Διακόσμηση του τραπεζιού σας

Η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σας μπορεί να είναι όσο ακριβή ή φθηνή θέλετε. Εάν πρόκειται να ψωνίσετε αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε στο τραπέζι σας, φροντίστε να ορίσετε έναν προϋπολογισμό. Ακόμα καλύτερα, αν θέλετε να βρείτε ευκαιρίες, είτε ψωνίστε νωρίς είτε ψωνίστε μετά τα Χριστούγεννα για εκπτώσεις.

1) Αρχικά, εκτός κι αν έχετε μια πολύ όμορφη τραπεζομάντιλα, θα θέλετε να βρείτε ένα τραπεζομάντιλο. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα ήδη φτιαγμένο για να ταιριάζει στο τραπέζι σας είτε μπορείτε να αγοράσετε ύφασμα και να φτιάξετε το δικό σας. Είναι πραγματικά πολύ απλό.

Μετρήστε το μήκος του τραπεζιού σας και προσθέστε την ποσότητα που θέλετε για προεξοχή συν 1″ για το περιθώριο ραφής. Μετρήστε επίσης το πλάτος. Τα περισσότερα υφάσματα έχουν πλάτη από 32″ έως 60″.

2) Τα επόμενα είδη που θα θέλετε είναι σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα (ασημικά) και μαγειρικά σκεύη.

Σερβίτσιο: Υπάρχουν τόνοι επιλογών για εορταστικά σερβίτσια στην αγορά. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα μοτίβο διακοπών όπως αυτά από τη Lenox:

Να είστε προσεκτικοί όμως αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα μοτίβο που να μην κάνετε το τραπέζι πολύ απασχολημένο ή φανταχτερό. Με το σερβίτσιο με σχέδια, μπορείτε να διατηρήσετε το τραπεζομάντιλο και τις χαρτοπετσέτες απλά και να περιορίσετε τη διακόσμηση στο ελάχιστο. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε ένα μοτίβο αεροπλάνο σε χρώμα που ταιριάζει με το τραπέζι σας.

Πλακάκια ή ασημικά: Τα μαχαιροπήρουνα θα είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του τραπεζιού σας. Και πάλι, υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά για μαχαιροπήρουνα.

Χαρτοπετσέτες και δαχτυλίδια χαρτοπετσέτας: Υπάρχει ένας υπέροχος ιστότοπος που ονομάζεται storybookwoods που σας διδάσκει πώς να κάνετε τις χαρτοπετσέτες σε συνταγές που μπορούν να κρατήσουν οι καλεσμένοι σας στο δείπνο. Επίσης το BHG στο You Tube έχει μερικά υπέροχα βίντεο για το πώς να διπλώνετε τις χαρτοπετσέτες.

Αναζητήστε έναν οδηγό διπλώματος χαρτοπετσέτας που σας δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα με εικόνες για πολλούς διαφορετικούς τρόπους διπλώματος χαρτοπετσετών.

Stemware: Το Stemware έρχεται σε όσα σχήματα και μεγέθη θα μπορούσατε να φανταστείτε. Παρακάτω αναφέρονται μερικές μόνο από τις χιλιάδες επιλογές που υπάρχουν.

Κάτι που με ιντριγκάρει πολύ είναι η χρήση ανακυκλωμένου γυαλιού για stemware. Σε έναν κόσμο όπου το “Going Green” είναι μια οικιακή λέξη, η χρήση 100% ανακυκλωμένου γυαλιού βλαστικών υλικών έχει νόημα.

Φυσικά η χρήση αυτού που έχετε είναι πάντα μια επιλογή. Απλώς φροντίστε να ταιριάξετε το τραπεζομάντιλο, τις χαρτοπετσέτες και τα διακοσμητικά σας με τα πιάτα σας, αν έχουν σχέδιο ή κάποιο χρώμα. Σήμερα είναι εύκολο να βρεις χριστουγεννιάτικα στολίδια σε κάθε χρώμα.

3) Τώρα φτάνουμε στο διασκεδαστικό κομμάτι… προσθέτοντας διακοσμητικά… Η κορδέλα και οι φιόγκοι είναι ένας όμορφος τρόπος για να προσθέσετε ζεστασιά, χρώμα και λάμψη στο γιορτινό σας τραπέζι. Οι φιόγκοι είναι εύκολο να γίνουν όταν ξέρετε πώς.

Φιόγκοι μπορούν να προστεθούν στο πίσω μέρος κάθε καρέκλας σας.

Εάν χρησιμοποιείτε πτυσσόμενες καρέκλες, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ύφασμα και μαξιλάρια στις καρέκλες για να προσθέσετε άνεση και ομορφιά. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει εάν χρησιμοποιείτε απαράμιλλες καρέκλες στο τραπέζι σας.

Ή θα μπορούσατε απλώς να αφήσετε τις καρέκλες σας απαράμιλλες για λίγη εξοχική γοητεία

Τα βάζα όλων των σχημάτων και μεγεθών είναι όμορφα όταν γεμίζουν με τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σε χρώματα που ταιριάζουν με το τραπέζι σας.

Τα πραγματικά κεντρικά κομμάτια από πεύκο είναι όμορφα για χρήση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Αν και τα πραγματικά κεντρικά πεύκα είναι όμορφα, υπάρχουν δύο προειδοποιητικές λέξεις:

  • Βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας δεν έχουν αλλεργίες στο πεύκο καθώς το πεύκο μπορεί να έχει έντονο άρωμα, ειδικά όταν έχει γίνει ζεστό.
  • Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το νερό στο κέντρο σας. Υπάρχει αφρός λουλουδιών στο κέντρο που απορροφά το νερό για να κρατήσει το κάθε στέλεχος υγρό.
  • Είναι καλή ιδέα, αν αγοράσετε τα πραγματικά κομμάτια πεύκου σας νωρίς στη σεζόν, να προσπαθήσετε να τα διατηρήσετε σε δροσερό μέρος, τουλάχιστον ένα μέρος του χρόνου.
  • Η ιδέα είναι να έχετε μια φρέσκια, όμορφη, διακόσμηση στο τραπέζι σας την ημέρα του δείπνου σας.

Τα κεριά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ζεστασιά και λάμψη στο τραπέζι σας. Τοποθετήστε κεριά σε καθρέφτες για επιπλέον λάμψη.

Προσθέστε μεταλλική γιρλάντα γύρω από το τραπέζι ή χρησιμοποιήστε τα συσκευασμένα μεταλλικά παγάκια για να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερη λάμψη.

Σχολιάστε