Κατασκευή σκαφών από ίνες γυαλιού – Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Τα σκάφη είχαν πάντα μια αρχή κατασκευής, ότι το χρησιμοποιούμενο υλικό πρέπει να είναι ελαφρύ και ταυτόχρονα ανθεκτικό. Από αυτή την άποψη, το fiberglass έχει γίνει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εκτός από το αλουμίνιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σκάφη αλουμινίου έχουν μεγάλη ζήτηση στις μέρες μας, αλλά και τα σκάφη από υαλοβάμβακα δεν πρέπει να μείνουν πίσω. Με το αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων για το ψάρεμα και την κωπηλασία, οι περισσότεροι θέλουν να έχουν ένα σκάφος για προσωπική τους χρήση.

Πολλά είναι διαθέσιμα στην αγορά, αλλά η κατασκευή του δικού σας σκάφους είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Ωστόσο, παρά την τεράστια δημοτικότητα των σκαφών από υαλοβάμβακα, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα καθώς και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κατασκευή σκαφών από fiberglass.

Αρχικά, θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα της κατασκευής σκαφών από υαλοβάμβακα. Το πολύ πρωταρχικό πλεονέκτημα είναι ότι η συντήρηση μειώνεται δραστικά. Δεν χρειάζεται να φροντίζετε συνεχώς να μην τρώγεται, όπως μια ξύλινη βάρκα, ή να μην δημιουργεί βαθουλώματα στα πλάγια που μπορεί να διαταράσσουν την ισορροπία του κέντρου άνωσης, όπως σε ένα σκάφος αλουμινίου. Για την κατασκευή σκαφών από υαλοβάμβακα, η γάστρα σας θα είναι ενιαία, συνεχής χωρίς συναρμολόγηση.

Επιπλέον, το σκάφος σας θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό από κάθε είδους σήψη όπως σε ένα ξύλινο σκάφος. Επιπλέον, δεν θα συμβεί συρρίκνωση της σανίδας, είναι πλαστικό και δεν θα επηρεαστεί από την υγρασία του κλίματος. Ένα ακόμη σημαντικό σημείο είναι ότι το αδρανές υαλοβάμβακα δεν θα οδηγήσει σε ηλεκτρόλυση ή διάβρωση όταν βρίσκεται στο νερό. Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση με τα σκάφη αλουμινίου.

Το καλύτερο μέρος του κτιρίου του σκάφους από αλουμίνιο είναι ότι η κατασκευή είναι εξαιρετικά απλή. Θα πρέπει απλώς να φτιάξετε ένα καλούπι και στη συνέχεια να παραχθούν η μία μετά την άλλη πανομοιότυπες γάστρες. Επίσης, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο. Θυμάστε πόσο χρόνο χρειάζεστε για να μάθετε ένα ξύλινο σκάφος; Μια κατασκευή σκαφών από υαλοβάμβακα χρειάζεται το ένα τέταρτο γιατί δεν απαιτείται δεξιότητα, απλά πρέπει να αποκτήσετε μια βασική εκπαίδευση και να φτιάξετε το καλούπι. Η υπόλοιπη τελειότητα και ομορφιά θα έρθει από μόνη της.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα της κατασκευής σκαφών από fiberglass. Αυτά είναι: δεν μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σκάφος από οποιοδήποτε fiberglass. πρέπει να τα εισάγετε ανά πάσα στιγμή. Αυτή μπορεί να είναι μια βαριά δουλειά, κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε ένα σκάφος, θα πρέπει να κάνετε εισαγωγή. Θα πρέπει να προκαθορίσετε ποιο στυλ σκάφους θα φτιάξετε, δεν υπάρχει επιλογή αλλαγής αφού διορθώσετε το σχέδιο και τα καλούπια σας.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που απαιτεί μια ομάδα τεχνικών και θα πρέπει επίσης να τους διατηρήσετε ό,τι κι αν γίνει. Τέλος, εάν κάνετε βάρκα κοντά σε ένα υδάτινο σώμα απόβλητων εργοστασίων, το σκάφος θα έχει πιθανότητες χημικής ουσίας. ζημιά και να σας προκαλέσει πόνο για την τεράστια επένδυση που είχατε κάνει σε αυτό το σκάφος.

Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι το αξιοπρεπές λογισμικό σχεδιασμού σκαφών σας βοηθά να φτιάξετε το σκάφος των ονείρων σας.

Πιθανώς η καλύτερη ιδέα είναι να αποκτήσετε κάποιου είδους λογισμικό σχεδίασης σκαφών 3D που είναι προσιτό, εύκολο και ευέλικτο στη χρήση και είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε, από τον χομπίστα κατασκευαστή μοντέλων σκαφών έως επαγγελματίες παραγωγούς μαζικών πλοίων.

Σχολιάστε