Η ανακύκλωση πλαστικού είναι σημαντική

Τα πλαστικά προϊόντα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας καθώς πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης είναι κατασκευασμένα από κάποιο είδος πλαστικού. Ειδικά δοχεία εκδηλώσεων συλλέγουν τόνους πλαστικών μπουκαλιών σε πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις. Το πλαστικό έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα υλικά καθώς κοστίζει λιγότερο, αντιστέκεται στη διάβρωση και είναι πολύ εύκαμπτο και ισχυρό. Ενώ όλες αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν το ιδανικό υλικό για την παραγωγή πολλών ουσιών, τα απορρίμματα πλαστικού μπορεί να αποτελούν απειλή για το περιβάλλον. Οι κάδοι ανακύκλωσης δίπλα στο κράσπεδο είναι απόδειξη της ποσότητας πλαστικών που χρησιμοποιούμε. Κάθε θάλαμος θα πρέπει να έχει μερικά δοχεία ανακύκλωσης Bullsye ακριβώς δίπλα στα δοχεία ανακύκλωσης Rubbermaid

Ανάγκη για ανακύκλωση πλαστικού: Λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα πλαστικά προϊόντα, η χρήση του έχει αυξήσει τα πλαστικά απόβλητα. Το πλαστικό έχει την ιδιότητα να μην αποσυντίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι αν πεταχτεί σε χωματερές θα χρειαστούν χιλιάδες χρόνια για να αποσυντεθεί. Η κατασκευή πλαστικού καταναλώνει επίσης νερό και απελευθερώνει αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Το πλαστικό με μικρό βάρος μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις εύκολα με νερό ή αέρα. Είναι επίσης υπεύθυνο για το θάνατο πολλών ζώων, ψαριών και πτηνών. Ως εκ τούτου, είναι η ανάγκη της ώρας που τα πλαστικά προϊόντα πρέπει να ανακυκλώνονται και να μην καταλήγουν σε χωματερές.

Ανακύκλωση πλαστικών και προκλήσεις: Η ανακύκλωση πλαστικών προσφέρει μια βιώσιμη λύση σε αυτά τα προβλήματα. Περιλαμβάνει τη διάσπαση των χρησιμοποιημένων πλαστικών προϊόντων και τη μεταμόρφωσή τους σε χρησιμοποιήσιμα προϊόντα. Η ανακύκλωση πλαστικού, ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολη όσο η ανακύκλωση κάποιων άλλων υλικών όπως τα μέταλλα και το γυαλί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αντίθεση με μέταλλα όπως το αλουμίνιο που μπορούν να αναμειχθούν με άλλα προϊόντα αλουμινίου και στη συνέχεια να ανακυκλωθούν, το πλαστικό διατίθεται σε πολλούς τύπους, καθένας από τους οποίους φέρει έναν κωδικό αναγνώρισης ρητίνης. Τα πλαστικά με διαφορετικούς κωδικούς ρητίνης πρέπει να ανακυκλώνονται χωριστά.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε: Ακολουθήστε τα τρία Rs. Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση. Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση πλαστικού – αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις χαρτιού, υφάσματος κ.λπ. Επαναχρησιμοποίηση: προσπαθήστε να επαναχρησιμοποιήσετε πλαστικά προϊόντα όσες φορές μπορείτε – πηγαίνετε για αναπλήρωση προϊόντων αντί για νέα πλαστικά δοχεία και Ανακυκλώστε: μάθετε τα βασικά της ανακύκλωσης πλαστικών. Το πρώτο πράγμα σχετικά με την ανακύκλωση πλαστικού είναι να προσδιορίσετε τους τύπους πλαστικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι δύσκολο καθώς τα περισσότερα μπουκάλια και δοχεία το έχουν αυτό που αναφέρεται πάνω τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει το πλαστικό πριν το στείλετε για ανακύκλωση, ώστε να μην μολύνει τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, στριμώξτε και πιέστε τα πλαστικά μπουκάλια και τα δοχεία, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στους κάδους ανακύκλωσης και στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και, τέλος, χρησιμοποιήστε και προωθήστε τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού.

Για να σας βοηθήσουμε στις προσπάθειές σας για ανακύκλωση, υπάρχουν πολλοί τύποι κάδων ανακύκλωσης και όλα τα μεγέθη και διαφορετικά σχήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top