Κοίταξαν το ψωμί του φτωχού
Ο δήμος Μπασακσεχίρ του AKP έχει εφαρμόσει κανόνες για τους συλλέκτες χαρτιού. Όσοι δεν φορούν τα καθορισμένα ρούχα, όσοι δεν συλλέγουν χαρτί για δύο ημέρες χωρίς δικαιολογία, όσοι είναι «κακόοι» και όσοι πάνε εκτός περιφέρειας θα απαγορεύεται να συλλέγουν χαρτί.

Ισμαήλ ΑΡΙ

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης Μπασακσεχίρ του ΑΚΡ έχει πλέον βάλει στο στόχαστρο τους πολίτες που κερδίζουν τα προς το ζην συλλέγοντας χαρτί και συσκευασίες και αυτοαποκαλούνται «τράβηδες ρίκσο».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νοεμβρίου συζητήθηκε ο Κανονισμός για τους κανόνες και τις αρχές εργασίας των ανεξάρτητων συλλεκτών απορριμμάτων που εκπόνησε η δημοτική διοίκηση. Η αξιοσημείωτη ρύθμιση υποστηρίχθηκε ότι «οργανώθηκε από συλλέκτες ανακυκλώσιμων απορριμμάτων όπως πλαστικό, χαρτί και μέταλλο σε όλη την περιοχή».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ «ΦΑΙΝΟΥΝ ΚΑΚΗ».

Παρά τις αντιρρήσεις των μελών του συμβουλίου του CHP, οι κανονισμοί και οι κανόνες που εγκρίθηκαν με τις ψήφους των μελών των συμβουλίων του AKP και του MHP και τέθηκαν σε ισχύ έχουν ως εξής:

– Όσοι συλλέγουν χαρτί και συσκευασίες θα πάνε στο δήμο και θα συμπληρώσουν την αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Εάν το Αστυνομικό Τμήμα της Περιφέρειας Μπασακσεχίρ το κρίνει σκόπιμο, θα τους δοθεί μια «Κάρτα ανεξάρτητης συλλογής μηδενικών απορριμμάτων» και θα τους επιτραπεί να εργαστούν.

– Θα δίνουν και θα φορούν ρούχα εργασίας σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει ο δήμος.

– Δεν θα μπορούν να συλλέγουν χαρτί εκτός περιοχής.

– Θα δώσουν τα χαρτιά που συγκεντρώθηκαν μόνο στον τόπο που ορίζει ο δήμος.

– Εάν δεν φέρει το δελτίο ταυτότητας που εκδόθηκε από τον δήμο και δεν φορεθεί ο υποχρεωτικός ρουχισμός, δεν μπορούν να συλλέξουν χαρτί.

– Έχετε το δικαίωμα να μην συλλέξετε χαρτί το πολύ για δύο ημέρες χωρίς δικαιολογία.

– Απαγορεύεται να φαίνονται άσχημα.

– Όσοι παραβιάζουν τους καθορισμένους κανόνες θα ειδοποιηθούν πρώτα, στη συνέχεια θα τους απαγορευτεί η συλλογή χαρτιού για περίοδο τριών μηνών και για την τρίτη παράβαση θα τους απαγορευτεί καθόλου η συλλογή χαρτιού.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΑ

Το μέλος του CHP Divan Enser Shenturk δήλωσε σε δήλωση στο BirGun: «Αυτός ο κανονισμός είναι αντιδημοκρατικός. Όταν υπάρχει τόση ανεργία και φτώχεια στη χώρα μας, κοιτάζουν ακόμα και τη δουλειά αυτών που δουλεύουν στο δρόμο με δικά τους μέσα. Αυτό είναι βάναυσο. Εφόσον η πλειοψηφία ήταν στη Λαϊκή Συμμαχία, πέρασαν το καταστατικό από το ΤΒΜΜ. Είναι σαφές ότι η νομοθεσία θα κάνει έρευνα ασφάλειας για τους συλλέκτες χαρτιού. Είναι λάθος όμως ο δήμος να κάνει ένα τέτοιο βήμα. «Εδώ υπάρχει κέρδος και θέλουν να το δώσουν στον κύκλο τους.

ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΟΒΕΡΟΙ ΟΡΟΙ

Ο Beyzade Kayabaşı, Επικεφαλής της Περιφέρειας του CHP Basakşehir, δήλωσε: «Επιβάλλουν αυστηρούς όρους στους ανθρώπους που μαζεύουν την εργασία τους από τα σκουπίδια». αυτή η επιχείρηση. Δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν από έξω να κάνει αυτή τη δουλειά. Ως δήμος θέλουν να διαχειρίζονται εργαζόμενους που δεν έχουν προστασία ή ασφάλιση. Ο δήμος ήδη αγοράζει χαρτί από τοποθεσίες και εργοστάσια, αλλά στηρίζονται επίσης σε χαρτοσυλλέκτες που ονομάζονται rickshaws. Ο δήμος Μπασακσεχίρ δεν έλαβε δεκάρα από την ανακύκλωση. Πολλοί δήμοι κάνουν διαγωνισμούς για ανακύκλωση και λαμβάνουν χρήματα από εταιρείες. «Ο δήμος του Μπασακσεχίρ έδωσε αυτό το έργο στην εταιρεία του και δεν έχουμε πληροφορίες για το τι κάνει».

Κάντε κλικ για τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top