ρούχα φτιαγμένα από απορρίμματα.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου Şehit Şerife Bacı στην περιοχή Kocaali υλοποίησαν το έργο «Small to Big Transformation» με τη βοήθεια των οικογενειών και των δασκάλων τους προκειμένου να υποστηρίξουν το πρόγραμμα «Zero Waste», το οποίο ξεκίνησε υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αμίνα Χανούμ. Ερντογάν.

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές έφτιαξαν ρούχα από τα απορρίμματα που συγκέντρωσαν για 4 εβδομάδες με την υποστήριξη των οικογενειών και των δασκάλων τους.

Οι μαθητές διοργάνωσαν επίδειξη μόδας στον κήπο του σχολείου με ρούχα που έφτιαξαν από ανακυκλωμένες σακούλες, χαρτόνι, πλαστικό, εφημερίδες, απορρυπαντικά, παιχνίδια και άλλα απορρίμματα.

– «Οι δεξιότητες των παιδιών αναπτύσσονται μέσω της ανακύκλωσης»

Ο Zubeyde Dobruca, δάσκαλος του προσχολικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, είπε στον ανταποκριτή του ΑΑ ότι η σημασία του έργου «Zero Waste» εξηγείται στους μαθητές στο σπίτι και στα σχολεία.

Εκφράζοντας ότι αποφάσισαν να σχεδιάσουν ρούχα ανακυκλώνοντας απορρίμματα, ο Dobruca είπε ότι θέλουν να ενημερώσουν για ένα καθαρό περιβάλλον.

Ο γονέας Havva Damla Çağlar εξήγησε ότι το έργο συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και είπε: “Η γυναίκα και ο γιος μου στο σπίτι ενδιαφέρονται πολύ για αυτά τα θέματα. Χρησιμοποιούν χαρτί, μέταλλο, ξύλο και γυαλί με κάποιο τρόπο.” αυτός είπε.

Ο Çağlar είπε ότι τα παιδιά μαθαίνουν επίσης να μην σπαταλούν ανακυκλώνοντας τα απόβλητα.

Η Serpil Sakarya είπε ότι η σκέψη, η φαντασία και οι δεξιότητες δημιουργικότητας των παιδιών αναπτύσσονται με έργα ανακύκλωσης.

Ο μαθητής του νηπιαγωγείου Yusuf Araz Karaca είπε ότι έφτιαξαν ρούχα χρησιμοποιώντας απορρίμματα και έτσι έμαθαν για την ανακύκλωση.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top