Διαχείριση Οικιακών Απορριμμάτων

Τα απόβλητα είναι ανεπιθύμητα, άχρηστα αντικείμενα, υπολείμματα ή υποπροϊόντα ή οικιακά σκουπίδια. Περιλαμβάνουν επίσης περιττώματα, χρησιμοποιημένα ή μολυσμένα νερά κ.λπ. Τα απόβλητα παράγονται στα σπίτια μας σε καθημερινή βάση. Και αυτά τα απόβλητα πρέπει να χειριζόμαστε και να τα διαχειριζόμαστε σωστά για να αποφύγουμε να αποτελέσουν πηγή κινδύνου στα σπίτια μας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι απορριμμάτων που παράγονται στα σπίτια μας που απαιτούν διαφορετικό σύστημα διαχείρισης. Αυτά τα απόβλητα ταξινομούνται σε δύο μεγάλες μορφές και συγκεκριμένα στερεά και υγρά. Οι υγρές φόρμες είναι εύκολο να χειριστούν και να διαχειριστούν. Συνδέθηκαν από τις πηγές τους με σηπτικούς και υδατικούς λάκκους. Αυτά εκκενώνονται αμέσως μόλις γεμιστούν από τους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων.

Τα στερεά απόβλητα είναι σχετικά διαφορετικά στη διαχείρισή τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενσωματωμένες εγκαταστάσεις για να τα χειριστείτε όπως τα υγρά απόβλητα. Θα μπορούσαν όμως να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη κατανόηση των διαφόρων τύπων στερεών αποβλήτων και των πηγών τους. Οι τύποι και οι πηγές στερεών αποβλήτων στο σπίτι μας περιορίζονται, αλλά δεν περιορίζονται σε:

1. Απορρίμματα κουζίνας όπως λαχανικά και φρούτα, φλούδες, κόκαλα, λέπια κ.λπ.

2. Απόβλητα μετάλλων

3. Ποτήρια

4. Πλαστικά και πολυαιθυλένια

Όλα αυτά τα απόβλητα παράγονται καθημερινά στα σπίτια μας και είναι πολύ σημαντικό να τα χειριζόμαστε και να τα διαχειριζόμαστε ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας.

Απορρίμματα κουζίνας.

Αυτά αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων που παράγονται καθημερινά. Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τρέφουμε καθημερινά. Και αν δεν γίνεται σωστά ο χειρισμός τους, μπορεί να αρχίσουν να αποσυντίθενται μετά από 24 ώρες. Για τον χειρισμό τους, επομένως, θα πρέπει να παρέχεται ένα δοχείο με πλαστική σακούλα με κάλυμμα μόνο για αυτά τα απόβλητα. Θα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στη σακούλα και το δοχείο αμέσως μόλις δημιουργηθούν και καλυφθούν για να αποφευχθεί η διασπορά τους από αρουραίους και τρωκτικά. Και μόλις γεμίσουν, θα πρέπει να γίνει διάθεση στον καθορισμένο χώρο. Τα ζωικά απόβλητα θα πρέπει να απορρίπτονται την ίδια ημέρα που παράγονται.

Γυαλιά.

Αυτά τα απόβλητα προέρχονται από επεξεργασμένα προϊόντα που αγοράσαμε από καταστήματα, όπως ποτά, κρέμες, σπασμένες πόρτες και παράθυρα κ.λπ. Αυτά μπορεί να αποτελέσουν μεγάλη πηγή κινδύνου στα σπίτια μας εάν δεν τα χειριζόμαστε και δεν τα απορρίπτουμε σωστά. Για την απόρριψή τους, επομένως, θα πρέπει να παρέχεται μια πλαστική ή ξύλινη δημιουργία ή κουτί για να στοιβάζονται αυτά τα ποτήρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατασκευαστές των προϊόντων τα αγοράζουν πίσω από εμάς ή τα ανακυκλώνουν από εταιρείες ανακύκλωσης γυαλιού. Σε αυτή την περίπτωση βγάζουμε κάποια χρήματα από τα απόβλητά μας.

μέταλλα

Αυτά τα απόβλητα προέρχονται από μεταλλικά δοχεία τροφίμων και ποτών που αγοράζουμε. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή για να αποφευχθεί η πρόκληση τραυματισμού. Πάρτε ένα πλαστικό δοχείο με κάλυμμα για να βάλετε αυτά τα απόβλητα. Και μόλις γεμίσουν, θα πρέπει να απορριφθούν στον καθορισμένο χώρο ή να πωληθούν στις εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων και να βγάλουν κάποια χρήματα.

Πλαστικά και πολυαιθυλένια.

Αυτά έχουν γίνει μια σημαντική πηγή απορριμμάτων στα σπίτια μας. Αυτά τα απόβλητα δεν σκουριάζουν ή αποσυντίθενται εύκολα και γι’ αυτό πρέπει να τα χειρίζεστε με προσοχή. Το καλό με αυτά τα απόβλητα είναι ότι είναι εύκολα ανακυκλώσιμα. Αν και δημιουργούνται σε μεγάλο βαθμό είναι εύκολο να διαχειριστούν.

Τα απόβλητα στα σπίτια μας αν και ανεπιθύμητα μπορούν να αποτελέσουν πηγή πρόσθετου εισοδήματος όταν διαχειρίζονται σωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top