Διαχείριση απορριμμάτων ανακύκλωσης και δική σας εφαρμογή

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ανακυκλώσουν για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις τους στη γη, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από πού να ξεκινήσουμε. Ορισμένες υπηρεσίες απορριμμάτων εξακολουθούν να μην προσφέρουν ανακύκλωση. Άλλοι μπορεί να έχουν ακριβές υπηρεσίες. Μπορεί να μην ξέρετε ποια κομμάτια διαχείρισης απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι πιο σημαντικά από άλλα ή αν ο μικρός αντίκτυπός σας στη γη αξίζει πραγματικά τον κόπο. ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο.

Η ανακύκλωση δεν πρέπει να σας ενοχλεί. Εάν δημιουργήσετε έναν τρόπο ζωής γύρω από αυτό και τον κάνετε συνήθεια, θα είναι μόνο ένα ακόμη μικρό πράγμα που θα κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας για να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Σκεφτείτε την ανακύκλωση με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Χρειάζονται μόνο λίγες στιγμές από τη μέρα σας, αλλά όταν το έχετε συνηθίσει, δεν το παρατηρείτε. Μετά από λίγο, δεν μπορείτε να απεικονίσετε τη ζωή χωρίς αυτό και μπορεί να περιφρονήσετε άλλους που δεν το κάνουν.

Εάν το σύστημά σας είναι οργανωμένο, θα ισοδυναμεί κυριολεκτικά μόνο με τη διαφορά στο να πετάτε μερικά από τα προϊόντα σκουπιδιών σας σε έναν διαφορετικό κάδο. Τοποθετήστε τους κάδους ανακύκλωσης δίπλα στον κάδο απορριμμάτων σας, έτσι θα πηγαίνατε εκεί ούτως ή άλλως. Έχετε όλους τους κάδους με σαφή σήμανση, ώστε να μην ανησυχείτε για την ταξινόμηση των πραγμάτων αργότερα. Θα πρέπει να έχετε κάδους για πλαστικά, χαρτί και χαρτόνι, κασσίτερο και γυαλί. Μπορείτε να γίνετε ακόμα πιο συγκεκριμένοι ανάλογα με την περιοχή σας και τις γνώσεις σας για το αντικείμενο.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αν ο συλλέκτης απορριμμάτων σας κάνει ανακύκλωση δωρεάν ή αν υπάρχει μια περιοχή κοντά που θα το κάνει. Λάβετε υπόψη πώς θα ήθελαν την ανακύκλωση. Κάποιοι το παίρνουν μόνο αν είναι σε σακούλα. Κάποιοι το παίρνουν μόνο αν δεν είναι. Μαθαίνοντας τις προτιμήσεις τους, θα γλιτώσεις από έναν τεράστιο πονοκέφαλο.

Θυμηθείτε να κάνετε κομποστοποίηση. Πολλά από τα άχρηστα προϊόντα μας, όπως τα υπολείμματα τροφής, θα μπορούσαν είτε να ταΐζονται σε κατοικίδια, είτε να δοθούν σε οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα πριν χαλάσουν, είτε να τοποθετηθούν σε σωρό κομπόστ και να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα. Γιατί να περιμένεις και να το αφήσεις να πάει άσχημα στην αρχή, όταν θα μπορούσε να κάνει κάποιο καλό σε άλλους; Και αν δεν υπάρχει αρκετό για να φτιάξετε ένα γεύμα, γιατί να σπαταλήσετε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών όταν μπορείτε να πετάξετε στο σωρό κομπόστ και να δώσετε πίσω στο περιβάλλον;

Όταν κάποιος σκέφτεται την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, εστιάζουμε κυρίως στην εξαργύρωση των μπουκαλιών μας αντί να τα πετάμε. Και γιατί όχι? Εάν μπορείτε να πάρετε χρήματα πίσω για κάτι και να κάνετε μια καλή πράξη, τι σας εμποδίζει; Τα περισσότερα πλαστικά, δοχεία και γυαλί έχουν το υλικό σφραγισμένο ακριβώς στην επιφάνεια, ώστε να ξέρετε αν μπορείτε να το εξαργυρώσετε και πού.

Η διαχείριση των απορριμμάτων σημαίνει επίσης τη διακοπή των απορριμμάτων πριν ξεκινήσουν. Σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας και εξοικονόμηση όταν και όπου μπορείτε. Μια θλιβερή αλλά αληθινή συμβουλή για να κάνετε πολλούς ανθρώπους να εξοικονομούν ενέργεια είναι να τους κάνετε να πείσουν τον εαυτό τους ότι κάθε σπατάλη ενέργειας τους κοστίζει χρήματα. Αν αρχίσετε να σκέφτεστε έτσι — ότι κάθε λεπτό που αφήνετε το φως αναμμένο όταν δεν είστε στο δωμάτιο σας κοστίζει πέντε δολάρια — θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο ενεργειακά αποδοτικοί είστε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αλήθεια. Κοιτάξτε πόσο αυξάνεται ο λογαριασμός της ενέργειας σας τις γιορτές όταν έχετε περισσότερα φώτα αναμμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τα φώτα σας, ειδικά αν ήσασταν σπάταλοι πριν, τότε ο λογαριασμός σας ΜΠΟΡΕΙ να μειωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top