Ευρωπαϊκή Στατιστική ΥπηρεσίαΣύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Eurostat την Τρίτη (14 Νοεμβρίου), η Τουρκία θα είναι το 2022. Ευρωπαϊκή Ένωση(ΕΕ) έγινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ανακυκλώσιμων πλαστικών απορριμμάτων. Τα πιο ανακυκλώσιμα απόβλητα που εξήχθησαν εκτός ΕΕ το 2022 είναι: χαρτί, πλαστικό και έκκεντρο συνέβη.
‣[2022’nin ardından] Τα ανθρώπινα όργανα περιέχουν πλαστικά, ξένα απόβλητα, βιομηχανική ρύπανση κ.λπ
‣ Αλληλεγγύη 40 οργανώσεων: Οι δημοσιογράφοι που ερευνούν το εμπόριο πλαστικών απορριμμάτων δέχονται επίθεση
‣Στα Άδανα, δύο δημοσιογράφοι που ερευνούσαν τα εισαγόμενα απόβλητα ξυλοκοπήθηκαν από τις εταιρείες
Το BBC μεταδόθηκε στα Τουρκικά Σύμφωνα με την είδηση; Η Τουρκία εισήγαγε 319.000 τόνους, που ισοδυναμεί με το 29% του συνόλου του ανακυκλώσιμου πλαστικού που αποστέλλεται εκτός ΕΕ. Μοιραστείτε με 17 τοις εκατό Ινδονησία και μερίδιο 15%. Μαλαισία κοίταξε.
Το 2022, οι χώρες της ΕΕ εξήγαγαν 1,1 εκατομμύρια τόνους ανακυκλώσιμων πλαστικών προϊόντων σε χώρες εκτός ΕΕ. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Πέρυσι, η Τουρκία παρήγαγε τα περισσότερα ανακυκλώσιμα προϊόντα στην ΕΕ με όγκο 588.000 τόνων. χαρτί έγινε μια από τις χώρες εισαγωγής. Το 29 τοις εκατό των συνολικών 4,9 εκατομμυρίων τόνων εξαγωγών ανακυκλώσιμου χαρτιού της ΕΕ Ινδίαπρος την; 19 τοις εκατό Ινδονησίακαι το 12 τοις εκατό έγινε στην Τουρκία.
Η ΕΕ εξήγαγε συνολικά 6,4 εκατομμύρια τόνους ανακυκλώσιμου χαρτιού, πλαστικού και γυαλιού εκτός των συνόρων της το 2022. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,4 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021. Αυτό σημαίνει ότι έχει μειωθεί περισσότερο από 35 τοις εκατό σε σύγκριση με το έτος βάσης του 2010. Πέρυσι, οι χώρες της Κοινοπολιτείας εξήγαγαν ανακυκλώσιμο χαρτί αξίας 930 εκατ. ευρώ, ανακυκλώσιμο πλαστικό αξίας 423 εκατ. ευρώ και ανακυκλώσιμο γυαλί αξίας 25 εκατ. ευρώ.
‣Τι μας λέει το έργο του ΟΗΕ Plastic Pact zero;
‣Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων της Συμφωνίας για τα Πλαστικά
‣ Μπορεί το Plastics Deal Zero Project να περιορίσει το εμπόριο πλαστικών απορριμμάτων;
Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλαστικών στην Τουρκία και όσοι ζουν γύρω από τις εγκαταστάσεις βασικά δικαιώματα υγείαςΕίπε ότι απειλείται. Η οργάνωση πραγματοποίησε συνεντεύξεις με εργαζομένους σε επιχειρήσεις και μοιράστηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι παραπονέθηκαν για αναπνευστικές παθήσεις, χρόνιους πονοκεφάλους και δερματικά προβλήματα και ότι δεν χρησιμοποιούσαν προστατευτικό εξοπλισμό κατά των επαγγελματικών ασθενειών και υπηρεσίες υγείας ενώ εργάζονταν.
‣ Έκθεση του HRW: Εννιάχρονα παιδιά στην Τουρκία εργάζονται σε εργοστάσια πλαστικών απορριμμάτων σε βάρος της υγείας τους

Φωτογραφία: Mohammad Ponir Hossain / Reuters
Η Τουρκία έγινε η χώρα που δέχεται τα περισσότερα απόβλητα από την ΕΕ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τις εξαγωγές αποβλήτων για το 2021. Η Τουρκία ήταν η χώρα που εισήγαγε τα περισσότερα απόβλητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 14,7 εκατομμύρια τόνους. Όλα εξάγονται από την Ε.Ε ΠαλιοσίδεραΠερίπου τα δύο τρίτα των 13,1 εκατομμυρίων τόνων στάλθηκαν στην Τουρκία. Βρίσκεται στις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκή Κοινότητα Χάλυβα (EUROFER) επέκρινε την ΕΕ για «εξαγωγή παλιοσίδερων σε τρίτες χώρες με χαμηλά περιβαλλοντικά, κλιματικά, εργασιακά και κοινωνικά πρότυπα».
‣Έρευνα: Οι εξαγωγές πλαστικών απορριμμάτων σε χώρες εκτός του ΟΟΣΑ υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό που λέγεται
‣Ανακοινώθηκαν οι 10 κορυφαίες εταιρείες που παράγουν τη μεγαλύτερη πλαστική ρύπανση
‣ Εντοπίστηκε η πρώτη ασθένεια που προκαλείται από πλαστικά απόβλητα
το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νωρίτερα φέτος, υιοθέτησε αυστηρότερες διαδικασίες και ελέγχους για τις μεταφορές απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου νομοσχεδίου που απαγορεύει τη μεταφορά όλων των απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής.
‣ Έκθεση: Η πλαστική ρύπανση θα μπορούσε να μειωθεί κατά 80 τοις εκατό με παγκόσμια συμφωνία
‣Δηλητήριο εξαπλώνεται στην εγκατάσταση εισαγωγής πλαστικών απορριμμάτων στη Μερσίνα
‣ Απαγόρευση πλαστικών μίας χρήσης της ΤΔΒΚ