Εισαγωγή στην Ανακύκλωση Χαρτιού

Για όσους θέλουν να μειώσουν τη ροή των απορριμμάτων, η ανακύκλωση χαρτιού είναι ο τέλειος τρόπος για να το κάνουν. Ειδικά από τη στιγμή που το χαρτί σπαταλιέται σε μεγάλες ποσότητες όλο το χρόνο. Αυτή η διαδικασία συνεπάγεται την ανάκτηση πολλών ινών από το χαρτί, οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να μετατραπούν σε χαρτόνι, νέο χαρτί ή διάφορα είδη χαρτιού. Είναι αλήθεια ότι η ανακύκλωση χαρτιού δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η ανακύκλωση μετάλλου ή γυαλιού, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το περιβάλλον και να διατηρήσετε τους πόρους.

Όταν αποφασίζετε να ανακυκλώσετε χαρτί, καταφέρνετε να μειώσετε τα απόβλητα ή το νερό, την ενέργεια, τα δέντρα και τον αριθμό των ρύπων που εκπέμπονται από τα φυτά που μετατρέπονται σε χαρτί. Μελέτες υποστηρίζουν ότι η ανακύκλωση χαρτιού μπορεί να έχει 40% υψηλότερη αποτελεσματικότητα από την κατασκευή χαρτιού από το τίποτα με οικολογικό τρόπο. Όσοι θέλουν να ανακυκλώσουν με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μπορούν να χρησιμοποιήσουν μη τοξικά στοιχεία λεύκανσης, εναλλακτική ενέργεια και ανακτημένο νερό για να επεξεργαστούν το χαρτί (όχι γλυκό νερό).

Ο καταναλωτής είναι αυτός που ξεκινά την ανακύκλωση. Αυτός ή αυτή διαχωρίζει τα είδη χαρτιού σε κάδους ανακύκλωσης. Όλο το χαρτί μπορεί να ανακυκλωθεί και στη συνέχεια οι εξειδικευμένες εταιρείες επιλέγουν γυαλιστερό, ματ ή έγχρωμο χαρτί και χαρτόνι. Σε περίπτωση που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν ένα είδος προϊόντος κατασκευασμένο από χαρτί, αυτές οι εταιρείες πωλούν αυτά τα είδη στις εταιρείες που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Στον χώρο που ασχολείται με την ανακύκλωση, το χαρτί χωρίζεται σε συνδετήρες, τύπους, συνδετήρες κ.λπ., εξαλείφοντας τους ρύπους.

Το επόμενο βήμα είναι να κόψετε το χαρτί και να το ανακατέψετε με νερό. Αυτός ο συνδυασμός είναι παρόμοιος με ένα σάπια φύλλα που επεξεργάζονται με μούλιασμα και ανάμειξη. Στη συνέχεια, ο πολτός χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέου χαρτιού, οθονών χαρτοποιίας, χαρτονιού ή μόνωσης χαρτιού. Εάν η διαδικασία το απαιτεί, ο πολτός μπορεί να λευκανθεί ακόμη και πριν τον μορφοποιήσετε σε νέο χαρτί. Εάν όχι, ο πολτός μπορεί να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση.

Σε σπάνιες περιπτώσεις το χαρτί ανακυκλώνεται πλήρως, και αυτό γιατί οι ίνες που υπάρχουν βραχύνονται κατά την επεξεργασία τους. Πρέπει να συνδυαστεί με παρθένο πολτό για να δημιουργηθεί ένα δυνατό και ανθεκτικό χαρτί. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του χαρτιού έχει μια μοναδική ικανότητα ανακύκλωσης: πριν εξαντληθεί, το χαρτί μπορεί να ανακυκλωθεί μεταξύ 4-6 φορές. Σε αυτή την περίπτωση, οι ίνες που βραχύνονται αφαιρούνται επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το ανακυκλωμένο χαρτί περιλαμβάνει ετικέτες που αναγράφουν το ποσοστό του περιεχομένου ώστε να καθοδηγείται ο καταναλωτής.

Τα απόβλητα που απομένουν από το ανακυκλωμένο χαρτί περιλαμβάνουν ίνες που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, μελάνια ή διάφορους ρύπους. Όλα αυτά είναι γνωστά με το όνομα λάσπη, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θάβεται σε χωματερές. Συνήθως απλώνεται στις καλλιέργειες που υπάρχουν στα χωράφια ως σάπια φύλλα ή σε διάφορες περιπτώσεις καίγονται για να δώσουν ενέργεια στην παρέα του χαρτιού. Ακόμα κι αν κάποιοι μπορεί να πουν ότι η καμένη λάσπη ρυπαίνει, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η ενέργεια είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να τροφοδοτήσει την εταιρεία που παράγει χαρτί. Για να μην αναφέρουμε ότι εάν η ιλύς χρησιμοποιηθεί με αποτελεσματικό τρόπο, οι παραγωγοί μπορούν να μειώσουν τον βαθμό ρύπανσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top