Κίνδυνοι των προϊόντων καθαρισμού – Ή πώς να καθαρίσετε το πράσινο

Με τα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού υπάρχει πάντα μια άλλη πλευρά. Όσο πιο αποτελεσματικά, συγκεντρωμένα και πιο γρήγορα γίνονται, τόσο περισσότερες τοξικές χημικές ουσίες φέρνουν στο σπίτι σας και στο περιβάλλον. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κάνουν το μέρος τους και να επιλέγουν πιο πράσινα προϊόντα για να αποφύγουν τους κινδύνους των προϊόντων καθαρισμού, αλλά δεν είναι όλοι πρόθυμοι να γίνουν εντελώς τραγανοί και να κάνουν τα καθαριστικά του σπιτιού τους με ξύδι και μαγειρική σόδα. Τα πράσινα προϊόντα καθαρισμού είναι διαθέσιμα σε παντοπωλεία και στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι ποιο συστατικό είναι το πιο τοξικό και δεν πρέπει να υπάρχει σε αυτό που αγοράζουμε.

Γιατί Clean Green

Πριν ξεκινήσουμε με τη λίστα των χημικών ουσιών που πρέπει να αποφύγουμε και τους κινδύνους των προϊόντων καθαρισμού, ας ξεκινήσουμε με το «γιατί» κάποιος πρέπει να θέλει να κάνει Clean Green:

  • Αποφύγετε τον ανθυγιεινό αέρα: Γνωρίζατε ότι η ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας είναι 2 φορές – 5 φορές χειρότερη από τον εξωτερικό αέρα; Τα άτομα με αλλεργίες και άσθμα μπορούν πιθανώς να το επιβεβαιώσουν. Τα παραδοσιακά εμπορικά καθαριστικά ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για αυτή την τοξικότητα στον αέρα. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού οικιακής χρήσης, εμφανίζεται μια διαδικασία που ονομάζεται «εξαγωγή αερίων» και πολύ τοξικοί αναθυμιάσεις διαφεύγουν από τα προϊόντα, γεγονός που κάνει τον αέρα που αναπνέετε στο σπίτι σας τοξικό.
  • Σταματήστε τα υπερμικρόβια: Ο Δαρβίνος το έχει αποδείξει, οι ζωντανοί οργανισμοί εξελίσσονται, προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους. Έτσι, η έκθεση μικροβίων σε αντιβακτηριακό σαπούνι θα δημιουργήσει ανθεκτικά μικρόβια, ή Υπερμικρόβια, που είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν όταν πραγματικά χρειάζονται. Μια άλλη αρνητική πλευρά των αντιβακτηριακών προϊόντων είναι ότι σκοτώνουν όλους τους μικροοργανισμούς, χωρίς διάκριση, πράγμα που σημαίνει ότι καταστρέφουν επίσης τα «καλά» βακτήρια που βοηθούν πραγματικά το σώμα σας να κρατά υπό έλεγχο τα κακά σφάλματα.
  • Μειώστε τα απόβλητα: Πάρα πολλά προϊόντα καθαρισμού γίνονται μίας χρήσης, που σημαίνει περισσότερη παραγωγή και περισσότερη αποστολή και επομένως αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από τα φορτηγά παράδοσης. Η εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπεύθυνη για πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η όξινη βροχή, η ομίχλη, η καταστροφή του όζοντος και η καταστροφή των δασών.

Φυσικά, το πράσινο είναι πολύ ευρύτερο από τα οικιακά καθαριστικά. Αλλά για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, θα επικεντρωθούμε στους κινδύνους των προϊόντων καθαρισμού. Βασικά, πώς να καθαρίσετε το πράσινο.

Πώς να καθαρίσετε το πράσινο

Παρακάτω λοιπόν είναι μια σύντομη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χημικές ουσίες που βρίσκονται πολύ συχνά σε προϊόντα οικιακού καθαρισμού:

  1. Φορμαλδεΰδη: Η φορμαλδεΰδη είναι γνωστή ως καρκινογόνο και αλλεργιογόνο που μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τους βλεννογόνους και το αναπνευστικό σύστημα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους, εξανθήματα, κνίδωση, ζάλη, ναυτία και χρόνια κόπωση. Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί επίσης να προκαλέσει: καρδιακούς παλμούς, λοιμώξεις του αυτιού, προβλήματα ύπνου, απώλεια μνήμης, προβλήματα συγκέντρωσης, κατάθλιψη, αδυναμία, ημικρανίες, κοιλιακό άλγος, πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες και δυσκολία στην αναπνοή. Η φορμαλδεΰδη δυστυχώς βρίσκεται σε εκατοντάδες προϊόντα όπως αποσμητικά χώρου, γυαλιστικά επίπλων, καθαριστικά λεκέδων πλυντηρίου και μαλακτικό υφασμάτων.
  2. Υποχλωριώδες νάτριο: Το υποχλωριώδες νάτριο είναι διαβρωτικό για το δέρμα και την επένδυση της μύτης του στόματος και του λαιμού. Οι αναθυμιάσεις του είναι ερεθιστικοί για τα μάτια και την αναπνευστική οδό. Είναι επιβλαβές ή θανατηφόρο σε περίπτωση κατάποσης. Πολύ τοξικό αέριο σχηματίζεται όταν αναμιγνύεται με αμμωνία. Το υποχλωριώδες νάτριο βρίσκεται στα λευκαντικά με χλώριο, στα καθαριστικά για όλες τις χρήσεις και στο μπάνιο. Κάθε μέρα, κατά μέσο όρο 109 κλήσεις δέχονται τα Κέντρα Ελέγχου Δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ σχετικά με την έκθεση σε υποχλωριώδες νάτριο.
  3. Αμμωνία: Οι αναθυμιάσεις αμμωνίας μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια και τους πνεύμονες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκαύματα ή εξανθήματα στο δέρμα. Η κατάποση αμμωνίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο στόμα, το λαιμό και το στομάχι και μπορεί να είναι θανατηφόρα. Η αμμωνία μπορεί να οδηγήσει σε οφθαλμική βλάβη και προσωρινή ή μόνιμη τύφλωση. Πολύ τοξικό αέριο σχηματίζεται όταν αναμιγνύεται με υποχλωριώδες νάτριο. Η αμμωνία μπορεί να βρεθεί σε καθαριστικά για όλες τις χρήσεις καθώς και σε καθαριστικά γυαλιού, πορσελάνης, ανοξείδωτου χάλυβα και σε καθαριστικά.

Η μείωση της ποσότητας τοξικών χημικών ουσιών στα οικιακά καθαριστικά σας είναι ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα προς μια πιο πράσινη ζωή. Αφιερώστε χρόνο για να βρείτε τουλάχιστον προϊόντα που δεν περιέχουν λευκαντικό, αμμωνία και φορμαλδεΰδη.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την οικογένειά σας από τους κινδύνους των προϊόντων καθαρισμού όταν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε τα δικά σας ατελέσφορος καθαρίστριες ή τρέχετε στην πόλη σε ακριβά φυσικά καταστήματα; Πάρε το δικό μου Δωρεάν αναφορά για να ανακαλύψετε 4 απλά βήματα για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλέστερο, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top