Εκστρατεία καθαρισμού για τα 100 χρόνια στο δάσος Άιδου – Εφημερίδα Kartal

Με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Μηδενικών Αποβλήτων του Δήμου Καρτάλ, του CEVKO (Ταμείο Περιβαλλοντικής Προστασίας και Διάθεσης Απορριμμάτων Συσκευασίας) και εργαζομένων φαρμακευτικής εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες περιβαλλοντικού καθαρισμού στο δάσος της Άιδου στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την Δημοκρατία.

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, τα ακόλουθα αντικείμενα πετάχτηκαν τυχαία στο δάσος σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλιά κορυφογραμμή του δάσους της Άιδου. Συλλέγονται ανακυκλώσιμα υλικά όπως μέταλλο, πλαστικό γυαλί, πλαστικό, γυαλί και χαρτί.

Ο Υπεύθυνος Κλιματικής Αλλαγής και Μηδενικών Αποβλήτων Δήμου Καρτάλ Δρ. Η Ντιλέκ Καρς συμμετείχε και ενημέρωσε τους εθελοντές. Στο τέλος της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν δεκάδες σακούλες απορριμμάτων από τη Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής και Μηδενικών Αποβλήτων του Δήμου Καρτάλ.

Οι περιβαλλοντικοί εθελοντές συνέλεξαν τα απορρίμματα που άφησαν οι εκδρομείς και οι αλκοολικοί στην εκδήλωση. Απόβλητα όπως μέταλλο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής και Μηδενικών Αποβλήτων του Δήμου Kartal και ανακυκλώθηκαν.

Ο Υπεύθυνος Κλιματικής Αλλαγής και Μηδενικών Αποβλήτων Δρ. Η Ντιλέκ Καρς έδωσε μια σύντομη ομιλία στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης και είπε ότι διοργανώνουν εργασίες καθαρισμού στο δάσος της Άιδου κάθε χρόνο σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και είπε:

«Σαν διεύθυνση θέλαμε να διοργανώσουμε μια εκπαιδευτική εκδήλωση γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της Δημοκρατίας μας. Εδώ εργαζόμενοι της CHEVKO και μια φαρμακευτική εταιρεία συνέβαλαν εθελοντικά στον καθαρισμό του περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι ήταν Σάββατο και ο καιρός ήταν όμορφος.

Όλοι θέλαμε να γιορτάσουμε τη Δημοκρατία μας έτσι. Ο Μεγάλος Ηγέτης Γκαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ έχει μια πολύ όμορφη ρήση για το περιβάλλον και τη φύση. Ο Ατατούρκ λέει: «Ο σεβασμός στη φύση είναι η συνείδηση ​​του μυαλού». Παίρνουμε αυτό το ρητό ως οδηγό μας. Εδώ, όχι μόνο μαζεύουμε τα σκουπίδια που αφήνουν οι εκδρομείς, αλλά δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και στην ανακύκλωση των απορριμμάτων. Γιατί στη φύση τα οργανικά απόβλητα μετατρέπονται σε κομπόστ. Ωστόσο; Απόβλητα όπως πλαστικό, γυαλί, νάιλον σακούλες, χαρτί και χαρτόνι χρειάζονται πολλά χρόνια για να εξαφανιστούν στη φύση.

«Εκ μέρους της Διεύθυνσής μας και του Δημάρχου μας κ. Gökhan Yüksel, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στον καθαρισμό εδώ και προστάτευσαν τη φύση».

Εθελοντές βούτηξαν στο δάσος με ανακυκλωμένες σακούλες και γάντια και επέστρεψαν με δεκάδες σακούλες απορριμμάτων, ειδικά μπουκάλια. Στην εκδήλωση ανακυκλώθηκαν περίπου 30 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top