Εμβάπτιση Επίδραση Θερμομέτρου

Σε αυτήν την ανάρτηση του άρθρου θα μοιραστώ την επίδραση της βύθισης του θερμομέτρου, ένα θερμόμετρο υγρού σε γυαλί είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους συσκευών μέτρησης θερμοκρασίας. Αποτελείται από μια μεγάλη γυάλινη λάμπα στο κάτω και τριχοειδές σωλήνα με την κλίμακα και τον βολβό πλήρωσης υγρού και το τμήμα του τριχοειδούς. Επιπλέον στο μικρότερο λαμπτήρα ενσωματώνεται γενικά υπερβαίνει, ένα ευρέως ο λαμπτήρας τρύπες το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, η διαστολή του υγρού συγκρίνεται με μεγαλύτερη διαστολή που υποδεικνύεται από χαραγμένες έννοιες.

Η μεγαλύτερη ευαισθησία στη θερμοκρασία είναι σε έναν λαμπτήρα όπου ο μεγαλύτερος όγκος υγρού περιέχεται ροή σε όλο το τμήμα ενός ποτηριού. Τα θερμόμετρα είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία με διακυμάνσεις θερμοκρασίας. το στέλεχος και μόνο υγρό χώρο και κύμα μέγιστη ακρίβεια επιτυγχάνεται. είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πώς ένα γυάλινο θερμόμετρο πρέπει να καθορίζεται στη θερμοκρασία.

Ο μέγιστος έλεγχος επιτυγχάνεται όταν το πλήρες θερμόμετρο είναι πλήρως βυθισμένο σε ένα μέσο ομοιόμορφης θερμοκρασίας, αλλά πρακτικά αυτό δεν είναι δυνατό όταν το μέσο είναι υγρό. Ένα συνηθισμένο πρόωρο βυθισμένο με το κατάλληλο βάθος βύθισης με το κατάλληλο προδιαγεγραμμένο για αυτήν την κατάσταση μόνο που αυτή η τεχνική δεν εξασφαλίζει την απόλυτη ομοιόμορφη λειτουργία επειδή η άνω θέση του στελέχους εξακολουθεί να υπόκειται σε ορισμένες διακυμάνσεις στην κατάσταση του περιβάλλοντος.

Το θερμόμετρο υγρού σε γυαλί κατασκευάζεται συνήθως σε δύο τύπους

1. Ολική βύθιση

2. Μερική βύθιση

Το θερμόμετρο τύπου ολικής βύθισης είναι βαθμονομημένο ώστε να διαβάζεται σωστά όταν βυθίζεται για να προσδιορίσει το εκφραζόμενο τμήμα του μήκους και του πλάτους έχει διαφορά θερμοκρασίας από αυτό κατά τη βαθμονόμηση, η διόρθωση πρέπει να εφαρμοστεί στην ανάγνωση. Για να εφαρμοστεί μια διόρθωση πρέπει να εφαρμοστεί η ένδειξη για να εφαρμοστεί μια διόρθωση, ένα μικρό βοηθητικό θερμόμετρο είναι προσαρτημένο κοντά στο στέλεχος του θερμομέτρου που πρόκειται να διορθωθεί. Αυτό γίνεται για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του αναδυόμενου στελέχους, της τρέχουσας βύθισης, αλλά με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος αέρα διαφορετική από αυτή της αρχικής συνθήκης βαθμονόμησης, η διόρθωση που θα εφαρμοστεί μπορεί να υπολογιστεί ως

σωστή θερμοκρασία = μετρούμενη θερμοκρασία + διόρθωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top