Μάρκετινγκ επισκευής παρμπρίζ – Τι λειτουργεί, τι όχι

Το μάρκετινγκ είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στο να ζεις τη ζωή που ονειρευόσουν όταν ξεκινούσες την επισκευή παρμπρίζ ή να κρέμεσαι από τα νύχια σου καθώς αγωνίζεσαι να κρατηθείς.

Έχοντας καθοδηγήσει εκατοντάδες τεχνικούς επισκευής παρμπρίζ σχετικά με τον σωστό τρόπο προώθησης της επιχείρησής τους, ανακάλυψα ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ιδέα πόσο σημαντική ήταν η πλευρά μάρκετινγκ της επιχείρησης για την επιτυχία τους.

Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά την επισκευή παρμπρίζ, ενθουσιάστηκα πέρα ​​από κάθε πεποίθηση. Θα έβγαζα 500 $ την ημέρα και τελικά θα ζούσα τη ζωή με τους δικούς μου όρους. Θα ήμουν “CAPTAIN WINDSHIELD REPAIR”, ανοίγοντας ένα μονοπάτι στην περιοχή μου, αφήνοντας όλες τις άλλες επιχειρήσεις επισκευής παρμπρίζ στη σκόνη μου. Έκανα ποτέ λάθος.

Το πρώτο μάθημα που πρέπει να μάθετε είναι κρίσιμο για την επιτυχία σας. Το μάρκετινγκ που γίνεται σωστά δεν σου κοστίζει χρήματα, σου βγάζει χρήματα. Εάν κάνατε μια δημοσκόπηση με τεχνικούς επισκευής παρμπρίζ, ρωτώντας τους πόσα ξοδεύουν για το μάρκετινγκ τους, θα ανακαλύψατε ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα γελούσαν και θα έλεγαν μηδέν. Θα ήταν περήφανοι για αυτό. Θα καυχιούνταν πώς δεν θα σπαταλούσαν τα χρήματά τους στο μάρκετινγκ. Λένε από στόμα σε στόμα και το να χτυπούν τις πόρτες είναι το πλάνο μάρκετινγκ τους.

Τώρα, ρωτήστε τους πώς πάει η επιχείρησή τους και πόσες επισκευές κάνουν την ημέρα. Πιθανότατα θα ακούσετε ιστορίες λυγμού. Θα σας πουν πόσο κακή είναι η οικονομία. Ότι η ύφεση σκοτώνει τις επιχειρήσεις τους. Θα κατηγορήσουν τις αργές μέρες τους στον υπερβολικό ανταγωνισμό. Κάθονται τριγύρω καθώς το τηλέφωνό τους συλλέγει ιστούς στάχυ από έλλειψη χρήσης. Είναι αντιδραστικοί, όχι προληπτικοί.

Οι έξυπνοι τεχνικοί επισκευής παρμπρίζ χρησιμοποιούν δημιουργικά, στρατηγικά προγράμματα και ιδέες μάρκετινγκ. Τα τηλέφωνα χτυπούν, παραμένουν απασχολημένοι και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα ελπίζοντας να βρουν πελάτες. Σκέψου το. Πότε είναι η τελευταία φορά που ένας επισκευαστής συσκευών ήρθε στην πόρτα σας και ρωτούσε εάν χρειαζόσασταν να γίνει επισκευή; Τι θα λέγατε για έναν τύπο AC; Ενας υδραυλικός? Ενας ηλεκτρολόγος? Ένας τοπιογράφος; Μάλλον ποτέ.

Δεν χρειάζεται να σύρετε τον εαυτό σας στην επιχειρηματική περιοχή της πόλης και να ζητήσετε επιχειρήσεις. Αφήστε το για τους πουγκάρες. Είστε επαγγελματίας και με το σωστό μάρκετινγκ μπορείτε να φτιάξετε όσα περισσότερα από οποιονδήποτε AC, οποιονδήποτε υδραυλικό, οποιονδήποτε Ηλεκτρολόγο και οποιονδήποτε Landscaper. Και αν είστε προπονητικοί και ανοιχτοί σε προτάσεις, θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερα από αυτά τα παιδιά.

Οι τεχνικοί επισκευής παρμπρίζ έρχονται και φεύγουν σε καθημερινή βάση. Η πλειοψηφία αγωνίζεται να επιβιώσει. Οι περισσότεροι αποτυγχάνουν. Δεν είναι ότι δεν είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, δεν είναι ότι δεν έχουν τις δεξιότητες, δεν είναι ότι δεν είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά, είναι η έλλειψη εκπαίδευσης ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Αυτή είναι η ουσία: Όλα εξαρτώνται από τις κατάλληλες στρατηγικές μάρκετινγκ.

Σχολιάστε