Κοσμήματα φιλικά προς το περιβάλλον

Όταν ακούτε τις λέξεις “Οικολογικό”, αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον και συμβάλλει στην πράσινη ζωή. Αυτά τα προϊόντα αποτρέπουν τη συμβολή στη ρύπανση του νερού, του αέρα και της γης. Τα φιλικά προς το περιβάλλον, ή φιλικά προς το περιβάλλον, κοσμήματα είναι μη τοξικά και παράγονται με τρόπους που δεν θα καταστρέφουν το οικοσύστημα. Πολλές φορές τα φιλικά προς το περιβάλλον κοσμήματα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά όπως ξύλο, πλαστικό, μέταλλο ή γυαλί. Σήμερα, πολλοί καταναλωτές αναζητούν πράσινες εναλλακτικές για πολλά διαφορετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων. Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι ένα κοινό θέμα κατά την κατασκευή κοσμημάτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Μια επιλογή για φιλικά προς το περιβάλλον κοσμήματα είναι να φοράτε estate ή vintage κοσμήματα. Αυτό το είδος κοσμήματος δεν απαιτεί νέα ενέργεια ή φυσικούς πόρους, κάτι που αποτελεί καλό παράδειγμα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης. Τα vintage ή αντίκες κοσμήματα, που είναι άκρως συλλεκτικά, προέρχονται από τον 18ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Σε μερικούς τεχνίτες ή κατασκευαστές κοσμημάτων αρέσει να παίρνουν μέρη από αντίκες και vintage κοσμήματα και να τα ξαναδουλεύουν σε νέα μοντέρνα κομμάτια. Κατά τη συναρμολόγηση νέων κοσμημάτων από αυτά τα παλιά κομμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χάντρες, τις καρφίτσες και τα ευρήματα. Μερικοί τεχνίτες χρησιμοποίησαν παλιά μαχαιροπήρουνα και ασημένια νομίσματα για να φτιάξουν οικολογικά κοσμήματα.

Ένα πράγμα που έχει συμβάλει στις συμβατικές μη υγιείς πρακτικές εξόρυξης είναι η κατασκευή κοσμημάτων με χρήση πολύτιμων λίθων και πολύτιμων μετάλλων. Κατά την εξόρυξη αυτών των πολύτιμων λίθων και των πολύτιμων μετάλλων, δημιουργείται μια μεγάλη ποσότητα επιβλαβών χημικών ουσιών και πετρωμάτων. Για παράδειγμα, χρειάζονται περίπου είκοσι τόνοι μεταλλεύματος για να ληφθεί αρκετός χρυσός για να κατασκευαστεί μια μπάντα.

Όταν δημιουργούν φιλικά προς το περιβάλλον κοσμήματα χρησιμοποιούν πλατίνα, χρυσό και ασήμι που ανακυκλώνονται και δεν εξορύσσονται. Μπορείτε να ανακτήσετε τα πολύτιμα μέταλλα πολλές φορές χωρίς να υποβαθμίσετε την ποιότητα. Μπορείτε να ανακτήσετε πολύτιμα μέταλλα μετά την κατανάλωση από αχρησιμοποίητα κοσμήματα και βιομηχανικές πηγές. Το μέταλλο στη συνέχεια λιώνει και εξευγενίζεται ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες δημιουργίες κοσμημάτων. Κάνοντάς το με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους και ενέργεια για την ανακύκλωση των πολύτιμων μετάλλων. Μειώνει επίσης τη ζήτηση για μέταλλα που πρέπει να εξορυχθούν.

Οι πολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνται σε κοσμήματα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον αποκτώνται από φιλικές προς το περιβάλλον πηγές. Αυτά τα μικρής κλίμακας ορυχεία χρησιμοποιούν τεχνικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν αναπτυχθεί για το οικολογικό εμπόριο κοσμημάτων. Αυτά τα ορυχεία πρέπει να τηρούν προσεκτικά αρχεία για την προέλευση των πολύτιμων λίθων, τις πρακτικές εξόρυξης και τις συνθήκες εργασίας. Πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές, ώστε να μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η εξόρυξη αυτών των πολύτιμων λίθων δεν συμβάλλει σε κοινωνικά ή περιβαλλοντικά προβλήματα

Οι τεχνίτες που τους αρέσει να φτιάχνουν φιλικά προς το περιβάλλον κοσμήματα θα πρέπει να αρχίσουν να πηγαίνουν σε γκαράζ και πωλήσεις ακινήτων για να πάρουν το υλικό τους. Μπορείτε να βρείτε μερικά υπέροχα vintage κοσμήματα που μπορούν να μετατραπούν σε μοναδικά κομμάτια. Υπάρχουν πολλές ιδέες στο διαδίκτυο για την κατασκευή οικολογικών κοσμημάτων.

Σχολιάστε