Κοσμήματα Sensible Eco Friendly

Τα φιλικά προς το περιβάλλον κοσμήματα αποτελούν λογικά φιλικά προς το περιβάλλον δώρα σε οικογένεια, φίλους και συναδέλφους. Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορταστικών δώρων, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε τι πραγματικά θεωρείται «οικολογικά φιλικό» εάν κάνετε δώρο κοσμήματα. Πολλά κοσμήματα χρησιμοποιούν μη βιώσιμες για το περιβάλλον και μη φιλικές διαδικασίες κατασκευής. Η παραγωγή χρυσού, για παράδειγμα, είναι καταστροφική για το περιβάλλον όσον αφορά τις μεθόδους εξόρυξης ταινιών που χρησιμοποιούνται για τη συγκομιδή του καθώς και τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του, όπως το κυάνιο.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αναζητήσετε προϊόντα κοσμήματος που χρησιμοποιούν διαμάντια χωρίς συγκρούσεις, πολύτιμους λίθους δίκαιου εμπορίου και χρυσό και πλατίνα φιλικό προς το περιβάλλον. Επιπλέον, τα κοσμήματα που κατασκευάζονται με επίγνωση του περιβάλλοντος συχνά χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα ξύλα, επανεπεξεργασμένα μέταλλα και ανακυκλωμένα υλικά, όπως γυαλί και πλαστικό. Όλα αυτά τα υλικά ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Εδώ είναι μερικά από τα κύρια υλικά που πρέπει να αναζητήσετε όταν επιλέγετε αληθινά, φιλικά προς το περιβάλλον κοσμήματα:

Ανακυκλώσιμα υλικά

Το γυαλί, τα μέταλλα, το ξύλο, ακόμη και τα πλαστικά χρησιμοποιούνται σε ανακυκλωμένα κοσμήματα. Σε γενικές γραμμές, τα κοσμήματα που κατασκευάζονται με αυτά τα υλικά θα προωθήσουν αυτό το γεγονός καθώς είναι μικρής κλίμακας στην παραγωγή και συνήθως κατασκευάζονται από τοπικούς τεχνίτες ή πολύ μικρές επιχειρήσεις. Μέρος του πακέτου αυτού του είδους δώρου είναι η πρόκληση της χρήσης ενός υπάρχοντος υλικού αλλά σε ανακυκλωμένη μορφή, κάτι για το οποίο ο παραγωγός είναι περήφανος και θα σας ενημερώσει μέσω της διαδικασίας μάρκετινγκ.

Ανακτήθηκε

Τα μέταλλα συνήθως ανακτώνται από άλλες χρήσεις και χρησιμοποιούνται συχνά σε αυτόν τον τύπο παραγωγής κοσμημάτων. Τα μέταλλα συχνά απαιτούν κάποια πρόσθετη επεξεργασία για να χρησιμοποιηθούν με ανακυκλωμένο τρόπο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον καθαρισμό του υλικού ή την αναθέρμανση και στη συνέχεια τη διαμόρφωση του σε μια μορφή που προτιμά ο καλλιτέχνης ή ο παραγωγός. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι διαδικασίες έχουν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στο περιβάλλον, αλλά αξίζει να ρωτήσετε εάν δεν αναφέρεται σε μια ετικέτα ή περιγραφή προϊόντος. Το ξύλο, συμπεριλαμβανομένων των δέντρων και των κλαδιών που φυσικά πέφτουν στο δάσος, μπορεί επίσης να θεωρηθεί «ανακτημένο».

Πολύτιμοι λίθοι χωρίς συγκρούσεις και βιώσιμοι

Αν και δεν είναι απαραίτητα ανακυκλωμένο υλικό, οι πολύτιμοι λίθοι χωρίς συγκρούσεις γίνονται όλο και πιο σημαντικοί για τους καταναλωτές που αναζητούν οικολογικά κοσμήματα. Αναζητήστε πρότυπα θεμιτού εμπορίου και βιώσιμης παραγωγής και εξόρυξης ή επεξεργασίας, καθώς αντιπροσωπεύουν μια ανθρώπινη και μη καταστροφική προσέγγιση για το περιβάλλον. Δυστυχώς, τα διαμάντια, ακόμη και οι πηγές χωρίς συγκρούσεις από τον Καναδά, έχουν σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η μετάβαση με ένα εργαστηριακό διαμάντι ή πολύτιμο λίθο είναι βιώσιμο και καλή περιβαλλοντική πρακτική.

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των δώρων των γιορτών, μπορείτε να βρείτε και να δώσετε με σιγουριά οικολογικά κοσμήματα, φροντίστε απλώς να κάνετε μερικές ερωτήσεις. Είναι λογικό να κάνετε για αυτούς που δίνετε επίσης, καθώς και για το περιβάλλον.

Σχολιάστε