Γιατί να πίνετε νερό πριν και μετά το μασάζ;

Ένας ενήλικας μπορεί να ζήσει αρκετές εβδομάδες χωρίς φαγητό, ωστόσο, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε περισσότερο από περίπου 10 ημέρες χωρίς νερό. Το σώμα μας μπορεί να χάσει μόνο περίπου το 10% του νερού του και να συνεχίσει να ζει. Γενικά, το σώμα μας αφυδατώνεται πολύ γρήγορα. Χάνουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό κάθε μέρα, το οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με υγρά και τροφές που καταναλώνουμε.

Το σώμα μας επωφελείται από τη σωστή ενυδάτωση και είναι καλό να συνεχίσουμε να πίνετε νερό χωρίς να περιμένουμε να διψάσουμε. Εάν διψάτε, σημαίνει ότι τα κύτταρα σας είναι ήδη αφυδατωμένα. Ένα σαφές σημάδι σοβαρής αφυδάτωσης είναι όταν τα ούρα σας είναι σκοτεινά.

Η κατανάλωση νερού πριν και μετά από ένα μασάζ συνιστάται ιδιαίτερα, καθώς διευκολύνει τον χειρισμό των μυών σας. Κατά τη διάρκεια ενός καλού μασάζ, οι μύες σας θα τονωθούν και το αίμα κυκλοφορεί γρήγορα σε ολόκληρο το σώμα, και αυτή είναι η στιγμή που απελευθερώνεται νερό, αλάτι και άλλα μέταλλα. Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό σίγουρα θα βοηθήσει το σώμα σας να απορρίψει τυχόν συσσωρευμένα υλικά στους μύες. Η συσσώρευση τέτοιων ανεπιθύμητων αποβλήτων μετά το μασάζ μπορεί να σημαίνει μυϊκούς πόνους και πόνους.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το μασάζ μπορεί να είναι αφυδατωτικό. Ο χειρισμός των μυών αφυδατώνει το σώμα και μετακινεί το υγρό γύρω στα ενδιάμεσα διαστήματα μεταξύ των μυών. Είναι παρόμοιο με την άσκηση. χάνετε νερό και ηλεκτρολύτες όταν ασκείστε. Πίνοντας πολύ νερό, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες πόνου και πόνου τις ημέρες μετά το μασάζ.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να αισθάνονται λίγο αποπροσανατολισμένοι μετά το μασάζ. Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το σώμα και το μυαλό στο παρόν. Το να πίνετε νερό μετά από ένα μασάζ σας δίνει χρόνο να επιστρέψετε στην πραγματικότητα και να ξεκινήσετε τις επόμενες στιγμές της ζωής σας.

Σχολιάστε