Γιατί τα πουλιά πετούν στα παράθυρα;

Ένα τσικντί προσγειώνεται στο έδαφος και αρπάζει ένα μικρό ζωύφιο για ένα σνακ. Γρήγορα απογειώνεται μόνο για να πετάξετε στο μπροστινό σας παράθυρο και ακούτε αυτό το απαίσιο “χτύπημα”.

Ευτυχώς αυτό ήταν μόνο ένα χτύπημα. Αφού υποχωρήσει σε ένα κοντινό κλαδί δέντρου για να συνέλθει, το τσικντέ ανακτά τα πνεύματά του και πετάει προς άλλη κατεύθυνση. Αυτό το πουλάκι ήταν τυχερό. Οι συγκρούσεις παραθύρων οδηγούν σε πολλές χιλιάδες θανάτους πουλιών κάθε χρόνο.

Το διαφανές γυαλί είναι εντελώς αόρατο στα πουλιά. Αντίθετα, βλέπουν αντανακλάσεις του περιβάλλοντός τους, όπως δέντρα και ουρανό. Ή βρίσκουν ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή λαμπερά αντικείμενα μέσα στο σπίτι σας πολύ ενδιαφέροντα και πετούν προς το μέρος τους. Αν κάνετε μια βόλτα στο σπίτι σας και κοιτάξετε τις ανταύγειες στα παράθυρά σας, θα τις δείτε όπως τις βλέπουν τα πουλιά σας.

Ωστόσο, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε ή ακόμα και να εξαλείψετε αυτό το πρόβλημα κρεμώντας αντικείμενα είτε μέσα είτε έξω από το γυάλινο παράθυρο ή την πόρτα για να σπάσετε αυτές τις αντανακλάσεις.

Πριν από περίπου 6 χρόνια είχα την ιδέα να χρησιμοποιήσω λωρίδες από αυτοκόλλητο χαρτί βινυλίου (εμπορική ονομασία ‘Επικοινωνία’) διατεταγμένες σε διαγώνιο σχέδιο, για να αποτρέψω τα άγρια ​​πουλιά μου να χτυπήσουν τα παράθυρά μας.

Πρώτα, βεβαιώθηκα ότι το γυαλί ήταν καθαρό και απαλλαγμένο από λίπη που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την πρόσφυση. Διάλεξα ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκόλλητο χαρτί βινυλίου με σχέδιο κόκκων ξύλου, το οποίο βρήκα στο τοπικό εκπτωτικό κατάστημα big box. Στη συνέχεια μέτρησα το παράθυρο διαγώνια από γωνία σε γωνία και έκοψα την πρώτη μου λωρίδα σε αυτό το μήκος, συν 3 ίντσες για να επιτρέψω τη σπατάλη. Υπάρχει ένα πλέγμα στο χάρτινο υπόστρωμα, οπότε η μέτρηση λωρίδων 2 ιντσών ήταν παιχνιδάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο πλάτος θέλετε, ανάλογα με το μέγεθος των παραθύρων σας. Ωστόσο, δεν θέλετε οι λωρίδες τόσο κοντά μεταξύ τους που μπορεί να κρύβουν την όψη σας.

Ξεκίνησα την πρώτη μου λωρίδα σε μια πάνω γωνία του παραθύρου και κόλλησα τη λωρίδα στο τζάμι του παραθύρου σε ευθεία γραμμή, καταλήγοντας στην απέναντι κάτω γωνία. Έκοψα το περιττό αυτοκόλλητο χαρτί και μέτρησα για την επόμενη λωρίδα. Η διατήρηση των λωρίδων σε ευθεία γραμμή είναι εύκολη εάν φτιάξετε ένα πρότυπο από χαρτόνι που έχει το επιθυμητό πλάτος σας (διάλεξα πλάτος 2″) και αρκετά μακρύ ώστε να φτάνει από γωνία σε γωνία στο παράθυρό σας. Χρησιμοποιήστε το πρότυπο ως διαχωριστικό για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη απόσταση από τη μια λωρίδα στην άλλη Αντί για χαρτόνι, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ κομμάτι ξύλου με το επιθυμητό πλάτος.

Συνεχίστε να προσθέτετε λωρίδες διαγώνια προς μία κατεύθυνση και, στη συνέχεια, ξεκινήστε από την αντίθετη επάνω γωνία και επαναλάβετε. Αυτό το μοτίβο μου θυμίζει αγγλικό εξοχικό σπίτι. Νομίζω ότι κάνει μια γοητευτική προσθήκη στην εμφάνιση του σπιτιού μας. Η ορατότητα δεν μειώνεται για μένα και κανένα πουλί δεν έχει χτυπήσει τα παράθυρά μας από τότε που εγκατέστησα αυτήν τη θεραπεία.

Έχω πλύνει τα παράθυρα ως συνήθως, αλλά με ένα απαλό χέρι. Μέχρι στιγμής το μοτίβο έχει παραμείνει σε διακριτικότητα και εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο. Έχει ξεπεράσει τη βροχή, το χιόνι, το χιονόνερο, τον αέρα, τον καυτό ήλιο και διάφορα καθαριστικά τζαμιών όμορφα.

Μια άλλη λύση είναι οι διακοσμητικές χαλκομανίες παραθύρων που πωλούνται στο διαδίκτυο μέσω προμηθευτών άγριων πτηνών. Οι χαλκομανίες είναι αόρατες σε εμάς, αλλά αντανακλούν το υπεριώδες φως για να προειδοποιήσουν τα πουλιά. Έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και είναι πολύ λιγότερο εντάσεως εργασίας από την πρώτη επιλογή.

Μια ακόμη πιθανή θεραπεία: Θυμάστε το Glass Wax; Δέχομαι. Ως παιδιά πάντα στολίζαμε τα παράθυρα της γιαγιάς μου με στένσιλ από Glass Wax Holiday. Επειδή το προϊόν ήταν καθαριστικό γυαλιού τύπου πάστας, λειτούργησε πολύ καλά. Υπάρχουν πολλά πλαστικά στένσιλ διαθέσιμα σε καταστήματα χειροτεχνίας και χόμπι. Αυτός θα ήταν ένας διασκεδαστικός τρόπος για τα παιδιά σας να βοηθήσουν να σωθούν τα πουλιά.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να εμποδίσετε τα πουλιά να συγκρούονται με τα όμορφα γυάλινα παράθυρα και τις πόρτες σας. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε από αυτά ή σκεφτείτε έξω από το πλαίσιο και δημιουργήστε μερικές δημιουργικές ιδέες που θα λειτουργήσουν για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Οι τρομερές συγκρούσεις παραθύρων μπορούν να αποφευχθούν αν καταβάλετε προσπάθεια να εξασφαλίσετε ότι τα άγρια ​​πουλιά της αυλής σας θα συνεχίσουν να πετούν με ασφάλεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

scroll to top